Pilotlar Valencia Pistini Övdüler..

Sponsorlu Bağlantılar

>>impacter<<

>>impacter<<

Üye
Pilotlar Valencia Pistini Övdüler..
Bu hafta yarışın yapılacağı olan Valencia pistinin tasarımcı ve organizatörlerine pilotlardan övgüler yağıyor.Bugün ilk kez pisti dolaşan Formula 1 yıldızları pistte yapılan çalışmalar hakkında övgü dolu sözlerde bulundular.

Dünya Şampiyonasında lider konumdan bulunan Lewis Hamilton şunları söyledi: "Gerçekten yetkililer pisti bu bölgeye inşa etmekle harika bir iş çıkarmışlar .Harika bir otele sahipler ve pist ise inanılmaz gözüküyor."

"Gerçekten çok iyi görünüyor yarın piste çıkmak için sabırsızlanıyorum."

Ferrari pilotu Felipe Massa ise: "Gerçekten etkileyici,harika.Alışkın olduğumuz diğer pistlere nazaran daha farklı bir pist."

"Monaco pistindekine benzer bazı virajları olabilir fakat, bazı ilginç virajlar ve düzlüklere sahip pist örnek vermek gerekirse Bahreyn'e benzetebiliriz. Oldukça hoş bir pist."

"Yarın kirli olacak çünkü bakarsanız asfalt oldukça kirli ve kaygan. Fakat zamanla iyi olacaktır." dedi.

F1'in en prestijli pisti Monaco en yüksek tutuş seviyesine sahip olmasına rağmen takımlar Valensiya'da pist hızlandıkça kanat açılarını daha da düşüreceklerdir.

Scuderia Toro Rosso pilotu Sebastian Vettel ise şunları söyledi: "Son sektör yavaş ve hızlı virajlardan oluşuyor. Şu an neyin en iyi olacağını bilmiyoruz. Zaman kısıtlı, antremanlardan sonra pistin durumunu görmek gerek yani pistin tutuş seviyesi ne kadar çabuk geçerli bir tutuş seviyesine gelecek."

"Çok akıcı ve geniş bir pist. Sokak pistlerinde alışık olmadığımız şekilde, bazı bölgelerde oldukça geniş kaçış alanları var. Teknik bir pist olarak gözüktüğünü nitelendirmemin sebebi hızlı ve yavaş virajlara sahip olması. Tabi kolay olmayacak, duvarlar var, hatanın affedileceği çok bölüm yok sadece yardımcı olacak bir kaç bölge var o kadar."
 


Üst Alt