
Hıqh_VoLTaqe27
Üye
Portakal Reçeli Pratik Tarif
Portakal Reçeli Pratik Tarifi
Malzeme Listesi
4 Kilo Portakal
2 Adet Limon
3 Kilo Toz Şeker
Hazırlanışı:
Portakalın kabuklarını rendeliyoruz. Ayırdığımız kabukları kurabiye veya kek yaparken değerlendirebiliriz. Ardından portakalları elma dilimi şeklinde dilimliyoruz.
Ve küçük küpler haline doğruyoruz. Doğradığımız portakal dilimlerini geniş bir tencereye alıyoruz. Üzerine 1 kilo kadar şekeri gezdirerek döküyoruz. Ardından kalan portakalları doğruyoruz ve tencereye ilave ediyoruz.
Tekrar 1 kilo şekeri üzerine gezdirerek döküyoruz. Bu işlemi 3 defa tekrar ediyoruz. Kalan portakalları da doğrayıp, tencereye alıyoruz. Ve kalan şekeri de ilave ettikten sonra ocağın altını yakıyoruz. Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Yaklaşık olarak 1,5 saat kadar portakallar piştikten sonra üzerine limonları sıkıyoruz. Ve pişmeye bırakıyoruz. Reçeli arada kontrol ediyoruz. Ve tabağa az alarak reçelin ağdalı kıvama gelip gelmediğini kontrol ediyoruz.
Reçel kıvamına gelince ocağın altını kapatıyoruz. Reçeli bir gece beklettikten sonra kavanozlara dolduruyoruz.
Malzeme Listesi
4 Kilo Portakal
2 Adet Limon
3 Kilo Toz Şeker
Hazırlanışı:
Portakalın kabuklarını rendeliyoruz. Ayırdığımız kabukları kurabiye veya kek yaparken değerlendirebiliriz. Ardından portakalları elma dilimi şeklinde dilimliyoruz.
Ve küçük küpler haline doğruyoruz. Doğradığımız portakal dilimlerini geniş bir tencereye alıyoruz. Üzerine 1 kilo kadar şekeri gezdirerek döküyoruz. Ardından kalan portakalları doğruyoruz ve tencereye ilave ediyoruz.
Tekrar 1 kilo şekeri üzerine gezdirerek döküyoruz. Bu işlemi 3 defa tekrar ediyoruz. Kalan portakalları da doğrayıp, tencereye alıyoruz. Ve kalan şekeri de ilave ettikten sonra ocağın altını yakıyoruz. Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Yaklaşık olarak 1,5 saat kadar portakallar piştikten sonra üzerine limonları sıkıyoruz. Ve pişmeye bırakıyoruz. Reçeli arada kontrol ediyoruz. Ve tabağa az alarak reçelin ağdalı kıvama gelip gelmediğini kontrol ediyoruz.
Reçel kıvamına gelince ocağın altını kapatıyoruz. Reçeli bir gece beklettikten sonra kavanozlara dolduruyoruz.