Pek tanıdık degiller ama...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Pek tanıdık degiller ama...
DÜNYACA ÜNLÜ FUTBOLCULAR


1994-Saeed Owairan (Suudi Arabistan)
Arapların Maradonası lâkabıyla bilinen Owairan’ın bu ödülü kazanması için tek bir sebep gerekiyorsa o da 1994 Amerika Dünya Kupasında kendi ceza sahası önünden aldığı topla bütün Belçika milli takımını ipe dizer bir şekilde geçerek dünya kupası tarihinin en güzel altıncı golüne imza atmasıdır. Bu gol bugün hâlâ birçok futbolsever tarafından net bir şekilde hatırlanmaktadır. 1994 ve 1998 yıllarındaki Dünya Kupası’nda Suudi Arabistan Milli Takımı forması giyen Owairan 50 milli maçta 24 kere fileleri havalandırdı.


1995- Masami İhara (Japonya)
Japon futbolunun gelmiş geçmiş en büyük defans oyuncusu olarak gösterilen Masami İhara, Kazuyishi Miura ile birlikte 1990’lı yıllarda Japon Milli Takımının en önemli oyuncusuydu. 1993–1999 yılları arasında 123 kere giydiği milli takım forması ile bu alanda Japonya rekorunu elinde bulundurmaya devam ediyor. Hızlı bir savunma oyuncusu olmamasına rağmen, kaybettiği ikili mücadelenin ve hava topunun sayısı yok denecek kadar azdır. Asya’da yılın futbolcusu seçildiği 1995 yılında All-Star olmayı da başarmıştı.



1996- Khodadad Azizi (İran)
Daha 24 yaşında Asya’da Yılın futbolcusu seçilen İran’lı Khodad Azizi, uluslararası tecrübe açısından İran’daki ilk örneklerden biridir. 1996 yılı Asya Kupası’nda üçüncü olan İran Milli takımının en etkili oyuncularından biriydi. 1998’de 20 yıllık bir aradan sona İran Milli Takımının dünya kupasında mücadele eden kadrosunda ilkonbirin değişmez ismiydi. Bu başarısından sonra Almanya’nın Köln takımına transfer oldu. Ardından büyük bir sürpriz yaparak MLS takımlarından San Jose Earthquake formasını giydi. 35 yaşında olmasına rağmen hâlâ profesyonel futbola kendi ülkesinde oynayarak devam ediyor.



1997/1998- Hidetoshi Nakata (Japonya)
Bir pazarlama ürünü olarak Perugia takımına transfer edildiğinde, futbolun doğduğu kıtada bu kadar uzun soluklu olarak top peşinden koşturacağını kimse beklemiyordu. Kıta’nın kalburüstü takımlarında futbol oynarken önemli başarılar elde etti. 2001 Yılında AS Roma ile İtalya Şampiyonluğu, 2002’de ise Parma forması altında İtalya Kupası sevincini yaşadı. Time ve Vogue gibi dünyaca ünlü dergilere kapak oldu. Henüz 27 yaşında FİFA’nın en iyi 100 futbolcu listesinde yer aldı. Asyalı futbolseverler onun kıymetini bütün bu başarıları elde etmeden henüz 20 yaşındayken anladılar ve iki yıl üst üste yılın futbolcusu seçtiler. Bir futbocunun bu ödülü iki kez kazanması, ödüllerin resmi olarak dağıtılmaya başlandığı 1994 yılından günümüze kadar bir daha gerçekleşmedi.



1999- Ali Daei (İran)
Bir futbolcunun tatmak isteyebileceği tüm başarılar Ali Daei’nin kariyerinde yer bulmuş olsa gerek. Aslında bir metalürji mühendisi olan Daei, J League’de oynayacak ilk İranlı futbolcu olma şansını askerlik görevi bedeniyle kaçırmış. J League’de oynasa Avrupa yolunu tutabilir miydi bilemiyorum; ama 1996 yılında İran Milli Takımın oynadığı maçlarda 20 gol atarak bir rekor kırmayı başarır ve bununla da yetinmez, 56 milli maçta 38 gol atarak1998 Dünya Kupasında İran Milli Takımının en önemli gol silahı olur. Arkasından Almanya sınırları içerisindeki Avrupa macerası başlar. Önce Arminia Bielefeld, arkasından Franz Beckanbauer’in ısrarı ile Bayern Münih’e gelir. Bayern Münih forması altında Asya’da yılın futbolcusu olur, Şampiyonlar Liginde oynayan ilk Asyalı oyuncu unvanını kazanır.Bir sonraki durağı Hertha Berlin’le birlikte şampiyonlar liginde gol atma sevincini yaşar. Takımı ikinci tur gruplarına taşır. Milli takım formasıyla 102 gol atar ve milli maçlarda 100 gol barajını geçen ilk ve tek futbolcu olur.



2000- Nawaf Al Temyat (Suudi Arabistan)
1976 doğumlu ortasaha oyuncusu, formasını giydiği Al Hilal takımı 2000 yılında Asya’nın en büyüğü olurken ve Asya Süper Kupasını kazanırken ortaya koyduğu performans ile o yıl Asya’da yılın futbolcusu seçilir. Geçirdiği sakatlığın etkisi beklenilenden daha büyük olur.



2001- Fan Zhiyi (Çin Halk Cumhuriyeti)
Asya’da yılın futbolcusu ödülünü kazanan tek Çinli futbolcu olan Zhiyi, Çin’in 2002 Dünya Kupasında mücadele hakkını elde etmesinde büyük pay sahibiydi. Çin Halk Cumhuriyeti sınırlarını aşarak İngiltere’de ve İskoçya’da futbol yaşamını sürdürdü. Sağlam bir defans oyuncusu olarak anılan Zhiyi, Çin futboluna yeni bir ufuk kazandıran isim olarak anılır.



2002-Shinji Ono (Japonya)
İlk profesyonel kontratını 17 yaşında imzalayan Ono, kısa zamanda Avrupalı kulüplerin ilgisini çeker. Borussia Dortmund onu transfer etmek isterken, Feyenoord Rotterdam elini çabuk tutar ve bu genç Çinli oyuncuyu kadrosuna katar. Aradan geçen dört yıl içerisinde istikrarlı bir şekilde kırmızı-beyazlı takımın ilkonbirinin değişmez tercihlerinden biri olur. Ner var ki sakatlıklardan yakasını kurtaramayan genç Japon oyuncu için modern futbolun en iyi ortasaha oyuncularından biri tanımlaması yapılır. Shinji Ono, hâlihazırda Avrupa Kupası (UEFA Kupası) sevinci yaşamış tek Japon futbolcudur.



2003- Mehdi Mahdavikia (İran)
1998 Dünya Kupasında oynayan en iyi İranlı oyuncu seçilen Mahdavikia Almanya yolu tutan İranlı oyunculardan biri. Önce Bochum forması giyen 28 yaşındaki oyuncu son 5 yıldır Hamburg formasını terletiyor. 2003 ve 2004 yıllarında Hamburg’da yılın futbolcusu seçilen Mahdavikia, ülkesinde “Perslerin Gururu” lâkabıyla anılmaktadır. Duran toplardaki etkinliği ile bilinen İranlı oyuncu hâlihazırda İran Milli takımının da dinamolarından biri.



2004- Ali karimi (İran)
Asya’da yılın en iyi futbolcusu ödülü 2003’te olduğu gibi 2004’te de bir İranlı futbolcuya gitti. “Perslilerin Maradona”sı lakabına sahip Karimi, İran’da futbol oynarken dikkatleri çekmesini bilir. Atletico Madrid, ciddi bir transfer teklifinde bulunur. Onun aklında ise ülkesine yakın bir bölgede ve doğduğu kıtada oynamak fikri vardır. Bu doğrultuda Atletico Madrid’in teklifini reddederek Birleşik Arap Emirliklerinde futbol yaşantısına devam eder. 2004 yılında kazandığı Asya’da yılın futbolcusu ödülü ile dikkatleri bir kez daha çekmeyi başarır. Bayern Münih’in yakın takibinden kurtulamaz ve diğer vatandaşları gibi Avrupa kıtasına Bundesliga yoluyla adım atar. 92 defa milli olan Karimi 32 gol atmıştır. İranlıların 2006 Dünya Kupasında güvendikleri isimlerin başında da gelmektedir.


 


Hellboy®

Hellboy®

Üye
Sadece Nakata yı tanıyorum
 
Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Kardeş güzel bir konu keske konu dışı bölümüne açsaydın....
 
BaşıBozuk

BaşıBozuk

Üye
Nakata ve Mahdavikia'yı Tanıyorum İyi Topcular ;) Hatta İranlıyı Fifa 05 de Sürekli Transfer Ederdim ( Kariyer Modunda ) :oke:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt