[ROOT] Samsung Galaxy S II Nasıl Rootlanır, Açılıştaki Uyarı Üçgeni Nasıl Kaldırılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ceronimo04

ceronimo04

Üye
    Konu Sahibi
[ROOT] Samsung Galaxy S II Nasıl Rootlanır, Açılıştaki Uyarı Üçgeni Nasıl Kaldırılır?
Samsung'un son amiral gemisi olan Galaxy S II - I9100 için Root erişimi sağlamak için XDA-Developers forumu moderatörü ChainFire'ın hazırlamış olduğu CF-Root kernelini kullanırız. Oldukça stabil ve hızlı olan kernel ile birlikte bazı ek yardımcı uygulamalar da geliyor.

HATIRLATMA: Bu yöntem ile her versiyondaki Samsung Galaxy S II'yi rootlayabilirsiniz. Yeni yayınlanmış bir versiyon dahi olsa bu yöntemle saniyeler içerisinde Root erişimi sağlarsınız.

DİKKAT: Root erşimi için gerçekleştireceğiniz işlemler bazı yazılımsal riskler taşımaktadır. Bu konuda sizleri uyarıyor, oluşabilecek bozukluklardan sorumlu olmadığımızı bildiriyoruz. Ayrıca yükleme yapacağınız cihazınızın versiyonu Root Kerneli versiyonundan eski olmamalıdır. Yeni versiyonları eski Root Kernel'i ile rootlayabilirsiniz fakat eski versiyonu yeni Root Kernel'i ile rootlayamazsınız.



CF-Root'u indirin. Daha sonra cihazınızı Driver'lar ile ya da Samsung Kies ile bilgisayarınıza tanıtın. Root işlemlerine geçebilirsiniz.

ROOT İŞLEMLERİ

1. Odin yükleyicisini indirin.

2. İndirdiğiniz CF-Root dosyasını çıkartın.

3. Galaxy S II'nizi kapatın ve Ses Kısma + Home + Güç butonlarına basılı tutarak Download Moduna alın. Bu sırada geçmek istediğinizden emin olup olmadığınızı soran bir uyarıyla karşılaşırsanız Ses Yükseltme butonuna basıp devam edin.

4. Download Modunda olan cihazınızı USB ile bilgisayara bağlayın.

5. Odin yükleyicisini çalışıtırın ve sol üstteki ID:COM kutusunun sarı renkli olduğundan emin olun.

6. Odin üzerindeki ayarlara dokunmadan PDA kısmına CF-Root içinden çıkan dosyayı ekleyin.

7. Odin üzerindeki Start butonuna basıp yükleme bitene kadar bekleyin.

8. Yükleme 1-5 saniye kadar sürecektir. Cihazınız yeniden başlarken ilk ekran üzerinde "Samsung Galaxy S II I9100" yazısının altında /!\ uyarı işaretini görüyorsanız cihazınız rootlanmış demektir.

9. CF-Root ile birlikte gelen SuperUser ve CWM Manager uygulamaları düzgün çalıştığından emin. olun.

10. Artık Market bölgenizi değiştirerek istediğiniz uygulamaları Android Market'te görüntüleyebilir, indirebilirsiniz. Root gerektiren uygulamaları kullanabilirsiniz.

NOT: Bu işlemlerin ardından orjinal Firmware'ı değiştirmezseniz güncellemeler gelmeye devam eder. Firmware güncellemesinin ardından tekrar Root işlemlerini yerine getirmeniz gerekir.

Eğer cihazınızda CF-Root zaten yüklüyse ve yeni bir versiyonu yayınlandı ise; yeni versiyonu telefonunuza çıkartın ve Uygulamalar menüsündeki CWM Manager'dan Flash Kernel seçeneğini seçip bu dosyası yükleyin.

AÇILIŞTAKİ UYARI ÜÇGENİ NASIL KALDIRILIR?

1. Cihazınızda CF-Root kernelinin ve CWM Manager'ın yüklü olduğundan emin olun.

2. Yüklediğiniz CF-Root zip'inin içinden çıkan .tar uzantılı dosyayı sağ tıklayıp çıkartın.

3. .tar uzantılı dosyanın içerisinden çıkan zImage dosyasını sd kartınıza kopyalayın.

4. Mevcut Firmware versiyonunuzun ya da herhangi bir versiyonun stok Kernel'ini indirin. Bağlantılar aşağıda verilecektir.

Kernel:

Kernel:

Kernel:

Kernel:

Kernel:

Kernel:



Rar şifresi; intratech@XDA

5. Cihazınızı Download Moduna alin. Kerneli Root için indirdiğiniz Odin yükleyicisinin PDA bölümüne yerleştirip, PIT dosyası ya da Re-Partition seçeneğini işaretlemeden yükleyin.

6. Cihazınız açıldığında CWM Manager hala işliyor olacaktır. Uygulamayı açın.

7. Flash Kernel seçeneğini seçip Sd kartınıza kopyaladığınız zImage dosyasını seçin.

8. Seçimin ardından yükleme ve daha sonra yeniden başlayan cihazınızın açılış ekranın bazılarımız için sinir bozucu olan uyarı üçgeni yer almayacaktır.

Sonraki CF - Root versiyonlarını Odin üzerinden değil de CWM Manager ile yüklerseniz bu üçgen geri gelmeyecektir.

Konu Alıntıdır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt