Rus Mutfağı- Khalva (cevİz Kremasi)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rus Mutfağı- Khalva (cevİz Kremasi)
Malzemeler:

Süt 3 bardak
Şeker 3,5 çorba kaşığı
Mısır unu 3 silme çorba kaşığı
Tereyağı (Tuzsuz) 100 gr.
Ceviz 175 gr.
Tarçın Yarım çay kaşığı


Yapilisi:

Üç çorba kaşığı sütü şeker ve mısır unu ile karıştırın. Geri kalan sütü bir tencereye koyun ve önce yaptığınız bulamacı karıştıra karıştıra süte katın. Devamlı karıştırarak karışım koyulaşıncaya kadar 2 - 3 dakika kadar kaynatın (beyaz sos).
Tereyağını bir tavada eritin ve içine cevizleri atın.
Yağa karışmış cevizleri derin olmayan bir kaba serin ve önceden 180 derece ısıtılmış bir fırında, tahta kaşıkla sık sık karıştırarak 20 dakika kadar veya cevizler iyice kahverengi oluncaya kadar kavurun.
Beyaz sosu cevizlerin üzerine dökün. Kabın üzerini alüminyum bir kâğıtla örtün ve fırının üst gözünde 15-20 dakika veya sos koyulaşıncaya kadar pişirin. Ayrı ayrı tabaklarda, üzerine tarçın serperek hemen servis yapın
 
minoo

minoo

Üye


buymuş :hmmm
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
315
PALA.
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
390
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
1
Görüntüleme
443
Baydırman
SpyChef
Cevap
0
Görüntüleme
977
SpyChef


Üst Alt