Prozac nedir? Yan etkileri nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Prozac nedir? Yan etkileri nelerdir?
Prozac; depresyon, obsesif kompülsif bozuklukların ve ruhsal hastalıkların tedavisi için kullanılan etkili bir ilaçtır.

Prozac ilacının etkin maddesi ise fluoksetin hidroklorürdür. Fluoksetin hidroklorür maddesi endişe, kaygı gibi sorun ve hastalıklara kişinin beynine etki etmesi halinde tedavi sağlıyor.

Prozac ilacının kullanım durumları ise kaygı ve endişe bozukluğu tedavisi, adet öncesi görülen ruhsal problemlerin çözülmesi, bilinen depresyon hastalıklarının tedavisi, yemek yedikten sonra ortaya çıkan kusma hastalığı şeklinde belirtiliyor.

Prozac ilacının kullanımı ise hastalığa göre değişebilir. Bu durumda Prozac ilacını kullanmadan önce mutlaka dokturunuzun bilgisi dahilinde hakeret etmeniz gerekmektedir. Kapsül halinde olan Prozac ilacı aç veya tok olarak kullanılabilir. Prozac ilacını çiğnemeden veya kırmadan yutmanız gerekir.

Prozac yan etkileri ise nefes almada zorluk, karın ağrısı, yüzde, dudaklarda, boğazda ve dilde şişlik. Prozac yan etkileri arasında iştah azalması, kilo verme, erken uyanma, uyku bozukluğu, bulanık görme, düzensiz kalp atışları, ağız kuruluğu, deride döküntü ve kaşıntı, eklem ağrısı ve sık idrara çıkma yer alıyor.

Prozac fiyatı ise Prozac 20 mg 24 kapsül için 17.80 TL'dir.
 
PALA.

PALA.

Üye
Antidepresandır.
 


Üst Alt