DaRKWaRRıoR
Üye
-
Konu Sahibi
-
Disk yönetimindeki Ekran görüntüsü atarmısınız üstüne sağ tıklayınca açılan menüyüde atınDisk yönetiminde hafıza görünüyor. Ayrılmamış bölüm yok ve mavi çizgili.
e yerine sorunlu diskin harfi gelecek ve cmd yönetici olarak açılmalıdır. USB dönüştürücüde anahtar varsa onada dikkat edin.CMD ile chkdsk e: /f komutu
Merhaba, hata veriyor onemli bir hata yuzunden basarisiz diyor olmuyor o yontemDisk partition kullan
Yazınız icin tesekkur ederim.. Bilgisayar arkadasimin ve en erken pazartesi ulasabilirim. E yerine dogru yaptim ve Raw falan yazdi chkdsk komutu olmadı. Usb dönüştürücü anahtarsiz SUBZERO CA26.Disk yönetimindeki Ekran görüntüsü atarmısınız üstüne sağ tıklayınca açılan menüyüde atın
e yerine sorunlu diskin harfi gelecek ve cmd yönetici olarak açılmalıdır. USB dönüştürücüde anahtar varsa onada dikkat edin.
Hocam çalıştıra diskmgmt.msc yazıp, enter dedikten sonra açılan disk yönetiminde de RAW yazar.Sag tik yapiyorum sadece bicimlendir, surucu adi ve yolu ayarla, sil ve ozellikler cikiyor gerisi tiklanmiyor.
Yine ayni disk yoneticisinde en ust tarafta bilgisayarin hard diski NTFS formatli vs. Görünüyor ancak kartim görünmüyor.
Raw olduğu kanısına chkdsk komutunda dediğim gibi raw vs. yazdigi icin vardım.
Uzun yazınız için çok teşekkür ederim hocam. Dediğiniz gibi bir bilgisayarda sil komutu verdim beklenmeyen bir hata olustu demisti. Onu o zaman baska bir pc de deneyecegim. Pazartesi günü bir deneyeyim cunku benim bilgisayar yok, bir arkadasiminkinden bakiyordum bu sefer baskasina gidecegim. Ozman size geri cevap yazarim.Hocam çalıştıra diskmgmt.msc yazıp, enter dedikten sonra açılan disk yönetiminde de RAW yazar.
Eğer içerisinde önemli veriniz yoksa, diskmgmt.msc üzerinden diske sağ tıklayıp > sil komutu verin, ardından tekrar sağ tıklayıp yeniden yapılandırabilirsiniz. Eğer o 32 gb (29,88gb) olan disk sağlamsa mavi olan renk, disk silindiğinde siyah renk olur.
Eğer silmede de sorun varsa, başka bir bilgisayarda deneyin, bazı bilgisayarlarda disk yapılandırma servisleri kapalı oluyor.
Eğer farklı cihazlarda da silme işlemi başarılı olmazsa, kalıcı bir hasar olabilir, o zaman tekrar bakarız duruma göre, umarım sorununuz çözülür.
Raw yazmasi bir kenara o diger pc suruculerinin bulundugu NTFS bicimli sürücülerin oldugu yerde (yani disk yonetiminde ust taraftaki surucu listesi) gorunmuyor kart. Sadece asagida gorunuyor 29gb falan yaziyorUzun yazınız için çok teşekkür ederim hocam. Dediğiniz gibi bir bilgisayarda sil komutu verdim beklenmeyen bir hata olustu demisti. Onu o zaman baska bir pc de deneyecegim. Pazartesi günü bir deneyeyim cunku benim bilgisayar yok, bir arkadasiminkinden bakiyordum bu sefer baskasina gidecegim. Ozman size geri cevap yazarim.
Tamamdır, ama hatanın görselini mutlaka at bizde bir araştırıp bakalım.Dediğiniz gibi bir bilgisayarda sil komutu verdim beklenmeyen bir hata olustu demisti.
Acelesi yok, zaten 3 litre benzin parasına yenisini alırsınızbenzinde pahali biliyorsunuz 😁 pazartesi gidecegim
😁 evet dogru. Atarim merak etmeyinTamamdır, ama hatanın görselini mutlaka at bizde bir araştırıp bakalım.
Acelesi yok, zaten 3 litre benzin parasına yenisini alırsınız
Düzelir Düzelir Allah Uçak Kazası Vermesin
Şimdi Eğer Kart Durduk Yere Bunu Yaptıysa Bozulmuş Olabilir.Birden Elektrik Keser Cihaz Birşey Yapar Kart Zarar Görür.Bunların Okuma Belleğimi Ne Var Yazma Filan Orası Hasar Olursa Kart GG Oluyor.Biçimlendirme vs Fayda Etmeyebilir. Disk Yönetiminden Biçimlendirmiyor Mu? Orada Görünüyor Mu Kart?
MiniTool Partition Wizard Programı İlede Deneyebilirsin Ama Kartın Durumunu Öğrenmek Gerek. Eğer Başka Kart Okuyucu vs Varsa Onunlada Denemekte Fayda Var
Çokta Kasmaya Gerek Yok Aramızdan Göçmüş Olabilir Kartın.Tesekkur ederim hocam. Durduk yere yapti. Bicimlendirme yapmayi deneyince windows biçimlendirmeyi bitiremedi diyor ve disk yonetimindede bicimlendirilmiyor. Disk yoneyiminde Ust tarafta bilgisayarin hard diski falan gorunuyor adi yazıyor ama kart cikmiyor. Alt tarafta ise kart gorunuyor, 29.49 gb yaziyor ve ustunde mavi bir cizgi var.
Yarin sabah minitool ile deneyecegim.
Kart okuyucu SUBZERO CA26, bilgisayarın kasasında SD Kart adaptör girişi yok. Baska bir adaptor ile de denemeye calisirim.
Yeniden baslat demisti diye hatırlıyorum ama kapatip acinca yine ayni gorunuyordu cozumu yok hocam atacaz cope. Cope atsam rahat edicem ama 1 2 gun bekliyorum belki bulurum bir yerde diyeBirim Sil... Yapınca Siyah oluyor mu ?
Not: mevcut diskiniz silinir.
Şuan bir bozukluk görünmüyor, sorunu tam olarak anlayamadım.Yeniden baslat demisti diye hatırlıyorum ama kapatip acinca yine ayni gorunuyordu cozumu yok hocam atacaz cope. Cope atsam rahat edicem ama 1 2 gun bekliyorum belki bulurum bir yerde diye
Deneyecegim hocam bugun tsk ederim yaziniz icin. Samimi bir arkadasim olmasa utanacagim artik gidip gidip durmaktanŞuan bir bozukluk görünmüyor, sorunu tam olarak anlayamadım.
Bilgisayarın kendisinden kaynaklı olabilir. Alttaki yöntemi de deneyebilirsin.
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
1- CMD Komut İstemcisi (Yönetici Haklarıyla) açın.
2- diskpart yazın ve Enter'a basın.
3- list disk yazın ve Enter'a basın.
4- select disk * yazın ve Enter'a basın. ("*" yerine yazacağınız numara burada USB flash sürücünüze karşılık gelen numara olmalı örnekte select disk 3)
Bu kısma dikkat edin sistem diskinizi yanlışlıkla silmeyin ! Zaten 32 gb olan diskinizi boyutundan teşhis etmeniz gerekir. Genelde select disk 2 yada 3 olur.
5- clean yazın ve Enter'a basın.
6- create partition primary yazın ve Enter'a basın.
7- format quick fs=ntfs yazın ve Enter'a basın ve işlemin bitmesini bekleyin.
Çok lazım değilse, müsait ve imkanın olduğu başka bir zamana bırakın.Deneyecegim hocam bugun tsk ederim yaziniz icin. Samimi bir arkadasim olmasa utanacagim artik gidip gidip durmaktan
Dediginizi yaptim cmd de birseyler yazdi hic birsey olmadi. Disk yönetiminde birim sil dedim siyah oldu cizgi sonra hemen yine maviye dondu.Çok lazım değilse, müsait ve imkanın olduğu başka bir zamana bırakın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?