Rizeli İşi Tekne Böyle Yapılır :)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
Rizeli İşi Tekne Böyle Yapılır :)
İki teknenin yapımında sona gelen Baykuş şimdi dar kapıyı düşünüyor...



RİZELİ Recep Baykuş, sahilden yaklaşık 500 metre uzaktaki evinin yanında oluşturduğu ahşap hangarda polyester ve ahşap karışımı tekne inşa etti. İki teknenin yapımında sona gelen Baykuş, şimdi de hangarın dar olan kapısından tekneleri dışarı nasıl çıkaracağının hesabını yapmaya başladı.

Rize'nin Alipaşa Köyü'nde yaşayan 36 yaşındaki Recep Baykuş, sahilden yaklaşık 500 metre uzaktaki evinin yanında ahşaptan oluşturduğu hangarda polyester ve ahşaptan tekne ve yat yapımına başladı. Uzunluğu 7 ila 12 metre arasındaki 2 tekne yapan Baykuş, kısa bir süre sonra suya indirmeyi planladığı tekneler için bir sorunla karşılaştı. Baykuş, hangarın dar olan kapısından tekneleri dışarı nasıl çıkaracağını düşünmeye başladı.

'ONU O ZAMAN DÜŞÜNÜRÜZ'

Tekne yapmak için deniz kıyısında bulunmaya gerek olmadığını anlatan Recep Baykuş, "Amatör olarak polyester tekne yapıyorum. Sahile biraz uzağız ama bu sorun değil. Vinç yardımıyla tekneleri kamyona yerleştirerek kolayca sahile indirebiliriz. Yerimiz olmadığı için kendi imkanlarımız ölçüsünde şimdilik burada çalışıyoruz. 13 metreye kadar tekne yapabiliriz. Ama daha büyük tekneler için büyük yere ihtiyacımız var" dedi. Baykuş, "Hangarın dar olan kapısından tekneleri nasıl çıkaracaksınız?" sorusuna ise, "Onu da o zaman düşünürüz. Hangarın çevresindeki bir kısım ahşap platformu bozarak tekneleri çıkarabilirim. Bunun bir sorun oluşturacağını sanmıyorum" dedi.


Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA)

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt