Öneri Rom Nasıl Yapılıyor :)

Sponsorlu Bağlantılar

theeternal

theeternal

Üye
    Konu Sahibi
Rom Nasıl Yapılıyor :)
Evet arkadaşlar rom nasıl yapılıyor bilginiz varmı şimdiden saolun

Son düzenleme:

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Öncelikle ya ubuntu kurcan yada windowsa cygwin kurcan sonra rom araçlarını araştıracaksın xda da android kitchen apk tool fln sonrada terminal kullanmayı bilicen komutlarla sıkı fıkı olcan c++ filan biliyorsan kernel işinede bulaşabilirsin

UpOneTR

UpOneTR

Üye
hayırlısı :D

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Kafanda birşeyler oluşması için hazırladığim konuya bak ama daha bitledi

theeternal

theeternal

Üye
    Konu Sahibi
:gun1: :blink:

-Emre

-Emre

Üye
hiç bulasmayin :ehe :d:

theeternal

theeternal

Üye
    Konu Sahibi
:cnfsd:

Buğra

Buğra

Admin
Rom yapmam denmez rom editlemek denir cunku rom yapmak demek 0dan yapmak demek ki buda oldukca zor ve ust duzey bilgi gerektirir

ibrahimyuksel

ibrahimyuksel

Üye
Öncelikle ya ubuntu kurcan yada windowsa cygwin kurcan sonra rom araçlarını araştıracaksın xda da android kitchen apk tool fln sonrada terminal kullanmayı bilicen komutlarla sıkı fıkı olcan c++ filan biliyorsan kernel işinede bulaşabilirsin

Ubuntu kurulu android kitchen apk tool felan kurulu hallettim indirdim. Terminal kullanmayı biliyorum , c++ ile çok iyi sıkı fıkı değilim fakat buna başlamam için gereken bilgileri nasıl nereden bulabilirim ? Rom hazırlamak tamam çok zahmetli olabilir ama ben araştırmayı seviyorum. Siz yolu gösterin gerisi hallolur illa ki bir şekilde... Slimbean Rom'u yapan eleman bana bu siteyi gösterdi ubuntu kur dedi ama sonra konuşmadı. ?

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Kaynak koddan rom derlemeyi öğrenmelisin veya hazır bir romu editlemelisin eğer daha ydniysen sana birlink vereyim ordaki basit bilgileri kullan

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Burda cygwin üxerinden anlatmış aynısını ubuntu terminalden yapıcaksın

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye

yavuzbey07

yavuzbey07

Üye
Bi aralar bende merak saldım benim telefona cm10 portlamak için ama kernek işi zor

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Aynen

ibrahimyuksel

ibrahimyuksel

Üye
Başka çalışır romlardan kernel alıp onları kullansak olmaz mı illaki biz kendimiz mi derlememiz gerekiyor düzenlediğimiz romda ?

theeternal

theeternal

Üye
    Konu Sahibi
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Başka çalışır romlardan kernel alıp onları kullansak olmaz mı illaki biz kendimiz mi derlememiz gerekiyor düzenlediğimiz romda ?
Yapılan bir romu editlerseniz sorun yok ama diyelimki cm9 için için 3.1 kerneli var ve sizde cm10.1 i derleyip kullanmak istiyorsunuz bunun için tekrar derleme gerekir

ibrahimyuksel

ibrahimyuksel

Üye
Yapılan bir romu editlerseniz sorun yok ama diyelimki cm9 için için 3.1 kerneli var ve sizde cm10.1 i derleyip kullanmak istiyorsunuz bunun için tekrar derleme gerekir

Tamamm tekrar derleme değilde yapılan romdan kernel kullandım diyelim , rom editlerken ne nasıl yapmam gerekiyor ?

Takipçi Satın Al

Üst Alt