Psp2 GELİYOR (Yeni eklenen özellikler ve PSP2 den resimler)

Sponsorlu Bağlantılar

amerty95

amerty95

Üye
    Konu Sahibi
Psp2 GELİYOR (Yeni eklenen özellikler ve PSP2 den resimler)
Sony'nin NGP(Next Generation Portable) adını verdiği yeni ikinci nesil PSP'nin bütün özellikleri

Haber, Uzun zamandır beklenen PSP 2, sizlere de haberini verdiğimiz gibi geçtiğimiz hafta NGP adı ile tanıtıldı. Uzun süredir oyun konsolu çıkarmayarak rakiplerine karşı bir adım geride kalan Sony, yeni oyuncağındaki özelliklerle taraflı tarafsız herkesi heyecanlandırdı.

1- Akıllı telefonlar ile birlikte çalışabilirlik

Sony’nin yeni oyuncağının en büyük özelliklerinden biri de, NGP oyunlarını oynmak için illa bir NGP satın almaya gerek kalmaması. Evet, doğru okudunuz . Android 2.3 ve üzeri telefonunuz varsa Playstation Suite’i indirebilirsiniz. Yani bir NGP sahibiyle beraber aynı oyunu multiplayer olarak oynayabilirsiniz.

Tabii ki cep telefonu vasıtasıyla oyun oynamak NGP deneyiminin çok daha altında kalsa da böyle bir özellik olması NGP’nin en önemli artısı olarak göze çarpıyor.

2. 3G Bağlantısı

Wi-fi desteğinin haricinde 3G’ye de destek veren NGP, oyunculara nerede olurlarsa olsunlar multiplayer yani çok oyunculu oyun keyfini kablosuz olarak sunuyor.

Ayrıca NGP Wi-Fi desteğiylekullanıcılara, yeni oyunlar satın alma ve video indirebilme imkanı da sunuyor.

3- Üstün grafikler
NGP için en önemli özelliklerden birisi de, son derece güçlü bir işlemciye sahip olması. 4 çekirdekli ARM CortexTM-A9 işlemcisini kullanan NGP, güç yönünden herhangi bir sıkıntı yaşamayacak.

4- Çift analog
PSP için yapılan şikayetlerin belki de en büyüğü ürünün çift analoga sahip olmamasıydı. Sony de gelen bu şikayetler üzerine yeni NGP'ye iki adet analog monte etti.

Sony bu hamlesiyle, hem şikayetlerin önüne geçmiş oldu hem de PSP ile PlayStation 3 arasındaki temel farkı ortadan kaldırmış oldu. İkinci analog sayesinde artık futbol oyunlarının yanı sıra silahlı oyunlar da PlayStation 3’teki gibi oynanabilecek.

5- Hareket sensörleri
iPhone ve Android platformlarından da alışık olduğumuz hareket sensörleri, NGP’de de karşımıza çıkıyor.

Cep telefonları üzerinde ilk evresinin tamamlayan hareket sensörleri, Sony’nin yeni taşınabilir oyun konsoluyla birlikte bir sonraki seviyeye çıkıyor.

6- GPS
Next Generation Portable’ın kısaltması olan NGP adıyla karşımıza çıkan PSP 2, bünyesinde GPS özelliğini de bulunduruyor.

NGP’nin bir oyun cihazı olmasına rağmen GPS özelliğinin entegre edilmesi büyük bir merak uyandırıyor.

7- PSP’ye tam uyumluluk
Birçok PSP oyununa sahipken, birden bire hepsi demode oldu diye düşünmeyin. Sony yeni oyuncağında, daha önce PSP için indirilen oyunların sorunsuzca NGPye transfer edilmesini sağlıyor.

Bu sayede geriye doğru tam uyumluluk göstereceğini vaat eden Sony, kolay ve sorunsuzca versiyon yükseltilebileceğini söylüyor.

8- Trophy/PSN desteği
PSP hakkında hayal kırıklığı yaratan şeylerden birisi de PlayStation 3 ile tam bağlantılı olmamasıydı.

Daha önceden PlayStation 3’te karşımıza çıkan Trophy (ödül) desteği, oyuncular için tabir-i caizse kıdem niteliği taşıyor.

NGP’yi böylesine bir özellikten mahrum etmeyen Sony, oyunculara PlayStation 3 deneyimini taşınabilir olarak yaşatacak.

9- Çoklu dokunmatiği desteklemesi
Daha önce Nintendo tarafından tasarlanan dokunmatik ekran fikri büyük eleştirilere yol açmıştı. Ancak zamanla dokunmatik ekranda oyun oynanabileceği konusunda herkes hem fikir hale geldi.

Sony de bu düşünceyle yola çıkarak NGP'de çoklu dokunmatik desteği sundu.

10- Son 5 yılda çıkan ilk PlayStation konsolu
En son 2006 yılında PlayStation 3’ü çıkaran Sony, tam 5 yıldır sessizliğini koruyordu. Bu zaman diliminde Sony, PlayStation 3’e kardeş olarak Slim modelini çıkarmış olsa da uzun zamandır yeni bir ürün piyasaya sunmamıştı.

ÇOK GÜZEL BİRŞEY OLACAĞA BENZİYOR HADİ HAYIRLISI

• Beğen
Tepkiler: byfiravun

MetQ7

MetQ7

Üye
Güzel bişeye benziyo.Hoşgelmiş:D

hoss

hoss

Üye
felaket bir cihaz bakalım kac para olacak türkiyede

birmot

birmot

Üye
çıksında alalım

cCc Maxcı cCc

cCc Maxcı cCc

Üye
Kendisinden çok fiyatını merak ediyorum...:D...cCc pSp2 cCc...Gerçekten muhteşem ötesi bir cihaz...

join_23

join_23

Üye
çok fena heves ediyorum almaya böyle bi konsolu :P:

Silinen Üye 776553

Silinen Üye 776553

Kapalı Hesap
vardır gene 800ü 900ü :D

byfiravun

byfiravun

Üye
ben daha psp 3004 alcam onlarsa neler neler cıkarıyor :D

'Patron

'Patron

Üye
çok super bı alet ya:d::box

Mazel Tov

Mazel Tov

Üye
Bu tarz bir şeyler almak istiyorum aslında.Beklemedeyim piyasaya düşsün hele.
İlk yorumlar belli olsun alırız..

OğuzcanAbi

Üye
600 die duydum sanki fiyatını yada okudum mükemmel ötesi bir cihaz
:D :D :D

dgn_abdullah

dgn_abdullah

Üye
süper otesıne benzıyor ewet

KralBaykus

KralBaykus

Üye
yaww keske daha once soleseydınız.. Ben daha yenı psp go aldım.bıraz daha beqler bunu alırdm

ha 500 ha 800 ...d

OğuzcanAbi

Üye
vay vay vay :yavrum:

mangdaşire

mangdaşire

Üye
bu yalnız psp 2 degil PSvita

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Çok eski haberi vermişsiniz ki, zaten Sony tarafından ileride piyasaya sürülecek olan PSVita'dır. PSP2 ve NGP değildir. İlk olarak PSVita, NGP adı olarak duyurulmuştur. Fakat geliştiriciler toplanarak buna yeni bir ad koydular ve bu PSVita olarak değişikliğe uğramıştır. Yani PSVita için bi nevi PS3 diyebiliriz ki, PS3 oyunlarını bu 4 çekirdekli cihazda 1080p destekli olarak oynayabiliyorsunuz. İlk önce Amerika ve Avrupa ülkelerinde 250$ Dolar gibi bir fiyatla satışa sunulacaktır ve çıkış tarihi 31 Aralık olarak gözüküyor. Aksama olmaz ise Avrupa'da Kasım ayını ortalarında, Amerika da ise Aralık da satışa sunulacak. 250$ olan sadece Wi-Fi özellikli olan PSVita'dır. 3G ve Wi-Fi özellikli PSVita ise 300$ Dolar'dan satışa sunulacak. Türkiye'de ise 3G Wi-Fi ve sadece Wi-Fi modeli, 350-400$ gibi bir fiyatla kullanıcılar ile buluşacaktır. Ayrıca PSVita için yapılan ilk oyunların fiyatı dolayısıyla düşük fiyatta olacak. Bu sayede Bioshock, Wipeout, Little big planet ve daha fazla PSVita oyununu ucuz fiyata oynayabileceksiniz.

Çok doğru "mangdaşire" :)

Silinen Üye 1703541

Silinen Üye 1703541

Kapalı Hesap
adı PSP2 değil de PlayStation Vita

^^Positive^^

Üye
çok pahalı olmayacak diyorlarmış... fakat bu amerika için geçerli...Türkiye ye gelince 100-200 hatta 300 tl fark edebilir....

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
çok pahalı olmayacak diyorlarmış... fakat bu amerika için geçerli...Türkiye ye gelince 100-200 hatta 300 tl fark edebilir....

KDV'de bu yüzden Türkiye'de mevcuttur. Amerika ve Avrupa'da 550 TL gibi bir fiyat ile satılacak olan PSVita, Türkiye'de ise 700 TL'den satılacak. Teknolojiye KDV uygulanması çok yanlış ki, bu hâla devam ediyor :) Bu sayede bir cihazı almak istediğiniz zaman sadece resimlerine bakıyorsunuz. :D

^^Positive^^

Üye
aynen:) ps3 alacam 700 tl:) 500 tl olsa alırdım ama dediğin gibi yanlızca resimlerine,videolarına ve haberlerine bakabiliyoz:)

Üst Alt