[ROM-2.3.3] XperianceUltimate V003 | Root & xRec & Bravia Engine & xLOUD & Tema Manager [08/08/11]

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yunuss.10

yunuss.10

Üye
    Konu Sahibi
[ROM-2.3.3] XperianceUltimate V003 | Root & xRec & Bravia Engine & xLOUD & Tema Manager [08/08/11]
Merhaba Arkadaşlar ,

Uzun zamandan beri aklımda an Android geliştiriciliğine bende atıldım sonunda , bunun için Xperia™ X10 için 2.3.3'ün çıkmasını bekliyordum. Çıkar çıkmaz da ilk deneyimim olan ve adını '' Xperiance™ Ultimate '' koyduğum romumu paylaşmaya k r verdim. Umarım memnun kalırsınız




Xperiance Ultimate V002 08/08/2011


DEĞİŞİKLİKLER :


xLOUD & Bravia Engi Ported
VM Tweaks ( 64 M Heap )
Sysctl Tweaks
D vik Cache & Dalvik Optimizasyonu
Memory & Ram Booster
Batarya Kalibrasyonu
İnternet Bağlantısı Düzenlemesi
Bildirim sesleri düzenlemesi
SD Kart Optimizasyonu
Hızlı Açılma
Yeni ild Prop
Wifi arama - tarama düzenlemesi
+Güç düğmesine Reboot kısayolu
+LG 2X Klavye Ported
+Gingerbread Klavye Ported
+Timescape @Arc Ported
+Guerilla Bob
+Mega Paket ! *​


* Mega Paket Uygulama ve Widget pakedinden oluşmaktadır. İçinde seçilmiş en gerekli uygulamalar vardır

Extra App Pack :

aCClenear Pro
AndroZip
Blackmart Alpha
Camera360 Ultimate
BoatGo Browser TR
Google Plus
SE Panor
PlayerPro
MSN Talk Pro
DSP Manager
ADAO Dosya Yöneticisi
Haberler Hava Durumu
Google Street
Google Maps
İnstall Manager ProV3
Perfect Klavye Free
Live Ware Manager
My Backup Pro
OfficeSuite
AVG Antivirüs
Picasa
PicSay
PowerAMP
Rocklplayer
SystemApp Remover
Ustream
Twitter
Youtube

YÜKLEME



İndirdiğiniz '' Xperiance™ Ultimate V003 '' zip dosyasını olduğu gibi hafıza kartına atın.

Telefonunuzu kapatın 30 sn bekleyin. Güç düğmesine basın açılırken ilk '' Sony Ericsson '' ekranı gelince xRecovery ekranı gelinceye kadar '' Geri Tuşuna '' hızlı hızlı basıp bırakın.


Factory Reset ( wipe)
Wipe Cache Partition
Advanced Option
Wipe Dalvik Cache
Wipe Battery Stats


tıktan sonra ana ekrandaki '' İnstal Custom Zip '' ardından '' Choose from SD Kart '' seçeneğini izleyip hafıza kartına attığınız '' Xperiance™ Ultimate V003 '' zip dosyasını bulup yükleyin.

Sakın Reboot etmeyin ! Ardından hemen pili çıkartın ve indirdiğiniz '' X10i 2.1.71 Baseband & Kernel '' zip dosyasını masa üstüne çıkartın.

Klasör deki ''X10FLASH'' uygulamasini açin ,

Isletim sisteminizi seçin ve entera basin , ( 64 Bit Vista/Win7 kullananlar uyumluluktan XP SP3 Seçsin )

Telefonunuzu pili çikik halde bilgisayara baglayin,

Geri tusunu basili tutarak pili takin ,

Sensördeki yesil isik yaninca entera basin yükleme baslayacak isleme göre 1-2 dk sürebilir. Bittiğinde Devam etmek için tuşa basın yazar.

Islem bitince pili çikartip takin ve efonu açin !

Açıldıktan 2-3 dk sonra güç düğmesini basılı tutun '' Reboot '' edin xRecovery'den '' Xperiance Ultimate Update V001 '' güncellemesini yükleyin. Aynı şekilde isteğe göre EKSTRA dosyaları da yüklemenizi tavsiye ederim


ROM DOWNLOAD !



Xperiance Ultimate V003



Xperiance Ultimate Update V002



Baseband & Kernel




EKSTRALAR !


Widget Pack



Extra App Pack !



Bravia Engine & xLOUD & Fps Uncap & Audio Lag Fix



MIUI Music !



Xperiance Ultimate Klavye



Xperiance Ultimate Batarya Simgesi



Live Wallpaper Pack



Xperiance Ultimate Fontu



Orjinal Android Fontu



MİUİmusic , Extra App , Extra Widget , Batarya simgesi dosyalarını da kesinlikle indirmenizi öneririm

Önizlemeler :






----------Eklendi @ 22:42:10 ---------- Yazıldı @ 22:40:02 ----------

Ben her ihtimale karşı telefonunuzu 2.3.3'e güncellediğinizi varsayarak tekrardan nasıl 2.1'e dönceğinizi de anlatayım .

İlk önce gerekli dosyaları indirin









indirip flash tool - custom - apps klasörünün içine bunları atın

1. Telefon modeline göre indirdiğiniz firmware dosyasının içerisinde bulunan “x10Flash” uygulamasını çalıştırın.
2. İşletim sisteminize uyan seçeneği girip “Enter” tuşuna basınız.
3. Telefonunuzun pili çıkık bir şekilde iken, telefonu bilgisayar bağlayınız.
4. Telefonun geri tuşu basılı iken pili taktığınızda, yeşil ışık yandığını göreceksiniz. Şimdi işletim sisteminizin seçimini yaptığınız yerde “Devam etmek için” yazısını görüyorsunuz burada “Enter” tuşuna bastığınızda yüklemeler başlayacaktır.
5. Unutmamanız gereken nokta, eğer virüs programınız aktifse kapatın. Sonrasında işletim sisteminiz 64bit bir sürümse uygulamayı “XP sp3″ uyumluluk modunda çalıştırınız.
6. Bu işlemden sonra telefonunuzun modeline uygun baseband dosyasını (1,2,3,4) numaralı adımda anlatıldığı gibi uygulayın.
7. Telefonunuz açıldıktan sonra “Menu/ayarlar/uygulama/geliştirme” bölümündeki “USB Hata ayıklama” seçeneğini aktif ederek telefon açıkken bilgisayara bağlayın
8. X10FlashTool uygulamasını çalıştırın. Uyuglama açıldığında yukarıda “Root” butonuna basıp bir süre bekleyin telefonunuz kapanıp açılınca root olmuş demektir.
9. Telefon açıldıktan sonra yine X10FlashTool uygulamasında bulunan “APK Installer” butonuna tıkladığınızda uygulama listesi gelicek. Bu listeden önce “Busybox.apk” olanı seçip “OK” dediğinizde uygulama yüklenecektir. Aynı şekilde “xRecovery.apk” dosyasınıda yükleyiniz.
10. Telefonun bağlantısını bilgisayardan çıkarınız.
11. Yüklü uygulamaların olduğu menüden “Busybox” uygulamasını çalıştırınız.
12. Uygulamada en altta bulunan “Install” butonuna basın ve bir süre sonra ekranın ortasında “Done” diye bir yazı göreceksiniz bu yazıyı gördüğünüzde uygulamadan çıkın.
13. Tekrar “Busybox” uygulamasını açınız ve alt kısımda bulunan “Install” butonuna basınız. Bir süre sonra yine “Done” diye bir yazı göreceksiniz. Uygulamadan çıkın.
14. Uygulamalar menüsünde “xRecovery Installer” proğramını çalıştırınız.
15. En üstte bulunan “Install xRecovery” butonuna bastığınızda aşağıdaki maddelerin yanında yeşil “Check” işareti belirdiğinde işlem tamamdır. Uygulamadan çıkın.

Artık 2.1'e döndük ve root ettik. Şimdi 2.3.3'ü yükleyelim , Gerekli dosyalar :

Yukarda sömürün artık :ehe
 
  • Beğen
Tepkiler: Yigit315


mstbjk1903

Üye
kardeş 2.3.3 yükleyenler için 2.1 yapıp root olun dediğin 15-16 maddelik kısım bi işe yaramıyor. yaklaşık sekiz gündür 2.3.3 root yapmak için uğraşıyorum hala bi şey bulamadım. xda developers ta azuzu diye bi şey var en az 20 sefer denedim yine olmadı. türkçe sayfalarda da 2.3.3 root la ilğili sadece android-destek bloğunda var bi yöntem o da xda dan çeviri yani bi işe yaramıyo. işe yaradığına emin olmadığın daha doğrusu deneyip sonuca ulaşmadığın yöntemleri burda paylaşıp milleti boşuna uğraştırma.
 
yunuss.10

yunuss.10

Üye
    Konu Sahibi
kardeş 2.3.3 yükleyenler için 2.1 yapıp root olun dediğin 15-16 maddelik kısım bi işe yaramıyor. yaklaşık sekiz gündür 2.3.3 root yapmak için uğraşıyorum hala bi şey bulamadım. xda developers ta azuzu diye bi şey var en az 20 sefer denedim yine olmadı. türkçe sayfalarda da 2.3.3 root la ilğili sadece android-destek bloğunda var bi yöntem o da xda dan çeviri yani bi işe yaramıyo. işe yaradığına emin olmadığın daha doğrusu deneyip sonuca ulaşmadığın yöntemleri burda paylaşıp milleti boşuna uğraştırma.

Yapmasını bilmediğin şey için boşuna konuşma da adamın asabını bozma ! Ben 29 Temmuzda Flash Tool ile Orj 2.3.3'ü yükledim. Bir gün sonra da bu yöntemle 2.1'e geri döndüm.Aynı şekilde bu yöntemle 2.1'e dönüp paylaştığım rootlu modlu 2.3.3'ü yükleyen bir çok kişi var. İstersen o kişileri de sana tek tek gösteririm. 2.1'e dön



indir flash tool - custom - apps klasörünün içine bunları at tekrar dene
 

eaglehard1

Üye
kardes ben bu gun sony aradım ve root u sordum cıhaz garantıden dırek cıkıyormus baska bır arıza dan dahı cıhazı servıse goturunce rootlu oldugunda garantı dışı kalıyor dedıler bu baya bır dusundurdu sanırım garantı bıtene kadar sabır... :( konu içinde teşekkurler.
 

aumet_54

Üye
Xperia neo v ye uyarmı bu rom
 

sxg75

Üye
Arkadaşım lanet turbobit ten başka birşeye koysaydın çok makbule geçerdi....
 

Androidist

Üye
Öncelikle paylaşım için teşekkürler.. ikinci olarak android bölümünde bilgiç arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız bu forumdan ya da başka bir forumdan yararlanarak update, downgrade, root yapamadıklarında bunun hiçbir şekilde olamayacağını sanıyorlar. Halbuki baştan sona düzgün bir şekilde yaptıklarında herhangi bir sorun çıkmıyor. Burada yayınlanan her konu %100 doğrudur, sen yapamamışsın demiyorum fakat sırf forumun büyük bir bölümünü oluşturan bu amele pazarı yüzünden bu forumda yasaklanan ve maalesef yasaklandıktan sonra sildiği konular tekrar paylaşıma açılan biri olarak konuşuyorum: Burada paylaşım yapanlar herhangibir kar amacı gütmüyor sadece daha çok kullanıcı yararlansın diye paylaşım yapıyor. Bu yüzdendir ki hiçbir ACEMİNİN gelip paylaşıma ukala tavırlar sergilemeye hakkı yoktur.. Diğer bir konu ise, rom, root, recovery vs cihazın yazılımına yapılan her müdahalede cihazın brick olma riski vardır. Telefon senin elinde brick oluyor da profesyonellerin elinde (telefoncular, elektronikçiler) hiç mi olmuyor? Tabi ki oluyor. Siz kaç telefoncudan duydunuz sizin cihazınız 2 defa brick oldu üçüncüde yükledik.. Bu risk her zaman var! Bunu göze alırsan yüklersin alamazsan stock romla kullan sana kimse silah zoruyla yaptırmıyor.. Yapamadın mı? Tekrar dene.. Hala olmadı mı farklı bir kaynaktan bak.. Sonra edebiyle adabıyla sor konuyu açana yardım ederse eder etmezse kendi keyfi yani.. Tekrar ellerine sağlık diyorum. Başarılar..
 
Türe

Türe

Üye
Orjinalinden kat kat guzel gozukuyor kullanici degilim fakat elimde xperia olsa kesin yuklerdim :ehe emegine saglik ;)
 
legolas29

legolas29

Üye
güzelmıs teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve aviotor1
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt