ANIL
Admin
-
Konu Sahibi
-
Malesef iş donanım yarışına döndü. Mediatek'in başarısı tartışılır ama Exynos serisinin kötü olduğunu söyleyemeyiz. Sonuçta Samsung'ta Qualcomm işlemci kullanıyor. Qualcomm'un bu görüşü daha çok Mediatek'i hedef alıyor gibi.
Aynen, onlar yaptı biz de yapıyoruz, daha iyisini de yaparız diyorlar.
Şuan 2ler bile iş görüyor, 4 çekirdek gayet üstün performans sağlıyor. Göz boyamaktan başka bir şey değil, bence. Hem nasıl soğuyacak acaba?
ben qualcomm'u beğenmiyorum. İntel, nvidia, samsung, arm gibi firmalar varken bütün firmaların qualcomm tercih etmesi ilginç.
Exynos octa , tegra 4 atom gibi daha yüksek performaslı chipsetler dururken qualcomm daha ucuz heralde.
Apple ve Samsungu bu yüzden seviyorum. Samsungun kimseye eyvallahı yok kendi işlemcisini üretiyo Appleda kendi adına ürettiriyo tekele girmiyolar.Sistem windows phone ise qualcommdan başka seçenek yok zaten , microsoft exynos tegra gibi setlere destek verirse o pazarada girerler.
tegra 4 çok övülüyodu tegra 3 başarısız tegra 2 gayet iyiydi zamanına göre.
Qualcomm akıyor aslında, tegralar çok şişirildi ve tegra3 çok ısınıyordu mesela.
- - - Eklendi - - -
Bu arada başlığa yeni dikkat ettim çok güzel olmuş
şu an piyasada Qualcomm rakipsiz
S4'te kullanılan 1.9 Ghz hızında çalışan Snapdragon 600 ile Exynos 5410 karşılaştırmalarında işlem gücü baz alındığında Exynos 5410 daha yüksek puanlar alıyordu.
2.3 Ghz Snapdragon 800 çıkınca karşılık olarak Samsung Exynos 5420 çipsetini duyurdu. Bakalım fark nasıl olacak. İşlemcide saat hızından çok mimari önemlidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?