Resident Evil 6 İlk Video.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
fullwar

fullwar

Üye
    Konu Sahibi
Resident Evil 6 İlk Video.

Resident Evil serisi ilki 1996'da PS için çıkan ve bu güne kadar 46 milyondan fazla satış yapmış bir seridir. Survival Horror dediğimiz kategoride bir korku oyunudur. Resident Evil 4 ve RE5'te bu olaydan biraz uzaklaşan seri sanırım son oyunda özüne dönmeye karar veriyor. Tabi bunu sadece atmosfer için söylüyorum. İlk 3 oyunda (yan oyunları saymıyorum) sabit arka planlar arasında karakterimizi yönetir ve biz onu planın dışına çıkartmaya başladığımızda kameradada yeni sahne farklı bir açıdan görünürdü. Yani sanki bir filmin içinde sürekli kamera çekimi değişirdi. Bizde değişen kamera açılarının arasında karakterimizle oynardık. Korku faktörü yüksek ve bulmacalar güzeldi. 4. oyunla birlikte bu model kaldırıldı ve seri tamamı ile 3D modellere geçti. Artık sabit arka planlar yok ve karakterimiz daha özgürdü. Omuz hizasından yönetilen ve aksiyona daha duyarlı bir kamera kullanıyorduk ve 4. oyun bu gelişimleriyle tüm site ve otoritelerden 95-97 gibi notlar almıştı. 5. oyun grafiksel anlamda çok daha gelişmiş, farklı bir coğrafyayıda anlatan bir oyundu. Oyunda kara kıta Afrika başarılı bir tema ile canlandırılmıştı ve aksiyon unsurları artırılmıştı. Fakat 5. oyunla korku faktöründen uzaklaşılmış ve aksiyon çok ön plana çıkmıştı. Buda benim gibi hardcore oyuncuları huzursuz etmişti. Capcom gelen tepkiler üzerine ne aksiyon, ne korku oyuncusunu bırakıp ikisinide dengelemiş gibi gözüküyor. 6. oyunda karanlık ve korku faktörü sanırım tekrar bizi ziyaret için bekliyor.

6. oyunda (videodan) gördüklerimden birkaç not aktarayım; öncelikle oyunda karakterlerden bahsetmek lazım. 1. oyunda Chris Redfield ve kardeşi Claire Redfield'ı kontrol ediyorduk, 2. oyunda Leon Scott Kennedy, 3. oyunda Jill Valentine (1 bölüm Carlos Oliviera), 4. oyunda yeniden Leon S. Kennedy (bazı bölümlerde Ada Wong'u) ve son oyunda Chris Redfield ve Sheva Alomar'ı (Co-Op)'ı yönetiyorduk. 6. oyunda ise MW serisi gibi çok karakterli bir oynanış var. Belli görevler için Leon, belli görevler için Chris (steroid miktarını tutturmuşler bu sefer) ve gördüğüm kadarıyla birde Rus arkadaş katılıyor olaya. Leon bazı görevlerde bir bayan karakterle devam ediyor göreve, muhtemelen yalnızda oynayacağımız oyunda birçok yan karakterinde olması çok güzel (RE5 gibi). Bir diğer sahnede Chris ve özel harekat timini görmekteyiz. Burada taktik varyasyon yapabilecek miyiz? Bilemiyorum. Bir diğer sahnede ise Rus bir abimiz bir bayan partnerle birlikte devasa biz yaratıktan kaçıyor. Evet oyunda multiplayer seçeneklerinde olacağını kestirmek zor değil. Co-Op'un olması kesin ve bu kadar karakter oluncada klasik olan Mercenaries'in MP şeklini yapabilirler diye düşünüyorum. Oyunda geçecek mekanlar ise videodan gördüğüm kadarıyla, Leon ile; Amerika (başkan bile dönüşmüş), Chris ile; Çin (yada uzak doğu), Rus arkadaşla Rusya muhtemelen ziyaret edeceğimiz yerler. Tek bir videodan daha çok detay çıkar fakat sanırım şu an bu kadarı yeterli. Ve evet sonunda 6. oyuna ait resmi bir video yayınlandı. Bunu söylememin nedeni ise ortada bir sürü video ve geyik dolaşmasıydı. Bu ise son noktayı koydu. Muhtemelen bu yıl 4. çeyrekte (kesin bir tarih diyebiliriz; 20.11.2012) bu oyun PC ve konsollarımızı ziyaret edecektir. Merakla beklemedeyiz.

fullwar

Video için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: CryDaqqeR

viktoreznov

viktoreznov

Üye
korku oyunlarını sevmem ama bu oyun güzele benziyor. daha hiç resident evil serisi ne gördüm ne oynadım. bu oyunla sanırım başlarım seriye :)...

CryDaqqeR

CryDaqqeR

Üye
videoda güzel ama bu videolara pek güven olmuyor :) 5. oyun ile ilgili bilgisi olan var mı elimde oyun var ama kurmak canım istemedi açıkcası :)

Revengeful

Emekli Yönetici
En sevdiğim oyunlardan :oke:

fullwar

fullwar

Üye
    Konu Sahibi
videoda güzel ama bu videolara pek güven olmuyor :) 5. oyun ile ilgili bilgisi olan var mı elimde oyun var ama kurmak canım istemedi açıkcası :)

Her türlü oyunu sorabilirsin. 5. oyun oldukça güzel. Özellikle bir arkadaşınla beraber oyunu Co-Op olarak bitirebilirsin. Korku faktörü daha az aksiyonu süper bir oyundur. Ve RPG tarzı silah ve envanter gelişimide mevcut. Bu arada Rus karakterin yanındaki sarışın kızın, 4. oyunda Leon ile oynarken kurtardığımız başkanın kızı Ashley olduğundan şüpheliyim. Seslendirmecisi aynı çünkü. Bende bir videodan neler çıkardım. :naughty:

CryDaqqeR

CryDaqqeR

Üye
Her türlü oyunu sorabilirsin. 5. oyun oldukça güzel. Özellikle bir arkadaşınla beraber oyunu Co-Op olarak bitirebilirsin. Korku faktörü daha az aksiyonu süper bir oyundur. Ve RPG tarzı silah ve envanter gelişimide mevcut. Bu arada Rus karakterin yanındaki sarışın kızın, 4. oyunda Leon ile oynarken kurtardığımız başkanın kızı Ashley olduğundan şüpheliyim. Seslendirmecisi aynı çünkü. Bende bir videodan neler çıkardım. :naughty:

:ehe eyvallah tavsiyen üzerine yükledim gayet güzel :good:

Eat-Apple

Eat-Apple

Üye
Resident Evil 5'i oynamıştım.Harika bir oyun.Altıncıyıda merakla bekliyorum .. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt