Qualcomm Snapdragon 830 yonga seti gelecek mi?

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Qualcomm Snapdragon 830 yonga seti gelecek mi?
Qualcomm, gelecek sene ayrıca Snapdragon 830 olarak bir başka yonga setini de sunabilir.

Akıllı telefon pazarında bir çok akıllı telefon ve tablette Qualcomm tarafından geliştirilen yonga setleri kullanılıyor. Üst seviyeye bakacak olursak eğer, firmanın Snapdragon 8XX modelleri, son dönemde amiral gemisi modeller ve diğer üst seviye cihazlarda kendine yer bulmuştu.



Geçtiğimiz günlerde Qualcomm, yeni bir duyuru gerçekleştirdi ve gelecek sene pazarda yer alacak olan üst seviye yonga setini Snapdragon 835 olarak duyurdu. Bu yonga seti 10nm FinFET teknolojisi ile üretilecek ve üretici firma olarak da Güney Kore devi Samsung'u görmekteyiz.

Daha önceki dönemlere bakacak olursak eğer, Bu sene Qualcomm, Snapdragon 820 adındaki yonga setini sunmuş ve bir süre önce de bu yonga setinin işlemci ve grafik işlemci saat hızı arttırılmış versiyonu Snapdragon 821 pazara giriş yapmıştı. Daha önceki sene ise Snapdagon 810 geldi. Ondan önce de Snapdragon 800, Snapdagon 801 ve Snapdragon 805 yonga setleri sunulmuştu.

Baktığımızda Qualcomm'un ilginç bir şekilde Snapdragon 830 ismini atladığı görülüyor. Ancak gelen yeni bilgilere göre gelecek sene Snapdragon 830 yonga seti de pazara sunulacak. İddialar bu yeni yonga setinin 2017 ikinci yarı itibari ile pazara gireceği şeklinde.

Yine kesin olmayan bilgilere göre Qualcomm Snapdragon 830, altı ya da sekiz Kryo 200 çekirdekli işlemci içerecek. Snapdragon 835 gibi 10nm FinFET teknolojisi ile üretilecek ve ayrıca grafik işlemci de Adreno 519 olarak yer alacak.

Qualcomm Snapdragon 830 yonga seti gelecek mi?
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Batarya konusu sınırlı olduğu için, işlemcilerde çok daha fazla üst seviyeye çıkamıyorlar. Ancak bilgisayarlar, tabletler ve cep telefonları arasında uçuk olmamakla birlikte bir işlemci hızı farkı yaratmalılar. Yoksa bilgisayar sektörü hiçe gitmeye devam ediyor.
 


Üst Alt