Öneri Rom Nasıl Yapılıyor :)

Sponsorlu Bağlantılar

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Cm9 un kernelini cm10.1e direk atarsanız bazı şeyler çalışmayabilir mesela bende wifi çalışmamıştı

ibrahimyuksel

ibrahimyuksel

Üye
Tamam cm9 kernelini değil , cm10.2 üzerinde derleme yapmak istediğim için cm10.2 nin kernelini kullanacam. Ya sonra ?

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Cm10.2 yi nasıl portlayacağınımı soruyorsun?

ibrahimyuksel

ibrahimyuksel

Üye
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Editleme kısmında android kitchen kullanabilirsiniz link atıcam biraz bekleyin

ibrahimyuksel

ibrahimyuksel

Üye
Burada yapabileceğim ne gibi değişiklikler olur ki romda ? BusyBox ekleniyor , açılış sesleri kapatılıyor , ram kullanımı optimize ediliyor , adını vs değiştirebiliyorsun... Mesela ben s3 mini kullaanıyorum bunu s4 e benzetmeye çalışırsam , görünüm olarak değiştirmeyi nasıl yapacam , hızını arttırmak romu gereksiz şeylerden temizlemek istersem nasıl yapacağım ? sadece basit düzenlemeleri istemiyorum onları zaten bende biliyorum. Ben detaya inmek istiyorum.

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Rom kichen ile romu açınca bir çalışma dosyası oluşur bu dosya içinde oynama yapabilirsin system/app ve data/app içinddki apk ları silerek gereksizleri kaldırabilirsiniz xda üzerindd ararsanız daha iyi olur hız için çeşitli tweaklar var ama hız konusunda kernelde işin içine girer

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Kısacası detaya inecekseniz ingilizce gerek :)

ibrahimyuksel

ibrahimyuksel

Üye
Peki görünüm olarak değiştirmek istersem nasıl değiştirecem ?
O konu benim de dikkatimi çekmişti XDA forum da da çok uzun diye ilgilenemedim bir de türklerden birisi yardımcı olursa sorun çıktığında daha anlaşılır şekilde konuşmak için buradaydım ama anlaşılan yine xda foruma yönelmem gerek :/ Senin Maxicep Android Geliştiricileri Projesi konusuna da inşallah katkıda bulunabilirim :D

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Güzel olur :D

TheMadness

TheMadness

Üye
Peki görünüm olarak değiştirmek istersem nasıl değiştirecem ?
O konu benim de dikkatimi çekmişti XDA forum da da çok uzun diye ilgilenemedim bir de türklerden birisi yardımcı olursa sorun çıktığında daha anlaşılır şekilde konuşmak için buradaydım ama anlaşılan yine xda foruma yönelmem gerek :/ Senin Maxicep Android Geliştiricileri Projesi konusuna da inşallah katkıda bulunabilirim :D
Framework ve launcher modifikasyon ile arayüzü değiştirebilirsin.

partyhard

Üye
0'dan bu işi yapmak için en az googleda çalışcak düzeyde bilgi ve deneyim gerekli

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Kaynak kodlarından inşa etmek çok zor iş. Portmuş cm'den türetmekmiş onlar basit
Kaynak koddan rom derlemede bişey yokki :) mesele sistemi sıfırdan yazmak zaten onu yaparsan elindeki android olmaz senin işletim sistemin olur bu arkadaş androidi kafasına göre kurcalamak istiyor

• Beğen
Tepkiler: TheMadness
ibrahimyuksel

ibrahimyuksel

Üye
Kaynak koddan rom derlemede bişey yokki :) mesele sistemi sıfırdan yazmak zaten onu yaparsan elindeki android olmaz senin işletim sistemin olur bu arkadaş androidi kafasına göre kurcalamak istiyor

:thumbup:

Framework ve launcher modifikasyon ile arayüzü değiştirebilirsin.
Linuxte bu apk dosyalarını nasıl çıkarabilirim biliyor musun ?

0'dan bu işi yapmak için en az googleda çalışcak düzeyde bilgi ve deneyim gerekli
Sen ne yaptın arkadaş öyle , rom nasıl yapılır dediysem Metalci Melek'in de dediği gibi baştan yaratmayacam ben işletim sistemini sadece touchwiz olsum cm olsun bu romlar üzerinde hem hız hem görsel oynama yapmak istiyorum. Sadece bu yani...

ozakin70

ozakin70

Üye
Rom yapma degilde once bi editlemeyi ogren yavastan yavastan gir isin icine yoksa boslukta kalirsin

ibrahimyuksel

ibrahimyuksel

Üye
Şunu öğren bunu öğren diyorsunuz ama öğren dediğiniz şeyleri öğretecek birisini arıyorum ben... Neleri öğrenmem gerektiğini bende biliyorum , sizden yardım istemek için buradayım ben... Rom editlemek diyorsunuz bunu açabilir misiniz ?

Üst Alt