Pepsi, Türbanlılara Kapıları Kapattı... Nasıl mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Pepsi, Türbanlılara Kapıları Kapattı... Nasıl mı?
Pepsi, Türbanlılara Kapıları Kapattı... Nasıl mı?

Pepsi, duygularını göster kampanyasına katılacak olanlar için hazırlanan şartnamesinde türbanlıların katılmamasını istedi. İşte o kampanyanın ilanları...






Türkiye'de uzun yıllardır kolalı içecek sektörünün en iddialı markası olan Pepsi'nin tüketicilerin ilgisini çekmek amacıyla başlattığı 'duygularını göster' adlı yarışmanın katılım koşullarında yer alan ifadeler büyük tepki topladı. "Pepsi ile göster duygularını" adı ile adresinde başlatılan kampanyanın katılım koşullarında, türbanlı fotoğrafla üye olanların katılamayacağı bilgisi yer aldı. Pepsi Kurumsal İletişim Müdürü Didem Şinik de, 'duygularını göster' adlı yarışmanın katılım koşullarında 'türbanlı fotoğraflar kabul edilmez' ibaresinin kullanıldığını doğruladı.


YANLIŞ İFADE KULLANILMIŞ
İfadenin yanlış kullanıldığını ve bir katılımcının önceki akşam gönderdiği mail üzerine cümlenin düzeltildiğini kaydeden Şinik, 'Yanlış anlaşılmalara sebebiyet veren bir ifade kullanıldığı doğru. Ancak burada bir artniyet aranmamasını rica ediyoruz. Amacımız hehangi bir dini siyasi simgenin malzeme olarak kullanılmasını önlemekti. Aynı şekilde bayrak, silah ya da sigara içerikli bir fotoğrafın da kullanılmayacağını katılım koşullarında yazdık. Toplumsal değerlere saygılı bir kurumuz. Yarışmamıza, gerçekten olumsuz bir durum oluşturacak koşullar dışında herkes başvurabilir. Durum tamamiyle yanlış ifade kullanımından kaynaklandı.Toplumsal değerleri gözardı etmeyiz' dedi. Pepsi markası olarak markayı kimin içtiğinin önemli olmadığını dile getiren Didem Şinik, 'Biz hiçkimseyi rencide etmek istemedik. Ama arkadaşlarımız ifadenin sınırını tam olarak çizememişler' dedi.

Reklamcılar: BÜYÜK HATA
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Gezgin, kullanılan ifadenin herşeyden önce büyük bir iletişim hatası olduğunu söyledi. Bir markanın tüketicilerini başörtülü ya da örtüsüz şeklinde ayrılmasının mümkün olamayacağını ifade eden Gezgin, ”Mesleki açıdan çok büyük bir hata yapılmış. Bu, Türkiye'de reklam da kampanya da söz konusu olsa, bir ayrımcılık yapıldığının göstergesidir. Aynı zamanda türban tartışmalarına gösterilen bir tepki ve insan haklarına da aykırı bir müdahale olarak yorumlayabiliriz' dedi.

Tüketiciler dava açabilir
Mazlum- Der Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, şunları söyledi: 'Pepsi firmasının düzenlediği kam- panya ile ilgili türbansız fotoğraf talebi, olayın uluslararası yansıması. Firmalar bazında pek yasaklara rastlanmıyor. Belki de gözden kaçırıyoruz. Pepsi firmasının başörtüsüz fotoğraf istemesi Türkiye'ye has bir uygulama. Bizler kabullenmişliği kabul etmemeliyiz. Bu aynı zamanda tüketici hakkı ihlalidir. Dava konusu bile yapılabilir.'

Haberci






 


leiche

leiche

Emekli Yönetici
walla ben cola türü içeceklere karsıyım. hem vücüda zarar hemde parası başka yerlere gidiyor

cocola gerceği (ciddi) burda biraz anlatım yapmısım
 
lodos04075

lodos04075

Üye
Saten Ben Kullanmıyorum
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt