Real D Gözlüklerle birşey fark ettim....Deneyin Çok AMA ÇOK ŞAŞIRICAKSINIZ

Sponsorlu Bağlantılar

cancan5000

Üye
    Konu Sahibi
Real D Gözlüklerle birşey fark ettim....Deneyin Çok AMA ÇOK ŞAŞIRICAKSINIZ
Merhaba arkadaşlar geçen gün Tron Efsanesi filimine gittim; gözlüklerimi taktım film i izlerken bi telefon geldi ve garip ama bişey fark ettim....

IKONLAR VE EKRANDAKİ GÖRÜNTÜ 3D...

bu sadece N8 demi yoksa LED ekran olan tüm telefonlardamı mevcud...

Can KURT

• Beğen
Tepkiler: orcusss

musty24

Üye
evet 3d

SilentOne

SilentOne

Üye
evet 5800 dada aynen ole tab, bn bunu 1 yıl once farketmiştim :D

doruk944

doruk944

Üye
filmlerde öle oluo mu acaba?? XP

AYNA

AYNA

Üye
vaay filmlerdede oluyorsa al bi 3 dk gözlük at n8 e film 3d film keyfini telefonunda yaşa :D :D :D

doruk944

doruk944

Üye
eve gidince denicem laptopda 3d garfield filmi vardı pcde çalşan (nvidanın gözlük kitiyle) acaba ordada olur mu akşam yarumlarımı sölerim..

Lacrymosa

Üye
Bilgisayarda 3D film izlemek için 3D film oynatan programlar gerekiyor ve normal bir filmi 3D izleyemezsiniz. Film 3D olarak kaydedilmiş olmalı ve filmlerin uzantları mpg avi vs. bilinen dosya uzantısı şeklinde olmuyor. Elinizde 3D film var ve 3D film izlemenize yardımcı olacak program varsa gözlük takıp izleyebilirsiniz. Zaten gözlüksüz şekilde ekranda 2 adet görüntü olur mavi ve yeşil..

AYNA

AYNA

Üye
Bilgisayarda 3D film izlemek için 3D film oynatan programlar gerekiyor ve normal bir filmi 3D izleyemezsiniz. Film 3D olarak kaydedilmiş olmalı ve filmlerin uzantları mpg avi vs. bilinen dosya uzantısı şeklinde olmuyor. Elinizde 3D film var ve 3D film izlemenize yardımcı olacak program varsa gözlük takıp izleyebilirsiniz. Zaten gözlüksüz şekilde ekranda 2 adet görüntü olur mavi ve yeşil..

Çok net şekilde anlatmışsın sağol..

venusutarit

venusutarit

Üye
Bildiğim kadaruyla real gözlükler sadece sinemada işe yarar çünkü görüntü perdeye 2 farklı köşedeki cihazla yansıtılır
Yanlışsam düzeltin

SilentOne

SilentOne

Üye
yok dediqin doqru

doruk944

doruk944

Üye

bir hatan var hiç bir bilgisayar o kıytırık sinema gözlüklerini desteklemez özel bir gözlük alınması gerekir

Utku

Utku

Üye
gerçekten bu nasıl oluyor

venusutarit

venusutarit

Üye
bir hatan var hiç bir bilgisayar o kıytırık sinema gözlüklerini desteklemez özel bir gözlük alınması gerekir
Yanlışsın dostum hemen her bilgisyar destekler alt tarafı bir program ile görüntüde renk kayması yapılır ve o kıytırık dediğin gözlükle izlenir

matanist

matanist

Üye
Konu biraz sapıyor ama monitörün 3D özellikli olması gerekmiyor mu yani desteklemesi gerek miyor mu? Yoksa kıytırık (kıytırık olup da 21 inç lcd monitör) bir monitörle 3D film izlemek mümkün mü?.
Aslında alıp denemek lazım gözlük lazım :D

GrafiXer

GrafiXer

Üye
arkadaşlar konuya açıklık getireyim normal pclerde ve lcdlerde 3d görüntü yakalanız ikansız sadece kırmızı mavi eski usul gözlüklerle olabilir. Ama real 3d için buna özel gözlük ve ayrıyetende lcdnin olması gerekli acer in laptopu vardı bildiğim kadarıyla 3de özelliği olan ayrıca filminde 3d çekimi yapılmış olması gerekli ama bu n8 3d icon işini denemem gerekli emin olmam için :)

melgklay

melgklay

Üye
Valla ben o kağıttan yapılmış kırmızı yeşil kıytırık gözlüklerden aldım denemek için ve baktım.. Baktım..... Baktım............. Ve hiç birşey bir fark göremedim.. Acaba yanlış yeremi baktım?

Mustafa1300

Mustafa1300

Üye
arkadaşlar bir tv de veya monitörde 3d izlemek istiyorsanız ekranın 120 hz olması gerekiyor yani kıytırık monitörlerde 3d video açık kırmızı mavi gözlükle 3d film ahım şahım izlenmez monitörün 120 hz destekli olması lazım

cancan5000

Üye
    Konu Sahibi
Ben o gün raslantı olarak fark ettim Angry Birds ü açtığımda kuşların bile 3d olduğunu fark ettim bakın deneyin ama karton gözlüklerle değl Cinebonuslardaki REALD gözlükleri Expand gözlüklerle denemedim bilmiyorum...

Bu bi hatamı yoksa gerçekten bi özellikmi, o gün yanımda kız arkadaşımda vardı oda gösterdim oda gerçekten çok şaşırdı....

GrafiXer

GrafiXer

Üye
Ben o gün raslantı olarak fark ettim Angry Birds ü açtığımda kuşların bile 3d olduğunu fark ettim bakın deneyin ama karton gözlüklerle değl Cinebonuslardaki REALD gözlükleri Expand gözlüklerle denemedim bilmiyorum...

Bu bi hatamı yoksa gerçekten bi özellikmi, o gün yanımda kız arkadaşımda vardı oda gösterdim oda gerçekten çok şaşırdı....

çok güzel aslında şaşırtıcıda geçenlerde elimde vardı bi gözlük ama bulamıyorum en iyisi bir filme gidip çıkarken vermemek ve denemek :oke:

Üst Alt