PC işlemci fanı çalışmıyor

Sponsorlu Bağlantılar

revengefire44

Üye
    Konu Sahibi
PC işlemci fanı çalışmıyor
Bayadır kullanmadığım eski bilgisayarımı bugün öylesine bir açayım dedim ve sonucunda işlemci fanının çalışmadığını farkettim bilgisayar kasası çalışıyor fakat monitör de görüntü yok. Bundan 1, 2 ay önce kasayı temizlemiştim acaba kasayı temizlerken bilgisayara zarar vermiş olabilir miyim? Ayrıca bilgisayar donanımından pek anlamıyorum. Attığım resimde sizce eksik yanlış yere takılan veya takılmayan gözünüze ilişen birşeyler varsa ne yapacağım konusunda bilgilendirirseniz memnun kalırım.
 


hikmet366

hikmet366

Üye
ne ile temizledin ?
 
YaşlıTaşCocuk54

YaşlıTaşCocuk54

Üye
Resim yüklenmedi off
 
deadboringQ7

deadboringQ7

Üye
Fanın bi kablosu olmadı lazım onun anakart üzerinde soketi var büyük ihtimalle temizlerken çıkarsın yanlışlıkla. Onu bulup takman yeterli olacaktır
 

MaxipmaN

Üye
Temizlerken zarar verme ihtimalın yüksek ben temizleyip p4 fanı bozmustum 5 sene önce,yeni fan alırsın büyük ihtimal,fan bozukken calıstırma islemci sıcaklıgı cok artar
 
ysfakc

ysfakc

Üye
Eğer fan kablon yerinde değilse Anakart üzerinde cpu_fan isimli çok ufak beyaz plastik korumalı 4 küçük iğne göreceksin çok uzakta değiller hemen fanın 5 6 cm ötesindedirler ve genelde anakartın dwd sürücüsüneye bakan tarafındadırlar. Fan kablosunu oraya tak. Daha sonra ramları cıkar güzelce ıslak mendil yada silgi ile sil tekrar ramlerı yerlestır. Eger yine ekran vermez ise bios pilini sök 3 5 dk bekle tekrar tak muhtemelen görüntü verecektir.
 
hikmet366

hikmet366

Üye
Temizlerken saç kurutma makina si ile temizlediysen veya süpürge makinası ile geçmiş olsun ana kartin yanmış demektir
 


Üst Alt