Ramazan ayı oruç tutmayan varmı

Sponsorlu Bağlantılar

-efşan

-efşan

Üye
Tutamıyorum. Tutamayıp hayvan olmaktansa tutmak için hayvan olmayı yeğlerdim yalnız.

WaLLcoT

WaLLcoT

Üye
ibadet kişi ile Allah arasındadır kimse karışamaz sorgulamak ta kimseye düşmez hastalık olur özel durumlar olur insanız(!) sonuçta ben tutarım karşımdaki tutmaz bundan bana ne bilsem ne olacak bilmesem ne olacak hayır eğer benim sevabım ona onun günahı bana yazılıyorsa söyleyin biz de bilelim aynı konu daha önce de açılmış ve kilitlenmişti ramazan özel bölümünden bulabilirsiniz

larten123

larten123

Üye

eger müslümansan "farz" diye bir şey i de bilmen lazim
Farzın ne olduğunu bilmek için Müslüman olmak gerekmiyor. Türe adlı kişinin söylemesine göre bu zorunlulukmuş. Ona bakarsanız İslam'da Allah kadınların tek saç telinin bile görünmesine karşı ki biz bırak tek bir saç telini neler neler görüyoruz/görmek zorunda kalıyoruz.

OPC

OPC

Üye
Arkadaşlar tutmayanlar da bence burda belirtmesin tartışma çıkmaya müsait oluyor tutamayanlar yazsın yeterli bence

enterneoll

enterneoll

Üye
Arkadaşlar tutmayanlar da bence burda belirtmesin tartışma çıkmaya müsait oluyor tutamayanlar yazsın yeterli bence

ne dediğini anlıyamadım bi daha kontrol et :D

-efşan

-efşan

Üye
Namaz ve Oruç farzdır, zorunluluktur.
Her insan kendi zorunluluklarından sorumludur.
Kimin ne yaptığı -yapmadığı - kimseyi ilgilendirmez.

- - - Eklendi - - -

Bilerek tutmayanlar değil de başlıkta da belirtildiği gibi tutamayanlar yazsın diyor. Anladın mı?

• Beğen
Tepkiler: Türe
codblackops2

codblackops2

Üye
Farzın ne olduğunu bilmek için Müslüman olmak gerekmiyor. Türe adlı kişinin söylemesine göre bu zorunlulukmuş. Ona bakarsanız İslam'da Allah kadınların tek saç telinin bile görünmesine karşı ki biz bırak tek bir saç telini neler neler görüyoruz/görmek zorunda kalıyoruz.

e dogrudur dediği islama inaniyorsan farzlara gerek duymuyorum diyemezsin namaz zorunludur oruç zorunludur.ha gene tutmam yapmam dersen senin bilecegin iş.

OPC

OPC

Üye

:D

Yani kendi isteğiyle oruç tutmayanlar burda tutmuyorum diye yazmasın tutan arkadaşlarla tartışma çıkmasına sebep oluyor bazen. Tutamıyorsa burda yazsın bence

enterneoll

enterneoll

Üye

:D

Yani kendi isteğiyle oruç tutmayanlar burda tutmuyorum diye yazmasın tutan arkadaşlarla tartışma çıkmasına sebep oluyor bazen. Tutamıyorsa burda yazsın bence

sağol açıklama için 10 kere okudum galba anlamak için :D ama soru direk olarak tutamayan diye sanırım o yüzden cevap veriyorlar ben dahil :D

arslanla

arslanla

Üye
bence bu konu tartışma çıkarmaya çok müsait konu kilitlenmeli hem size ne kimin tutup kimin tutmadığına herkesin sevabı kendine...

OPC

OPC

Üye

sağol açıklama için 10 kere okudum galba anlamak için :D ama soru direk olarak tutamayan diye sanırım o yüzden cevap veriyorlar ben dahil :D

Ben yorum yapmaktan çekiniyorum bu konu hakkında karışmak doğru değil sadece farz olduğunu hatırlatmak yeterli

Türe

Türe

Üye

Allah zorla gunah yazmiyor ya mubarek kafani ceviriver :good:

• Beğen
Tepkiler: Dede

Lenneth

Üye
Bazen bazı tutanları görüyorumda keşke tutmasalar diyorum.

Günde 2-3 paket sigara içiyor, oruç tutarken sinirinden kuduruyor içemediği için çevresine yapmadığını bırakmıyor. Böyle tutulan oruçtan hayır mı gelir diyorum içimden.

-efşan

-efşan

Üye
Bazen bazı tutanları görüyorumda keşke tutmasalar diyorum.

Günde 2-3 paket sigara içiyor, oruç tutarken sinirinden kuduruyor içemediği için çevresine yapmadığını bırakmıyor. Böyle tutulan oruçtan hayır mı gelir diyorum içimden.

Haklısın, bazıları orucu sadece aç susuz kalmak sanıyor ve "oruç başıma vurdu" tabiri ile öfke saçıyorlar etrafa.

Üst Alt