PKK'ya büyük operasyon

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
    Konu Sahibi
PKK'ya büyük operasyon
Tunceli'de Korgeneral Akbaş'ın bizzat komuta ettiği büyük operasyon başlatıldı.

Tunceli'de cumartesi günü iki, önceki gece de bir karakola saldırı düzenleyen PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için büyük bir operasyon başlatıldı.

Geçtiğimiz cumartesi günü Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde Gökçek ve Şehit Mehmet Jandarma Karakolları'na eş zamanlı saldırı düzenleyerek bir Mehmetçiği şehit eden, 8 Mehmetçiği de yaralayan 25-30 kişilik terörist grubun etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonlar genişletildi.
KORG. AKBAŞ BİZZAT KOMUTA ETTİ

PKK'lı töreristler dün gece de Tunceli merkeze 30 kilometre mesafede bulunan Geyiksuyu Köyü'ndeki Jandarma Komando Tabur'una saldırdı. Askerlerin anında karşılık vermesi üzerine teröristler ormanlık alana kaçtı. Dün sabah Nazimiye ilçesinde yaşanan çatışmada yaralanan askerleri ziyaret için Tunceli'ye gelen Elazığ 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, gelişmeler üzerine operasyonu yürüten 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'na geçerek birliklere bizzat komuta etti. Profesyonel askerler tarafından yürütülen operasyonların daha çok il merkezine bağlı Uzuntarla, Kutuderesi Vadisi, Alacak ve Zagge bölgeleri ile Nazimiye İlçesi'ne bağlı Doğantaş, Büyükyurt, Dokuzkaya Köyleri kırsalı ile Pülümür Vadisi'nde yoğunlaştığı öğrenildi.
UMURLU'YA TACİZ ATEŞİ

Bu arada Hakkari 'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Umurlu Karakolu'nun üs bölgesine, dün bir grup PKK'lı tarfından ateş açıldı. Askerlerin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada ölen ve yaralanan olmadı. Bölgede operasyon başlatıldı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt