Raikkonen: Lotus 2013'te her zamankinden güçlü olabilir

Sponsorlu Bağlantılar

Incredible

Incredible

Üye
    Konu Sahibi
Raikkonen: Lotus 2013'te her zamankinden güçlü olabilir
[h=4]Kimi Raikkonen, kendisinin ve takımı Lotus'un gelecek yıl her zamankinden daha güçlü olabilecekleri konusunda iyimser düşündüğünü açıkladı.[/h]

Formula 1'e geri döndüğü ilk sezonda manşetlerden inmeyen Kimi Raikkonen, Abu Dabi Grand Prix'ini kazandı, yedi kez podyuma çıktı ve dönüşünün ilk sezonunda şampiyonayı tüm yarış turlarını tamamlayan tek pilot olarak üçüncü sırada tamamladı.
fin pilot, özellikle 2013 sezonunun başında itibaren takımın gelişim noktasında büyük potansiyele sahip olduğunu ifade etti.
"Şu an her şey kesinlikle sezon başındakinden daha kolay. Ve gelecek sezon başında her şey daha da kolay olacak. Bu sezon oldukça fazla puan topladık ancak sezon başında daha güçlü olabilseydik şampiyonayı kovalayabileceğimizi de biliyoruz. Takımı tanıyorum ve bu işi biliyorum. Gelecek sezona başlamak daha kolay olacak."
2012 sezonunda elde ettiği başarılar hakkındaki sorulara da cevap veren Raikkonen, konu hakkında, "Fena değildi fakat iyi sonuçlar almaya başlayınca daha iyisini yapmayı bekliyorsunuz. Kendinizden sürekli daha fazlasını bekliyorsunuz. Çok istikrarlıydık, belki en güçlü değil ama istikrarlı. Bu bizim uzun süre şampiyonluk yarışı içinde kalmamızı sağladı."
Raikkonen ayrıca, takımın sezon içindeki performansından ve takım için atmosferden de çok memnun olduğunu sözlerine ekledi.
"Bu takımın daha önce yarıştığım takımlardan biraz farklı olduğunu hep söyledim. Her şey yarışmakla alakalı ve çok daha az politika var. İçinde olmak için çok iyi bir yer burası."
Limitleri zorlama yeteneğini kaybedip kaybetmediği sorusuna ise Raikkonen, "Yeteneğimi kaybettiğimi hiç düşünmedim. Öyle olsaydı her şey çok zor olurdu. Belki de en büyük soru işareti, yeni bir takım ve yeni lastiklerle eskiden olduğu gibi zorlasaydım ne olacağıydı. İlk testten itibaren son derece rahattım ve asla yarışmak konusunda endişe duymadım."
turkiyef1
 


Üst Alt