OttomaN TigeR
Üye
İşte o bazı kişiler, orucun manevi hakikatine gereken önemi veremedikleri için böyle yapıyorlar...
Haklısın, bazıları orucu sadece aç susuz kalmak sanıyor ve "oruç başıma vurdu" tabiri ile öfke saçıyorlar etrafa.

İşte o bazı kişiler, orucun manevi hakikatine gereken önemi veremedikleri için böyle yapıyorlar...
Haklısın, bazıları orucu sadece aç susuz kalmak sanıyor ve "oruç başıma vurdu" tabiri ile öfke saçıyorlar etrafa.

Diyorsun ki, Oruç bir inanç meselesidir ve tutmak bir mecburiyet değildir. Bilakis akıllı, ergenlik çağına ulaşmış ve oruç tutmasına engel bir mazereti olmayan her Müslümanın Ramazan orucunu tutması (farzdır) inancının gereğidir. Ayrıca ben ne bu forumda ne de başka bir forumda böyle bir video'ya hiç denk gelmedim ve emin ol yorumunun silinmesi için bir neden yok.Yorumların hepsini okuyamadım inanın. Oruç tutmak bir mecburiyet değildir, inanç meselesidir. Ayrıca oruç tutmanın nedeni bildiğim kadarı ile (yanlışım varsa düzeltin) aç insanların halinden anlamak. Lakin insanlar sadece ramazan ayında ve 17-18 saat süreyle aç değiller. İnsanlara oruç tutturmak için baskı yapanlar iftarda af edersiniz h*yvanlar gibi yiyorlar. Oruç tutmuyorum diyen adamı resmen öldürüyorlar. Tam hatırlamıyorum, sanırım yine bu sitede okumuştum; adamın biri ramazan ayında sokakda su içti diye öldüresiye dövmüşlerdi.
Kısaca demek istediğim oruç tutmayan insanlara ön yargı ile kin ile nefret ile bakmayın. Herkesi kendiniz ile bir görmeyin.
Bu yorumum silinirse ne demek istediğimi (aklı yeten insanlar) anlayacaksınız.![]()
Arkadaşım, Ramazan orucunun Ramazan içinde edasının farz olması için, gerekli şartlardan biriside sıhhatli olmasıdır. Hasta olanlara şeriatın izin ve ruhsatı vardır. Bu nedenle, hastalar da iyi olduklarında gününe gün kaza ederler, eğer şifası bulunmayan sürekli bir hastalığınız mevcutsa ve fakir değilseniz bu durumda fidye vererek bir nevi borcunuzu ödemiş olursunuz. Allah'tan sizin için şifa diliyorum.Oruç tutamıyorum günde 3 kez insülin iğnesi oluyorum hayvanım şimdi ben değil mi arkadaşlar
Not: insülin şeker hastalığı için kullanılan iğnedir
Diyorsun ki, Oruç bir inanç meselesidir ve tutmak bir mecburiyet değildir. Bilakis akıllı, ergenlik çağına ulaşmış ve oruç tutmasına engel bir mazereti olmayan her Müslümanın Ramazan orucunu tutması (farzdır) inancının gereğidir. Ayrıca ben ne bu forumda ne de başka bir forumda böyle bir video'ya hiç denk gelmedim ve emin ol yorumunun silinmesi için bir neden yok.
- - - Eklendi - - -
Arkadaşım, Ramazan orucunun Ramazan içinde edasının farz olması için, gerekli şartlardan biriside sıhhatli olmasıdır. Hasta olanlara şeriatın izin ve ruhsatı vardır. Bu nedenle, hastalar da iyi olduklarında gününe gün kaza ederler, eğer şifası bulunmayan sürekli bir hastalığınız mevcutsa ve fakir değilseniz bu durumda fidye vererek bir nevi borcunuzu ödemiş olursunuz. Allah'tan sizin için şifa diliyorum.
"Diyorsun ki, Oruç bir inanç meselesidir ve tutmak bir mecburiyet değildir."
Bak Allah'ın işine, bende senin cümle çelişkili diye yazmıştım.İşin doğrusu senin yazıdan bir kişi Müslüman olsa bile ister oruç tutar isterse tutmaz anlamını çıkardım.
![]()
ama oruç tutmayan bir sürü müslüman tanıyorum.
İşte o bazı kişiler, orucun manevi hakikatine gereken önemi veremedikleri için böyle yapıyorlar...![]()
İnançlı olmayan kişi zaten müslümanım diyemez.ama oruç tutmayan bir sürü müslüman tanıyorum.
aynen öyle, doğru söze ne hacet.Bekliyoruz.
Ağır olacak ama
Vazgeçtim. Mobilim. Yarın PC başına geçebilir isem yazarım.
Estağfurullah mübarek buyur konu senindir.Bende birsey söylemek istiyorum müsade var mı