PKK'nın önemli isimleri öldürüldü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
PKK'nın önemli isimleri öldürüldü
Geniş kapsamlı operasyonlarda terör örgütünün komutan düzeyindeki isimleri öldürüldü.
20.06.2012 14:56


Hakkâri'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde 8 askeri şehit eden, 19 askeri de yaralayıp kaçan PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla karadan ve havadan başlatılan operasyonlar aralıksız sürüyor.
PKK'NIN ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİ ÖLDÜRÜLDÜKuzey Irak topraklarında başlatılan takip operasyonu devam ederken, örgütün olası tuzaklarına karşı güvenlik güçleri detektörlerle arazi taraması yaparak ilerlemesini sürdürüyor. Çatışmada ölü olarak ele geçirilen teröristlerin komutan düzeyinde olduğu belirtildi.
Star gazetesinden Şeyhmus Çakan'ın haberine göre; Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı pistinin onarımda olması nedeniyle Adana ve Malatya'da konuşlandırılan F-16'lar Kuzey Irak'taki PKK kamplarına bomba yağdırdı. Türk savaş uçakları Amadiya ilçesine bağlı Avaşin, Zap ve İran sınırına kadar uzanan Zagroslar sıra dağlarındaki PKK hedeflerini bombaladı.
İKİYAKA DAĞI'NA KAÇTILARPKK'lılar tarafından Dağlıca Bölgesi'ndeki 3 ayrı askeri üs bölgesine yapılan saldırının ardından bölgede askeri hareketlilik aralıksız sürdü. Yüksekova'daki 34'üncü Hudut Alay Komutanlığı'nda Sikorsky helikopterlerle sürekli çatışma bölgesine özel eğitimli komandolar indirildi. Kobra helikopterler de çatışma bölgesinde belirlenen terörist hedefleri bombaladı. Ayrıca helikopter pistinde sürekli ambulanslar hazır bulunduruldu. Saldırıyı gerçekleştiren teröristler, Hakkari'nin İkiyaka Dağı'na kaçtıkları yönündeki istihbarat bilgileri üzerine operasyon bu alanda yoğunlaştırıldı. Kış üstlenmesini bu dağda geçiren PKK'lı teröristlerin, havaların ısınmasıyla birlikte eylem hazırlığına geçtikleri öğrenildi.
ŞEMDİNLİ'DE 300, ÇUKURCA'DA 250 TERÖRİST DOLAŞIYORİstihbarat birimleri, Yüksekova Dağlıca bölgesinde saldırıyı gerçekleştiren 300 kadar teröristin Şemdinli bölgesine kaydığı yönünde bilgiler alındığını söylediler. Çukurca ilçesi kırsal alanında da 250 kadar teröristin hareket halinde olduğu yönünde istihbarat alan güvenlik birimleri Star'a şu açıklamada bulundu: "Hakkari'de kötü hava koşulları nedeniyle kış ayında istenilen düzeyde operasyon yapılmadı. Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle İkikaya Dağı'nda bulunan örgüt üyeleri saklandıkları yerlerden çıkmaya başladı. Önümüzdeki süreçte benzer saldırılar olabilir. Bu konuda istihbarat raporları hazırlandı ve ilgili yerlere bildirildi. Kışı sürekli saklanarak geçiren PKK'lılar, hem süreci sabote etmek, hem de etrafa yeniden korku salmak için eylemlerini bir süre arttırabilirler."
SAVUNMA BİRLİKLERİ IRAK'A GİTTİYüksekova İlçesi'ndeki saldırının ardından PKK'nın savunma birlikleri olarak bilinen bir grubun Irak'a gittiği öğrenildi. İstihbarat birimlerinin raporlarına göre, güvenlik güçleri operasyonlarını yoğunlaştırdı. Çatışmada ölü olarak ele geçirilen teröristlerin kimliklerinin belirlenmesine çalışılırken, bazı örgüt üyelerinin komutan düzeyinde olduğu belirtildi.
 


larten123

larten123

Üye
kökleri kurusun inşallah
 
yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
inşallah ismen değilde bedenen öldürülmüşlerdir.
 
Symbianize

Symbianize

Üye
Hepsi ölecek inşallah
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt