[resimli]Pc'deki Kablolu(adsl) neti wifi ile PAYLAŞTIRIP,Telden Bu Ağa Girme

Sponsorlu Bağlantılar

angel_eren

angel_eren

Üye
    Konu Sahibi
[resimli]Pc'deki Kablolu(adsl) neti wifi ile PAYLAŞTIRIP,Telden Bu Ağa Girme
[align=center]Cep telefonunuzdan internete bağlanmak için illede Wireless modem mi gerekir?Ya da saçma sapan bluetooth ayarları ile bluetooth üzerindenmi bağlanmak mıdır tercihiniz?Özellikle vista&win7 kullanan kişiler gerçekten çok sevineceklerdir bu türlü paylaşımlar vista&win7 için pek de çok olmuyor malesef.

Aşağıdaki anlatım dizüstü bilgisayarı olanlar(vista veya win7) ve cep telefonundan internete bedava girmek isteyenler içindir.

Dizüstü bilgisayarların çoğunda hemen hemen hepsinde ethernet kartı(kablolu diyeceğim) ve wireless kart(Wlan denilen) iki türde internete bağlanmakta kullandığımız kart vardır.Bende dizüstü bilgisayarı modeme kablo aracılığıyla bağladım ve dizüstü bilgisayarın Wlan kartını cep telefonu için paylaştırdım.Bu sayede cep telefonundan internete BEDAVA olarak bağlanıyorum

İlk önce yerel ağ bağlantısı ve kablosuz ağ bağlantısını devre dışı bırakıyoruz.

Yerel ağ bağlantısını seçip sağ tuşla tıkladıktan sonra özelliklere ardından internet protokol sürüm 4 (TCP/IPv4) ü tıklayıp özellikler diyoruz.Otomatik olarak ip adresi al işaretli değilse işaretliyoruz ve DNS sunucu adresini otomatik olarak al ı işaretliyoruz. Tamam ve kapat diyerek burayı kapatıyoruz.

Kablosuz Ağ Bağlantısını seçip üzerinde sağ tuşla tıkladıktan sonra özelliklere ardından internet protokol sürüm 4 (TCP/IPv4) ü tıklayıp özellikler diyoruz.Sonra aşağıdaki ip adresini kullan ı işaretliyoruz ve ip adresi yerine 192.168.3.1 alt ağ maskesi yerine 255.255.255.0 yazıyoruz.Varsayılan ağ geçidi ve DNS sunucu adreslerini BOŞ bırakıyoruz.Tamam ve kapat diyerek burayı kapatıyoruz.

Yerel Ağ bağlantısını ve Kablosuz ağ bağlantısını çift tıklayarak etkinleştiriyoruz.

Her iki bağlantıda etkinleştikten sonra Kablosuz ağ bağlantısı üzerine bir daha çift tıklıyoruz.Ve Bir ağa bağlan dediği yerde bağlantı veya ağ kurun seçeneğini tıklıyoruz.Kablosuz geçici (bilgisayarlar arası) ağ kur seçiyoruz ve ileri diyoruz.Ağ adına istediğiniz bir ağ adı yazıyoruz ben fresier yazdım güvenlik türünü WEP seçiyoruz güvenlik anahtarı/parola kısmına parola yazıyoruz ve ileri diyoruz.Kısa süre sonra karşımıza çıkan pencereye kapat diyoruz.İNTERNET BAĞLANTIMI PAYLAŞTIR TUŞUNA BASMIYORUZ.

Kablosuz ağ bağlantısını ve yerel ağ bağlantısını ikisini birden seçip sağ tuş ile tıklıyoruz ve bağlantıları köprüle diyoruz.Vista&Win7 bağlantıları köprüledikten sonra gerisi cep telefonuna kalıyor

Tüm bu işlemlerden sonra Telefonumuzun ayarlarını Yapacağız

Ayarlar-->Bağlantı-->Hedefler-->INternet sonra bağlanmak istediğin wlan erişim noktasını seçerek Seçenekler-->Düzenle-->Seçenekler-->Gelişmiş ayarlar burdan Ipv4 ayarlarını değiştir

Telefonun İP adresi kısmına bir IP vereceğiz.Bu IP modeminizle aynı blok ta olmalı.Yani:Modeminizin Ip si 192.168.1.1 ise telefonunuza 192.168.1.2-192.168.1.254 arasında bir IP verebilirsiniz.192.168.1.30 verin...

Başka Örnek:Modemizin IP si 10.0.0.1 ise telefonunuza 10.0.0.30 verebilirsiniz... Yani ip nin son hanesi farlı olacak...

İp adresi: 192.168.1.30 yazdık.
Alt ağ maskesine : 255.255.255.0 yazın. (bazen 255.0.0.0 olabiliyor)...
Standart ağ geçidi: Modeminizin İP si olacak : 192.168.1.1(artık sizinki neyse onu yazın)

Şimdi DNS adresini yazacağız.
Birinci DNS adresine: 4.2.2.2
İkinci DNS adresine : 4.2.2.6 yazın.
(Telekomun çalışan başka DNS lerini biliyorsanız onlardanda yazabilirsiniz)
İşlem bitmiştir. [/align]

Not : Uzun Uğraşlarım sonucunda Buldum , Derledim Düzenledim . İhtiyacı Olanlarla paylaşmak İstedim.
Direk Alıntı Değildir , Derlemedir.Emeği geçen arkadaşlara Teşekkürü Borç bilirim.Saygılar..

• Beğen
Tepkiler: mkartal, benahmet60, oktay2617 ve 3 diğerleri

Aziz™

Üye
teşekkürler eline sağlık gayet açıklayıcı olmuş..:)

Perfect!

Üye
eline sağlık da laptoplarda olur bu

angel_eren

angel_eren

Üye
    Konu Sahibi
evet laptoplarda oluyor genelde. eminim bu şekilde kullanın vardır bayagı :) işine yarayan olysa ne mutlu ben ugrasmıstımbayagı ondan bilirim zorlugunu :)

punqermojo

Üye
konyuya abone oldum kardeşim boş bi zamnda denemeye çalışıcam anlamadım ama fazla saolasın :)

adaana

Üye
arkadaslar ben bu islemi yapiyorum ama benim tel. samsungwawe s8500 internet ayariniu yapamadim yardim edebilecek varmi acaba:box

punqermojo

Üye
arkadaşım wawede saten wifi ykmu?

UmTßrkY

UmTßrkY

Üye
eve gidince denicem oley beleş net :D

irazercan

Üye
arkadaşlar bir arkadaşımda çin malı wifi li telefon var. Hiç bir ayar yapmadan direk wirelesle internete bağlanıyor. Konu başlığında yazıldığı gibi ayarları yaptım. Standart ağ geçidini Alt ağ maskesini yazıyorum dns ayarlarını yazıp bağlanıyorum. fakat birini tesadüfen bulduğum birinide arkadaşın telefonundaki ayarlara bakarak bulduğum Telefonun İP adresin den başka ip de bağlanamıyorum. Sunucu hatası veriyor(telefon ip sini yazıldığı gibi modemle aynı blokta tutuyorum). Acaba Standart ağ geçidini Alt ağ maskesini sabit tutup telefon ip sini otomatik arattırabiliyormuyuz ve neden o kadar tel ip si denememe rağmen sadece bulduğum iki ip ile bağlanabiliyorum. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

--------------- Ekleme ---------------

bu arada internet bağlantısını iş yerinden yapıyorum. Telefonum nokia 5800

-LiveYourLife-

-LiveYourLife-

Üye
Ne gerek var buna? ile rahatça paylaşılıyor zaten

B3kiR

Üye
çok teşekkür ederim kendi uraşlarımla sadece telefon ağı görüyor bağlanıyor internete çıkmayı beceremiyordum. ama pc den ağ ıp si girerek çözdüm çok teşekkür ederim :alkis:ehe:oke:

By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
Eline Sağlık Yararlı Bi Bilgi Teşekkürler

mkartal

mkartal

Üye
teşekkürler

eren-fb

Üye
xp de olmaz mı bu

222112

222112

Üye
Ihtiyacım olmasa da çok teşekkürler.

xtryn

Üye
Konu eskimiş galiba ama sizin dediğiniz herşeyi yaptım zaten bu işlerden anlarım kaç kere de kontrol ettim baktım olmadı başka yollarda denedim ip adresler falan filan hiçbir şekilde telefonuma internet aktaramadım. Yani hala bilgisayardan kurduğum ağı telefonum görmüyor. Gelişmiş ayarları yaptığımda ve geri çıktığımda wifi bağlandı diyor ama bilgisayarda bağlantı gözükmüyor ve gerçekten de telefonda sadece göstermelik bir bağlantı görünüyor herhangi bir veri aktarımı olmuyor yani interneti kullanmaya çalıştığımda çünkü bağlı değil.
Bu arada android telefon kullanıyorum. Samsung Galaxy Gio

Üst Alt