Porsche öldü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Porsche öldü

Porsche Onursal Başkanı Ferdinand Alexander Porsche öldü
Otomobil markası Porsche'nin Onursal Başkanı Ferdinand Alexander Porsche'nin Avusturya'nın Salzburg kentinde öldü.

Alexander Porsche, Porsche 911'in mucidi olarak tüm dünyada tanınıyordu.Porsche Yönetim Kurulu Başkanı Matthias Müller, Porsche'in 76 yaşında hayata veda ettiğini doğrulayarak firma olarak üzgün olduklarını ve Ferdinand Alexander Porsche'nin firmaya bir dizayn kültürü kattığını vurguladı.

Ferdinand Alexander Porsche, Porsche 911'in mucidi olarak tüm dünyada tanınıyordu.

Ferdinand Alexander Porsche 11 Aralık 1935'te Stuttgart'ta doğdu. "Butzi" takma adıyla anılan Porsche'in en bilinen tasarımı Porsche 911. Porsche'nin kurucusu Ferry Porsche'nin oğlu, Ferdinand Porsche'nin torunu konumundaydı.

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Allah rahmet eğlesin.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Ben hiç o açıdan düşünmedim ki Sonuçta oda yaradanın bir kulu neticede :hmmm
Öyle tabi abi ama kaynak var buyur.

Rasulüllah Efendimiz kafir olarak ölen bir yakını için "Eğer Allah yasaklamazsa ona mağfiret dileyecegim"(bk. Kurtubî, VNI/272) deyince şu âyet-i kerime nazil oldu: "Cehennemlik oldukları anlaşıldıktan sonra akraba dahi olsalar, müşrikler için mağfiret dilemek Peygambere ve mü`minlere yaraşmaz" (Tevbe (9) 113). Münafıklardan Abdullah b. Ubey b. Selül`ün cenaze namazını Rasulüllah Efendimiz kıldırmıştı.(Kurtubî, VNI/218) (O münafıkları tanıdığı halde, siyaseten davranışta onları mü`minlerden ayırmıyordu). Bu konuda da şu âyeti kerime geldi: "Onlardan ölen kimsenin namazını sakın kılma! Mezarı başında da durma. Çünkü onlar A1lah`ı ve Rasulünü inkâr ettiler, fasık olarak öldüler" (Tevbe (9) 84). Şu ayetin de aynı konu ile alâkalı olarak geldiği söylenir:

"Onlara ister bağışlanma dile, ister dileme, farketmez. Onlara yetmiş defa bağışlanma dilesen de Allah onları asla bağışlamayacaktır. Bu, onların Allah`ı ve Rasulünü inkâr etmesinden ötürüdür. Allah fasıklar güruhuna hidayet vermez" (Tevbe (9) 80)

Emrgncy

Emrgncy

Üye

Allahın Rahmeti yani Merhameti bu Dünyada bütün kullarınadır. Bu RAHMÂN sıfatının gereğidir.
Fakat diğer âlem için Merhameti yalnız mü'min kullaradır. Bu da RAHiM sıfatının gereğidir.

---------- Eklendi @ 17:17:25 ---------- Yazıldı @ 17:14:36 ----------

Öyle tabi abi ama kaynak var buyur.

Rasulüllah Efendimiz kafir olarak ölen bir yakını için "Eğer Allah yasaklamazsa ona mağfiret dileyecegim"(bk. Kurtubî, VNI/272) deyince şu âyet-i kerime nazil oldu: "Cehennemlik oldukları anlaşıldıktan sonra akraba dahi olsalar, müşrikler için mağfiret dilemek Peygambere ve mü`minlere yaraşmaz" (Tevbe (9) 113). Münafıklardan Abdullah b. Ubey b. Selül`ün cenaze namazını Rasulüllah Efendimiz kıldırmıştı.(Kurtubî, VNI/218) (O münafıkları tanıdığı halde, siyaseten davranışta onları mü`minlerden ayırmıyordu). Bu konuda da şu âyeti kerime geldi: "Onlardan ölen kimsenin namazını sakın kılma! Mezarı başında da durma. Çünkü onlar A1lah`ı ve Rasulünü inkâr ettiler, fasık olarak öldüler" (Tevbe (9) 84). Şu ayetin de aynı konu ile alâkalı olarak geldiği söylenir:

"Onlara ister bağışlanma dile, ister dileme, farketmez. Onlara yetmiş defa bağışlanma dilesen de Allah onları asla bağışlamayacaktır. Bu, onların Allah`ı ve Rasulünü inkâr etmesinden ötürüdür. Allah fasıklar güruhuna hidayet vermez" (Tevbe (9) 80)

Üstad noktayı koymuş :spr

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

Allahın Rahmeti yani Merhameti bu Dünyada bütün kullarınadır. Bu RAHMÂN sıfatının gereğidir.
Fakat diğer âlem için Merhameti yalnız mü'min kullaradır. Bu da RAHiM sıfatının gereğidir.
Üstad noktayı koymuş :spr
Açıklama için teşekkürler refikim Allah razı olsun.

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
:allalla: neyse canım .Tartışma ortamına dönmesin sonuçta yeni dedemi kaybettim ağız ve el alışkanlığıdır yazdım bir kere kusurumuz var ise Affola

• Beğen
Tepkiler: Mazlum Somer
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Sait abi amacım seni tenkit etmek değil ne olur yanlış anlama abi biz böyle öğrendik...

• Beğen
Tepkiler: Nextman
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
adam acayiop arabalar üretti ya

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
:allalla: neyse canım .Tartışma ortamına dönmesin sonuçta yeni dedemi kaybettim ağız ve el alışkanlığıdır yazdım bir kere kusurumuz var ise Affola
Estağfirullah ne kusuru abi. Allah rahmet eylesin, Allah kalanlarına sağlık ve sıhhat versin, mekanı cennet olsun dedemizin inşallah...

---------- Eklendi @ 17:26:59 ---------- Yazıldı @ 17:24:19 ----------

adam acayiop arabalar üretti ya
Haydar ben yakınından bile geçemedim bu arabaların yani işime yaramadı, bak tofaş, fiat felan neyse.... :ehe

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

Estağfirullah ne kusuru abi. Allah rahmet eylesin, Allah kalanlarına sağlık ve sıhhat versin, mekanı cennet olsun dedemizin inşallah...

---------- Eklendi @ 17:26:59 ---------- Yazıldı @ 17:24:19 ----------

Haydar ben yakınından bile geçemedim bu arabaların yani işime yaramadı, bak tofaş, fiat felan neyse.... :ehe

ya sanki biz kullandık :D anca internette fotolarına bakabilirim :) :D

Emrgncy

Emrgncy

Üye

Sait abi tekrardan başın sağolsun. Allah mekanını Cennet etsin inşallah

• Beğen
Tepkiler: Nextman
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
papakudioflu

papakudioflu

Admin
yalnız adamın lakabı kopardı beni anlamını bilseler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt