[ENGİN]
Üye
guzel kardesim, benim sozlerimden ne anladinda bana bu yorumu yaptin ?
[ENGİN];4719493' Alıntı:
"islamın böyle içler acısı bir durumda olması"sözüne atıf'ta bulundum islam dininin kuralları var x kişi o kurallara uymuyorsa islamiyet içler acısı duruma düşmez onu demek istedim.
ulkede islami kurallara bir kisi uymuyorsa icler acisi hale dusmez,ama ulkenin cogunlugu islami kurallara gore yasamassa icler acisi hale duser.ben butun islam alemi icin konusmadim sadece turkiye icin konustum.Bu benim gorusum.
içler acısı duruma düşen toplumdur, islamiyet değil. Bir toplum islama sarılıp dört dörtlük yaşarsa islama artı bir değer katmaz, sadece kendi değerini yükseltir. islami hayattan uzklaşmasıda islamın değerini düşürmez, kendi değerini düşürür.
velhâsılı kelâm '' Altın yere düşmeyinen pul olmaz ''
içler acısı duruma düşen toplumdur, islamiyet değil. Bir toplum islama sarılıp dört dörtlük yaşarsa islama artı bir değer katmaz, sadece kendi değerini yükseltir. islami hayattan uzklaşmasıda islamın değerini düşürmez, kendi değerini düşürür.
velhâsılı kelâm '' Altın yere düşmeyinen pul olmaz ''
Islam dininde zorlama yoktur, herkes istediği gibi istediği bir şekilde yaşama hakkına sahiptir.,,,
senin bu mesajına karşılık herkes eline sopasını alsın dışarı çıksın demek geliyor içimdenduzelttigin icin tesekkur ederim kardesim.
---------- Eklendi @ 02:56:49 ---------- Yazıldı @ 02:20:52 ----------
Kardesim dinde zorlama yok demek dine girmelerinde zorlama yoktur.Islamiyeti kabul eden kisi onun sartlarina uymak zorundadir.
Sebretu'bnu Ma'bed (r.a)rivayet ediyor:"Resulullah (s.a.v) buyurdular ki:"yedi yasina geldimi cocuga namazi emredin.on yasina geldimi kilmadigi takdirde dovun."
Ebu Davut.Salat 26,(494).Tirmizi,salat 299(407)
bu hadis-i serifte de Peygamber efendimiz (s.a.v) eyer cocuk on yasinda namaz kilmiyorsa dovun diye emretmis, zorlamayin diye emretmemis, kardesim.o soz dine insanlari zorla mensup edemeyiz anlaminda kullanilir.
Konuyu şikayet üzeri okumak zorunda kaldım yanlış anlaşılacak birşey yok kimse yazılan eleştirileri yanlışa yorumlamasın.
Bu yorumda gayet yerinde olmuş.
güldürme beni turanıa
bu nedir ya pilav üstü falanpilav üstü döner mi hemen gelirim
döner yok fasulye var yermisin
böyle konular sadece çenemizi yorar
en açık giyende biliyor günahı en kapalısıda
ehh kimsenin biz burda gühanı sevabı konuşuyoruz diye giyim tarzıda değişmeyecek
boş bir konuda diyemem haklıya haklı ama çene yorarız başkada bişey olmaz
duzelttigin icin tesekkur ederim kardesim.
Kardesim dinde zorlama yok demek dine girmelerinde zorlama yoktur.Islamiyeti kabul eden kisi onun sartlarina uymak zorundadir.
Sebretu'bnu Ma'bed (r.a)rivayet ediyor:"Resulullah (s.a.v) buyurdular ki:"yedi yasina geldimi cocuga namazi emredin.on yasina geldimi kilmadigi takdirde dovun."
bu hadis-i serifte de Peygamber efendimiz (s.a.v) eyer cocuk on yasinda namaz kilmiyorsa dovun diye emretmis, zorlamayin diye emretmemis, kardesim.o soz dine insanlari zorla mensup edemeyiz anlaminda kullanilir.
döner yok fasulye var yermisin
ehh kimsenin biz burda gühanı sevabı konuşuyoruz diye giyim tarzıda değişmeyecek
Evladına aile bireylerine bu yaptırımı yaparsın ama sokaktaki insanlara bunu yapamazsin. Kaldı ki Resulallah efendimız (s,a,v) çocuklar 10 yaşına geldiklerinde namaz kılmadıkları zaman hafifçe dövün. Bu da namazın ehemmiyetini gösterir. Yalnız şu var daha önce de ifade ettiğim gibi sokaktaki vatandaşa dini vecibelerini yerine getirmesini söylersin, tebliğ edersin. Ama zorlayamazsin. Işte dinde zorlama mevzuuşu tam bu noktada devreye girer. Çünkü müslüman olarak tebliğ etmek görevin yalnız zorlayamazsin. HZ peygamber islamin zuhur ettiği ilk yıllarda mekkelilere tebliğ etmiştir. Zorlamamistir, gönülleri feth etmeye çalışıyordu.
---------- Eklendi @ 03:44:03 ---------- Yazıldı @ 03:38:51 ----------
Çene yormak değil olabilir ki google emiceden biri tesettür diye yazar ve sonuçlarda bu konu çıkar. Ve olabilir ki bu sayfaya gelen kişi bunları okuduğunda haaa demek böyle imiş derse boşuna çene yormuş sayılmayiz haksız miyim
Evladına aile bireylerine bu yaptırımı yaparsın ama sokaktaki insanlara bunu yapamazsin. Kaldı ki Resulallah efendimız (s,a,v) çocuklar 10 yaşına geldiklerinde namaz kılmadıkları zaman hafifçe dövün. Bu da namazın ehemmiyetini gösterir. Yalnız şu var daha önce de ifade ettiğim gibi sokaktaki vatandaşa dini vecibelerini yerine getirmesini söylersin, tebliğ edersin. Ama zorlayamazsin. Işte dinde zorlama mevzuuşu tam bu noktada devreye girer. Çünkü müslüman olarak tebliğ etmek görevin yalnız zorlayamazsin. HZ peygamber islamin zuhur ettiği ilk yıllarda mekkelilere tebliğ etmiştir. Zorlamamistir, gönülleri feth etmeye çalışıyordu.
google emice daha çok konu başlıklarına indeksleme yapıyor içeriğe pek takılacağını sanmam
lgkg300 sende haklısın lakin bende haklıyım
sence nasıl bilmiyorum ama benim hoşuma gitmedi göze çok çarpıyor bununla karşılassak çoğumuz gözünü üstünden alamaz yani yanlış bir tercih fikrimceBu nasıl?
öbür insanlar derken kimleri kastediyorsun ?rica ederim. kadınlar estetigi sever. islamın estetigi yasakladıgını zannedip kadınlara kaba elbiseler giydirmek haksızlıktır,günahtır.
ancak tahrik edici yada gunaha davet edici semboller taşıyan elbiseler de haramdır, obur insanlara haksızlıktır.
iki haramdan uzak durup dengeli bir tesettür yapmak lazım
bu soruna burda cevap vermek istemem zira siyasiye girebilir bir kere ceza aldım tekra almak istemem daha sonra baska bir yerde özelden sana anlatırım cevabınıiyi güzel bi konu kardeşim de. Laiklikle derdin ne sen istediğin gibi giyin.
hay ağzına sağlık tam beni ifade ettinduzelttigin icin tesekkur ederim kardesim.
senin sorunun ne kardeş senin tartışacağın bir konu değil senide benide aşarbu konuya da yanlış anlaşılacak bişey yok diyorsanız. Yapacak bişey yok demek ki
---------- Eklendi @ 03:31:22 ---------- Yazıldı @ 03:26:58 ----------
komik birşey yok kardeşim. Ama illa gülmek istiyorsan mizah bölümüne git.
çeneni yorduğum için özür dilerim kardeşdöner yok fasulye var yermisin
işte bu ya bravo
her sorunun bir konusu cevabı vardır hepsini buraya sığdıramayız illa bişey istiyorsan sor yardımcı olalımkonuyu okumadım ama belliki doğru yol hakkında tartışma var bu dünya git gide çığrından çıkıyor neyden bahsediyorsunuz be
sağlam kaynak olmadıkça emin konuşmamak gerekir mazallah boş yere günahkar olmayalım
---------- Eklendi @ 03:44:03 ---------- Yazıldı @ 03:38:51 ----------
Çene yormak değil olabilir ki google emiceden biri tesettür diye yazar ve sonuçlarda bu konu çıkar. Ve olabilir ki bu sayfaya gelen kişi bunları okuduğunda haaa demek böyle imiş derse boşuna çene yormuş sayılmayiz haksız miyim
kafirlere karşı kastedilmiş bir ayet tevsirini bir araştır derimPeygamberimizin de insanları zorlama hakkı olmadığı Kuranda yazıyor. "Sen onlara bir zorlayıcı değilsin" sözü kuranda bir kaç yerde geçiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?