Aslında durumun böyle olabileceğini yani mevcut cihazların wp8 güncellemesini alamayacağını tam 2 ay önce 20 nisanda Meego Türkiye yöneticileri sinyal vermişti.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Hatta bugün Wp8 developer summitten öncede aynı sinyali vermişlerdi (Geliştirici konferansı Türkiye saatine göre Akşam 7'de başladı)
Aslında durumun böyle olabileceğini yani mevcut cihazların wp8 güncellemesini alamayacağını tam 2 ay önce 20 nisanda Meego Türkiye yöneticileri sinyal vermişti.
Bu arada Lumia 800 ve 900'ünde Türkiye'ye gelmeyeceğini belirttiler:
çift kopya olmuş sanırım
Ben söylemiştim.
Lumia 800 ve 900 bizim ülkeye gelene kadar, diğer markalar donanımda aldı başını yürüdü.
800 ve 900 ülkemize gelse bile bu noktadan sonra uzun süreli destek alamazlar demiştim.
Önümüzdeki dönem WP8 ve Android savaşı şeklinde geçecek.
İlle de Nokia'da kalacaksak, şu anki mevcut lumialar yerine WP8'li çıkacak Lumia serisini beklemek en mantıklısı.
Eylüle kadar sabır...

Lumia 900 gerçekten muhteşem bir cihaz.
Nokia Lumia 900 ile çok iyi bir yükseliş yakalamak istedi ancak istediği donanımlara windows phone 7 serisinden dolayı koyamadı.
Tek çekirdek 512 mb ram vs.
Şimdi Microsoft Windows 8li cihazların yeni cihazlar olacağını 7 lerin geçemeyeceğini söylemiş. Nedenini ise donanım olduğunu.
Burda suç sizce NOKİA damı? HAYIR!
Burda suç değil hata Microsoftda. Ufak bir ayrıntı kaçırılmış oda Nokia ve Lumia 900.
Benim tahminime göre Lumia 900 ve büyük ihtimal 800 için Microsoft Wp8 i yeniden gözden geçirip donanım ihtiyacını Lumia 900-800 e indirecek. Lumia 900 ve 800 Wp8e geçip Lumia 710 ve aşağısı 7de kalacak. Wp8 i sırf "Lumia 900 ve 800 Wp8 aldı" haberleri için çıkaracak olan Microsoft, 8.1 veya 8.5 gibi ileriki sürümlerini; şimdi söylediği Yüksek donanımlı cihazlar için yapacak olup Lumia 900-800 gibi telefonlar için güncelleme vermeye devam edecektir. 710 gibi modeller için sözü nokiaya bırakmak isteyecektir.
Benim görüşüm budur.
daha da kimse wp8 starter pack demesin bence. The Verge'in canlı blogunada bakabilirsiniz starter kelimesi geçmiyor bile.donanım güncellemeleri hariç herşeyi alacak işte wp7.8 le daha neyi dert ediyorsun onu anlamadım?

Bugün tanıtılan Windows Phone 8 işletim sistemini maalesef mevcut kullanıcılar cihazlarına yükleyemeyecekler. Fakat Microsoft son kullanıcıyı da düşündü ve önemli bir güncelleme sağladı.
Bu güncellemenin adı Windows Phone 7.8 güncellemesi. Bu güncelleme ile Windows Phone 8 özelliklerinin başlangıç seviyesine mevcut Windows Phone 7 kullanıcıları erişebilecekler. Eylül ayı gibi sunulması beklenen bu 7.8 güncellemesi ile sanıyoruz ki bütün mevcut cihazlar güncellenecek.
Aynı zamanda sevindirici bir haber de, Windows Phone 7.8 güncellemesini operatörler engelleyemeyecek veya geciktiremeyecek. Bu haberle biraz olsun sevinmiş bulunuyoruz. Umarız çok geç kalmadan 7.8 güncellemesini edi
- - - Eklendi - - -
ben yanlış çevirmişim onu pardon.
translate kullanmadım. Wincomin.com dan kopyaladım. Başlangıç pakedi babında bir güncelleme olarak 7.8 gelecek daha konferans yeni bir iki güne netleşir merak etmeyin.
7.8 icin kod adi uydurup baska bahanelere kaciyorsunuz
. Yarin daha dogrusu bugun (21 haziran) konferansin son günü