Pişmaniyeli tatli tarifi yeni

  • 6 Nisan 2013
  • 501 Okunma
  • 0 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. < Resmi açmak için tıklayın >



    MALZEMELER

    2 paket bisküvi
    2 paket eti burçak
    Yarım paket margarin
    3 adet yumurta
    1 su bardağı toz şeker
    2 paket krem şanti
    2 su bardağı süt
    1 paket krema sertleştirici
    1 adet limon

    YAPILIŞI

    lk olarak bisküvileri rondodan çekelim ve yarım margarinle karıştırıp borcamın altına elimizle bastıralım. Tabanını düzgün bir şekilde yerleştirelim. Daha sonra krem şantiyi sütle birlikte çırpıp kıvamına gelmesine sağlayalım.İçine krema sertleştirici ilave edelim. Başka bir kabın içinde yumurta ve şeker bembeyaz oluncaya kadar çırpma işlemine devam edelim. İçine limon suyunu ve kabuğunun rendesini ilave edelim. Daha sonra krem şanti karıştıralım.
    Elde ettiğimiz karışımı bisküvilerin üzerine dökelim. Döktükten sonra üzerine streç film geçirelim. Daha sonra buzluğa kaldıralım. Servise sunmadan 10 dakika önce buzluktan çıkarıp üzerini pişmaniye ve reçelle süsleyip dilimleyip servise sunalım. Afiyet olsun.
     


    Yazan: hikmet366
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
21/10/2018 - 18:04