Pc oyunlardan çıkarken mavi ekran çıkıyor ve reset atıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
OGUZHAN432

OGUZHAN432

Üye
    Konu Sahibi
Pc oyunlardan çıkarken mavi ekran çıkıyor ve reset atıyor
Ya ben oyunlardan her çıkıştı hani ekran kararır da masaüstüne dönersin ya tam o anda mavi ekran hatası alıyorum driver güncelledim herşeyi yaptım atkdisp.dll hatası alıyorum sizce bu mavi ekran hatası sadece driverdan dolayımıdır.Format attım düzelmedi daha 3-4 aylık asus eah2600 pro ekran kartım var

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Masaüstüne sağ tıklayın , Özellikler , Ayarlar , Gelişmiş , ASUS'a tıklayın...Açılan pencerede Asus Gamer OSD ve Asus Splendid'i devre dışı bırakın...

OGUZHAN432

OGUZHAN432

Üye
    Konu Sahibi
Zaten gamer osd den bende şüphelendim fakat onu hiç kurmadım sorun fgene devam etti video splendid i kaldırdım gene dzelmedi bu arada ekran kartı bozuk olsa neden vista da sorunsuz çalışıyor

wrghasmtr

wrghasmtr

Üye
Sadece ekran kartından olduğunu nasıl anladın?

Mavi ekran problemlerinin çoğu yanlış driver veya RAM - anakart problemlerinden olur.Tüm driverlarını tepeden tırnağa elden geçirmeni tavsiye ederim.

OGUZHAN432

OGUZHAN432

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşım gerçkten bu konuya değindiğin iyi oldu haklısın yeterli açıklama yapmayı unutmuşum

zaten resetlenem sorunlarının geneli ramden olu ben bu yüzden ramleri değiştirip denedim düzelmedi yani ramle ilgili değil,Yani aslında hata donanımsal değil yazılımsal ama hiç bi forumda konusu yok ati ya rapor attım ama cebvvap gelmiyo

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Yazılımı tekrar yükleyin veya onarma yapın , bakalım sorun devam ederse donanımsal olabilir...

OGUZHAN432

OGUZHAN432

Üye
    Konu Sahibi
ya binkere kaldırıp yükledim cd de sorun var dedim internetten indirip kurdum tüm şeyleri frame network ü directx9 u olsun atı nın programları felan hepsinini internetten indirdim kurdum yok düzelmiyor garantiye götürsemmi yoksa kart xp ye mi uymuyor diye düşünmeye başladım:-)

--------------- Ekleme ---------------

bi daha asus un kartlarını almam ekran kartı anlattığım gibi oldu anakartıda malum acayip ısınıyor benim pc 7/24 açık kalıyo ne yapsam bilmiyorum neyse boşwerin bir cep telefonu üzerinde uzmanlaşmış siteye böyle bir konu garip oldu ben bunu pc üzeirne yoğunlaşmış diğer forumlarda sorıyım sorunum zaten kişisel boşwerin zaten genelde yeniden yğkle giibi yorumların yapılacağını biliyordum

atakan-72

atakan-72

Üye
arkadaş benimde bu olay başıma gelmişti,hiç bir şey yapamamıştım ve tamirciye götürdüğümde bütün donanımları kontrol etmişti ramdan demişti.Eve geldiğimde gene aynı hatayı verdi 2. götürdüğümde ise anakart dedi ama sen genede bütün donanımlarını kontrol et (Örnek:İlk Önce HDDyi sök ve pcyi aç gene verirse başka bir donanımı çıkar öyle dene.)

OGUZHAN432

OGUZHAN432

Üye
    Konu Sahibi
şimdi benim rami kontrol etme imkanım var çünkü çift ram ama anakartı edemem aslında hdd yi de ederim ama bence ekran kartıı bozuk garntiye gitsem mi ne yapmalıyım kart güme gidermi garantide bi şey gelirmi başına

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Mavi ekranda verilen hata kodunu yazarsan çözüme çok daha kolay ulaşırsın.Eğer mavi ekran görünür görünmez pc otomatik reset atıyorsa bunu kapatacak bir .reg kaydı google da kısa bir aratmayla bulursun.Birde sadece oyunlarda mı yoksa programlarda da bu meydana geliyor mu ?

OGUZHAN432

OGUZHAN432

Üye
    Konu Sahibi
Heh dostum çok önemli bir noktaya değindin bir keresinde 6600 için tema suite adlı bi pro vardı hani tema yapılan ondan çıkarken de mavi ekran hatası veriyordu

--------------- Ekleme ---------------

Ya bu konuyu silsinler ya burdan bişey çıkmaz ben pc yi en iyisi garantiye yollayayım orda baksınlar yalnız ben pc yi parça parça aldım yani ilk önce tüm parçaları aldığım yere gideceğim fakat ordan sonra nereye gitmem gerekiyor asus un servisine mi???

mancukya

Üye
Makinenin icini temizle ramlerin yerini degistirip yeni bir güncel drivers ve directx son versiyon güncelle.
ve bir regedit temizleme programi ile makinende hatali seyleri sildir duzelir.

OGUZHAN432

OGUZHAN432

Üye
    Konu Sahibi
dediğm şeylerin hepsini yaptım

kKORAY06

Üye
kardeşim kesinlikle o ekran kartından deilde hdd den dir formatla düzlemediyse kasin hdd den

OGUZHAN432

OGUZHAN432

Üye
    Konu Sahibi
10 kez format atmışımdır makineye ama düzelme yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt