Piramitlerin Sırrı

Sponsorlu Bağlantılar

Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Piramitlerin Sırrı
Mısır piramitleri yeryüzündeki anıt-kabirlerin en eskileri ve en büyükleridir. Dünyanın yedi harikasından günümüze kadar ulaşan tek eser, Mısır'daki Keops Piramidi'dir. Peki piramitlerin birbirinden ilginç özelliklerini biliyor musunuz?
18 Aralık 2005 17:35
<div align="center"></div>
Dünyanın yedi harikasından günümüze kadar ulaşan tek eser, Mısır&#39;daki Keops Piramidi dir. Mısır&#39;ın başkenti Kahire yakınındaki Nil Nehrinin batısında bulunan Giza Yaylasında bulunmaktadır.

Keops Piramidinin yanında biraz daha küçük olan Kefren ve Mikorinos piramitleri bulunmaktadır. Ayrıca, içlerinde prenseslere ve firavunun en yakın yardımcılarına ait mumyaların bulunduğu beş piramit daha vardır.

Büyük Piramit de denen Keops Piramidi, M.Ö. 2800 yıllarına doğru hüküm süren Mısır&#39;ın 4. Sülale devri hükümdarlarından Keops&#39;un mezarıdır. İkinci büyük piramit, Keops&#39;un kardeşi olan ve O öldükten sonra firavun olan Kefren&#39;e aittir. Küçük piramit ise M.Ö. 2500&#39;lü yıllarda hüküm süren Mikerinos&#39;a aittir.

Mısır piramitleri yeryüzündeki anıt-kabirlerin en eskileri ve en büyükleridir. Bunların en haşmetlisi olan Keops Piramidi dış görünüşü ile de "Dünyanın Birinci Harikası" olma niteliğine hak kazanmıştır.

Piramitler, firavunun mumyası ile hepsi birbirinden değerli eşsiz nitelikteki sanat eserlerini; kral, kraliçe, prens heykellerini de içlerinde saklıyordu ve bu eşsiz hazineleri saklamak için yapılmışlardır.

Keops Piramidinin yüksekliği 138 metredir. Tepeden 10 metre kadar aşınmıştır. Bazıları 10-15 ton ağırlığında olan 2.300.000 adet blok taşın üst üste yığılmasıyla oluşturulmuştur. Bir kenarı 227 metre olan dörtgen tabanı 50.524 metrekarelik bir alanı kaplar. Piramidin iç ortasında, tepeden 100 metre kadar aşağıda ve tabandan 40 metre kadar yukarıda firavunun odası vardır. Firavunun mumyası, hazinesi ve özel eşyası bu odaya konmuştur. Oda 10,5 metre uzunlukta, 5 metre genişlikte ve 6 metre yüksekliktedir. Buraya 50 metrelik bir dehlizden girilir. Biri kraliçeye ait olan iki oda daha vardır.

Kefren Piramidinin taban kenarlarının uzunluğu 216m, yüksekliği 143m&#39;dir.

Mikorinos adına yapılan 66m uzunluğundaki piramidin taban kenarlarının uzunluğu 109m&#39;dir

Tarihçi Herodot&#39;a göre, ağır granit blokları, piramidin üst bölümlerine çıkarmak için 925 metre boyunda, 19 metre genişlikte bir rampa yapılmıştır. Sadece bu rampanın yapılması bile 10 yıl sürmüştür. Bu muazzam mezar, üç ayda bir toplanan 100.000 esirin çalışmasıyla 30 yılda tamamlanmıştır. Daha sonra da Keops&#39;un ve eşinin mumyalanmış cesetleri bu mezara yerleştirilmiştir.


Bu üç piramit tam bir teknik ustalık ve mühendislik yeteneği başyapıtıdır. Yerleştirilişi, yapının dev boyutları, kullanılan kireçtaşından yapılan blokların boyut ve ağırlıkları şaşırtıcıdır. Bu piramitler Dünyanın Yedi Harikası içinde günümüzde sağlam kalan tek yapıdır.

MISIR PİRAMİTLERİNİN SIRRI

- Her biri 20 ton olan taşlardan inşa edilmiştir.Bu taşları temin edebilecek en yakın mesafe yüzlerce km. uzaktadır.

- Bu taşların nasıl getirildiği bilinmemektedir.

- Piramit kimin adına yapıldıysa, onun bulunduğu odaya, yılda iki defa güneş girmektedir. (doğduğu ve tahta çıktığı günler)

- Mumyalarda radyoaktif madde bulunduğundan; mumyaları ilk bulan 12 bilim adamı kanserden ölmüştür.

- Piramitlerin içerisinde ultra saunt, radar, sonar gibi cihazlar çalışmamaktadır.

- Kirletilmiş suyu, birkaç gün "piramit" in içine bırakırsanız, suyu arıtılmış olarak bulursunuz.

- Piramitlerin içinde süt birkaç gün süreyle taze kalır ve daha sonra hiç bozulmadan yoğurt haline gelir.

- Bitkiler piramitin içinde daha çabuk büyür.

- "Piramit" in içine bırakılmış su beş hafta süreyle bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılır.

- Çöp bidonu içindeki yemek artıkları hiç koku yaymadan piramitler içinde mumyalaşır.

- Kesik, yanık, sıyrık gibi yaralar bir piramidin içinde daha çabuk iyileşme eğilimi gösterir.

- Piramitlerin bazı odalarının içinde ne olduğu hakkında bir bilgi yoktur. Araştırmacıların çoğu ya içinde kayboldu ya da aynı yerde birkaç tur attılar fakat içlerini göremediler.

- Piramitlerin içi yazın soğuk, kışın sıcak olur.
 


helper007

helper007

Üye
İlginç gerçekten.
En garip olanı Taşların nasıl getirildiği
 

jöly

Üye
bence de ilginç,görmek istediğim yerlerden biri&#33;&#33;
 
__Midas__

__Midas__

Üye
<div class='quotetop'>(jöly &#064; Dec 18 2005, 06&#58;20 PM) [post=230371]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
bence de ilginç,görmek istediğim yerlerden biri&#33;&#33;
[/b][/quote]
çok ilginç yapılar valla bende çok istiyorum görmeyi
 

wampir

Üye
hayatımda görmek istediğim ilk yerlerden birisidir burası.nasıl yapıldıgını çok merka ediyorum gerçekten.bugun bile bazı mühendisler filen böle bir anıt yapamazlar &#33;&#33;&#33;
 
D3N1Z

D3N1Z

Üye
bunlar çözülürse eminim dünyada bilinmeyen ahiretle ilgili çok az şey kalacak olaan üstü şeyler ve ayrıca geçmişde nasıl bir dünya vardı öğrenmiş oalcaz çook etkilendim wallah
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Gezilecek çok esrarengiz yerlerden birisi..
 

delimakina

Üye
bence bi zaman aşımı sonrası oluştu pramitler
 
DeLmIrA

DeLmIrA

Üye
ewt ilginç yapıtlar hakaten taşların nassı geldigi bilinmemektedir bölümünu duymustum hatta işte uzaylılar yardım ettti falan iddaları olmuştu ama gerisini bilmiorum merakim 1 kat daa artti
 
cllgr

cllgr

Üye
gizemlerini hala koruyor
 
ibonline

ibonline

Üye
Mumyalarda radyoaktif madde bulunduğundan; mumyaları ilk bulan 12 bilim adamı kanserden ölmüştür.
vaybeeeeeeee
 
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Mısır da bir iş çıksada hem ziyaret hem ticaret hem de işimizi yapsak
Nasip ve kısmetten ötesi olmaz mış deler
 

tofy

Üye
süper bir yer herkese tavsiye ediyorum ben gittim aşık oldum mısıra
ve inanın tekrar gitmek istiyorum çok etkileyici ve gezildiği zaman o tarihi sanki yaşıyorsunuz
çoğu gördükleriniz karşısında bu nasıl olmuşş diyorsunuz?
boyut meselesine gelince ben bir yerde tepki olarak öyle dedim mısırlılar buna sinirleniyorrr birazcık
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
<div class='quotetop'>(Haberci &#064; Dec 18 2005, 06&#58;00 PM) [post=230351]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
MPiramidin iç ortasında, tepeden 100 metre kadar aşağıda ve tabandan 40 metre kadar yukarıda firavunun odası vardır. Firavunun mumyası, hazinesi ve özel eşyası bu odaya konmuştur.
[/b][/quote]

Ahirette yaşam inancı olduğuna inanıyorlarmış o zamanlar demek ki.

<div class='quotetop'></div><div class='quotemain'>- Piramitlerin bazı odalarının içinde ne olduğu hakkında bir bilgi yoktur. Araştırmacıların çoğu ya içinde kayboldu ya da aynı yerde birkaç tur attılar fakat içlerini göremediler.[/b][/quote]

 
canturk

canturk

Üye
BAYAGI ILGINC AMA GUZEL OLMUS...
 

sercantanis

Üye
arkaedslar priamitlerin yapımı kesinlikle mühendislik hüneridir&#33;en çok merak edilen o tonluk taşlar nasıl konulmustur&#33;çok basittir arkadaslar&#33;bir havuz yapan içini suyla dodurun bakın bakalım tyonluk tas havaya yukseldimi sonrada bir kanal açın diğer havuza aktarıp içini su doldurun böyle yaparak o tonluk tası her yere tasıyabilirsiniz&#33;ben piramitlere gerçekten hayranım fakat uzaylılar yapyı palavrasına da inanmıtyorum&#33;çünkü orada yapılmıs herşeyin açıklamas vardır fakat esrarengiz olması insana zevk veriyor ve o ulkenin ekonomisi için o esrarengizlik korunmalı&#33;
 
crazy_amigo06

crazy_amigo06

Üye



Piramitlerin Sakladıkları Sır
Cumhur ERTEN

Kahire&#39;nin 250 km. doğusunda Gize&#39;de dünyanın en esrarlı yapıları olan piramitler 5.000 yıldan beri sırlarını muhafaza ediyorlar. İlk çağlardan beri dünyanın yedi hârikasından birisi sayılan piramitler yalnız mîmârî açıdan değil, yapılış gâyeleri ve biçimleriyle de dikkatleri çekmeye devam ediyorlar.

Yapanlar, yaklaşık 57.000 m2 lik bir sahada her birisi 54 ton gelen büyük kireçtaşı bloklarının, üstelik aralarında yarım mm lik bir açıklık bile bırakmadan üst üste koyarlarken acaba ne düşünmüşlerdi? Bu mevzuda şimdiye kadar pek çok şey yazılıp söylendi. Ancak hâlâ piramitlerin üstlerini örten esrar perdesi aralanamadı. Bu yazıda mevzûya değişik bir bakış açısı getirilecektir.

38° C sıcakta bunalmış ve üstelikte yolunu şaşırmıştı Mösyö Bovis. Meraklı bir Fransız turisti olmaktan öte meziyeti yoktu. Keops piramidinin içinde şaşkın şaşkın bir oraya bir buraya gidip gelirken yolda, rastgele ölü kediler gördü. Herhalde bunlar da onun gibi yollarını şaşırıp ölmüşlerdi. Ancak kedilerin tuhaf bir halleri vardı. Rutubet ve sıcağa rağmen hiç de kokmuş ve çürümüşe benzemiyorlardı. Ortalıkta ne bir leş kokusu ne de rüzgâr vardı. O halde hayvanları böyle mumyalaşmış gibi tutan sebeb ne idi? İnatçı ve meraklı karakteri Mösyö Bovis&#39;e şu soruyu sordurdu&#33; Acaba, Firavunların cesedlerinin bozulmaması için piramitlerin biçimleri bir nevi garanti mi oluyordu?

Bu şaşırtıcı soruya cevab bulmak için Paris&#39;e döndüğünde Keops Piramidinin küçük bir modelini yaptı. Yönünü kuzey-güney doğrultusuna göre ayarladıktan sonra içine tabandan tepeye kadar olan yüksekliğin 1/3&#39;ü uzaklığındaki noktaya ölü bir kedi yavrusu koydu. Bir, iki, beş gün derken İnanılması güç bir olay cereyan ediyordu. Günler geçmesine rağmen kedi yavrusunda ne bir kokma ve bozulma ne de çürüme emaresi yokdu. Sanki mumyalanmıştı.

Denemelerine büyük bir merakla devam ediyordu. Şimdi çabuk bozulan organik materyallerle çalışmaya başlamıştı. Et, süt, balık, yoğurt, yumurta gibi gıdalar piramidin içine girince "konserve" oluyorlardı. Sonunda şu neticeye vardı: Piramidin içindeki boşluğun biçimiyle, bu boşlukta oluşan fiziko-kimyasal ve biyolojik olaylar arasında bir alâka mevcuttu. Meselâ: Biçim teşekkülü, yoğurdun mayalanma müddetini hızlandırmakta ve bîr katalizör vazifesi görmekte idi.

Bu araştırmanın raporları yayınlandığı halde o yıllarda pek dikkat çekmeden bir köşede kalmışdı. Prag&#39;lı mühendis Karel Drbal&#39;ın harekete geçmesine kadar. Genç elektronikçi askerde iken arkadaşlarının birbirlerine sık yaptıkları bir şakayı şimdi daha iyi hatırlıyordu.

Gizlice ay ışığına bırakılan traş bıçakları pencere kenarında polorize ışığın tek yönlü titreşmesinden dolayı keskinliğini kaybediyor ve köreliyordu. Piramitlerde de böylesine bir güç saklı olamaz mıydı?

Derhal, Zenit marka bir traş bıçağı alıp piramit modelinin altına yerleştirdi.

Netice fevkalâde idi. Aynı bıçakla beş kez, üstelik her defasında da sanki yeniymiş gibi traş olabiliyordu. Değişik markalar da aynı neticeyi verdi. Elli hatta altmış defa kullanıldıkları halde körelmeyen traş bıçaklarına sahipti artık. Demek ki, piramidin içindeki alan, kristallerin orjinal şekillerine dönmelerini mümkün kılıyordu. 1959&#39;da müracaat ederek 91/304 numarayla piramit şeklindeki traş bıçağı bileyicisinin patentini aldı.

Artık, meseleye bu yönüyle bakanlar çoğalmışdı. Prof. L. Turanne, "Ondes des Formes" adlı kitabında dairelerin, yan dairelerin ve piramitlerin Güneş ve kâinattaki değişik enerji nevileri için farklı tipte çalışan rezanatörler olduklarını yazıyordu.


Keops Piramidi&#39;nin Yapısı


Hayatlarının büyük kısmını kutu biçimindeki evler, apartmanlar, yarıküre biçiminde arabalarda geçirmekde olan insanlık, acaba bundan ne derece istifade edebilecekdi? Bu soruyu Kanada&#39;da Sascay Chevan&#39;lı mimarlar şizofrenik hastalar için piramidimsi odalar ve koridorlarla dolu bir hastahane inşâ ederek cevapladılar. Bu hastahanenin şekli, içindeki hastaların daha çabuk iyileşmesine katkıda bulunuyordu. Günümüzde bitkilerin büyümesi, besinlerin muhafazası ve artık suların temizlenmesinde piramitler birer kozmik jenaratör vazifesi göre bilecekler mi?

Ayn Şems Üniversitesinden bir gurup bilim adamı 1968 yılında 1.000.000 dolarlık bir projeyle Kefren piramitini röntgen ışınlarından geçirmeyi denediler. Kalabalık bir ekip kuruldu. Uzay Çağının en gelişmiş cihazları kullanılarak piramitin her köşesinden mağnetik teyp kayıtları yapıldı. 1969 Şubatında yeni bir yardımcı daha geldi. Son sistem IBM-1130 kompitürü..

İlim adamları kendilerine has yorulmak bilmez bir gayretle çalışıyorlardı. Nihayet, Temmuzda ekip şefi Dr. Gohet ilk açıklamasını "The Times of London"a yaptı: "Piramitin içinde bildiğimiz bütün fizik ve elektronik kanunları alt-üst oluyor."

Herşey ilim adamlarının gözleri önünde cereyan ediyordu. Muhabir John Tnstall, Dr. Gohet&#39;e şu suali yöneltti: "Bugünkü anlayışımızın dışında bir gücün varlığı mı sözkonusu?.."

"Ya piramitin geometrisinde muazzam bir yanlışlık var; ya da başka bir esrar. Yalnız şurası muhakkak ki, piramitin içinde bildiğimiz kanunları alt-üst eden sebebi hâlâ bulamadık."
 
amedian

amedian

Üye
bilmedigimiz bir ozelligi daha cıktı pramitlerin sanki yeterince belirsiz deiglmiş gibi. guzel calısma dostum ellerine saglık hep merak etmişimdir su piramitleri yauu
 
madmann

madmann

Üye
dünya çağındaki en büyük gelişme bence pramitlerin sırrı çözüldüğü anda olacaktır
adamlar ne zaman ne bulmuşlar biz hala buralarda sürünüyoruz
 
ChaLLenGeR

ChaLLenGeR

Üye
<div class='quotetop'>(madmann &#064; Jan 24 2006, 03&#58;09 AM) [post=261461]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
dünya çağındaki en büyük gelişme bence pramitlerin sırrı çözüldüğü anda olacaktır
adamlar ne zaman ne bulmuşlar biz hala buralarda sürünüyoruz
[/b][/quote]

Çok doğru söyledin
 


Üst Alt