İncir reçeli

  • 23 Mart 2013
  • 898 Okunma
  • 1 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. < Resmi açmak için tıklayın >

    İncir Reçeli, küçük yeşil ilek (erkek) incirlerden
    yapılır. Reçel yapılacak incirlerin büyük ve içinde
    çekirdek teşekkül etmiş olması iyi değildir, incirler
    küçük ceviz büyüklüğünde iken toplanır. Daha
    büyük incirlerin içleri boş olduğu için reçelleri iyi
    olmaz. İncirler küçük veya büyük olduğuna göre aşağıdaki tertiple reçel yapılır.

    60-80 adet yeşil incir,
    1 kg. şeker,
    500 gr. su,
    1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır

    Önce incirler yıkanır, kabukları gayet ince olarak
    soyulur. Kabuklar hususi kabuk soyma bıçağı ile
    soyulursa muntazam soyulmuş olur. İncirler alt
    kısmındaki çekirdek evi küçük bir huninin uç
    kısmı batırılarak yuvarlak Resimde çıkarılır.
    Bundan sonra incirler kaynayan su içinde 15- 20 dakika haşlanır. Soğuk suya atılarak diriltilir. Sonra 1 kg. şeker ve
    yarım kg. sudan yapılan şurup içine atılarak
    pişirilir. Pişirmeye incirler şeffaf oluncaya ve
    şurup koyulaşıncaya kadar devam edilir. Ocaktan
    indirilmeden limon suyu veya limon tuzu ilave
    edilir.
     


    Yazan: ahmetkartal
  2. çok severim ama limn suyu hayatta koymam
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
22/09/2018 - 00:41