Tutamıyorum. Tutamayıp hayvan olmaktansa tutmak için hayvan olmayı yeğlerdim yalnız.
Tutamayanlar hayvan mı oluyor ?
Şahsen ben tutmuyorum artık ve gerek de duymuyorum.
Tutamayanlar hayvan mı oluyor ?
Şahsen ben tutmuyorum artık ve gerek de duymuyorum.
Yok dostum, Esta'ğfurullah. Yukarıda gecen mesajlara ithafen yazdım.
Neyin zorunluluğu anlayamadım ?
Tartsima ciksin istemem ama bu gereklilik degil zorunluluk meselesi.
Peki.
- - - Eklendi - - -
Neyin zorunluluğu anlayamadım ?
Farzın ne olduğunu bilmek için Müslüman olmak gerekmiyor. Türe adlı kişinin söylemesine göre bu zorunlulukmuş. Ona bakarsanız İslam'da Allah kadınların tek saç telinin bile görünmesine karşı ki biz bırak tek bir saç telini neler neler görüyoruz/görmek zorunda kalıyoruz.
eger müslümansan "farz" diye bir şey i de bilmen lazim
Arkadaşlar tutmayanlar da bence burda belirtmesin tartışma çıkmaya müsait oluyor tutamayanlar yazsın yeterli bence

ne dediğini anlıyamadım bi daha kontrol et![]()

Farzın ne olduğunu bilmek için Müslüman olmak gerekmiyor. Türe adlı kişinin söylemesine göre bu zorunlulukmuş. Ona bakarsanız İslam'da Allah kadınların tek saç telinin bile görünmesine karşı ki biz bırak tek bir saç telini neler neler görüyoruz/görmek zorunda kalıyoruz.

Yani kendi isteğiyle oruç tutmayanlar burda tutmuyorum diye yazmasın tutan arkadaşlarla tartışma çıkmasına sebep oluyor bazen. Tutamıyorsa burda yazsın bence
ama soru direk olarak tutamayan diye sanırım o yüzden cevap veriyorlar ben dahil 
sağol açıklama için 10 kere okudum galba anlamak içinama soru direk olarak tutamayan diye sanırım o yüzden cevap veriyorlar ben dahil
![]()

Bazen bazı tutanları görüyorumda keşke tutmasalar diyorum.
Günde 2-3 paket sigara içiyor, oruç tutarken sinirinden kuduruyor içemediği için çevresine yapmadığını bırakmıyor. Böyle tutulan oruçtan hayır mı gelir diyorum içimden.