Tamam.bugün saat 4 gibi hem masa üstü hemde oyudaki sıcaklıklarının fotosunu çekip koyucam.benim ısı olayı olduğunu pek sanmıyorum.Öyle bir saçmalık varki bilgisayarımda tekrardan anlatayım parantez içine aldıklarımı dikkatle okurmusun (pc ilk açtığımda sorun yok istediğim kadar oyuna gireyim kapanmıyo iyi güzel ama kasmalar oluyor oyunda reset attım 2.açılışında oyuna giriyim 2. Açışımda oyun oynuyım internette dolasıyım 15 dk sonra falan kapanıyo ama 2. Açışımda dahaz az kasmalar oluyor sorun 2. Açışımda oluyor.15 dakika sonra kapanınca power dügmesine 5 snye basılı tutupta açmam gerekiyo 3. Açışımda sorun yine ne kadar girersem kapanmıyo ama bilgisayarımın performansı daha kötü oluyor kasmalar oluyor.) kısacası bölebi saçmalık yapıyor bilgisayarım anlamadım bi türlü.
Birde power benim 400 wolt power yetip yetmediğini nasıl hesaplıyabilirim.
- - - Eklendi - - -
Msinin sitesinden baktım en fazla değer 328 wolt çıktı benim power 400 wolt
Sorun yazılımsal ya da donanımsal olabilir oyuna girdiğinde ısındığından olabilir. Sıcaklık değerlerin normal ancak bunlar sistem boştayken ya da normal kullanımda olan değerler sanırım. Oyunda bu iş değişir oyuna gir sıcaklık aniden yükselir çık aniden düşer oyundayken dondurup alt + tab ile bakacaksın değerlere max kaç oluyor. Biraz oynadıktan sonra bakacaksın. Bu işin donanımsal kısmı ısındığından olabilir. Ya da hikmetin dediği gibi powerdan olabilir yeterince iletmiyordur akımı parçalar yeterli gücü almadığından tam performans çalışamaz sistem ağırlaşır zorlanırsa resetler kendini. hikmet adama 750 watt power al demişsin nükleer santralmi kurdurucan ne gerek var. 7 yıldır kasmıyorduda yenimi kasmaya başladı power yüzünden. Olabilir olmaz diye birşey yok ancak o kadarına gerek yok sistem belliSorun yazılımsal ya da donanımsal olabilir oyuna girdiğinde ısındığından olabilir. Sıcaklık değerlerin normal ancak bunlar sistem boştayken ya da normal kullanımda olan değerler sanırım. Oyunda bu iş değişir oyuna gir sıcaklık aniden yükselir çık aniden düşer oyundayken dondurup alt + tab ile bakacaksın değerlere max kaç oluyor. Biraz oynadıktan sonra bakacaksın. Bu işin donanımsal kısmı ısındığından olabilir. Ya da hikmetin dediği gibi powerdan olabilir yeterince iletmiyordur akımı parçalar yeterli gücü almadığından tam performans çalışamaz sistem ağırlaşır zorlanırsa resetler kendini.
İşin bir de yazılımsal kısmı var tahminimce seninki öyle görünüyor. Sana tavsiyem sen advanced sistem care adlı programı kurup tarama yap kayıt defteri hatası çöp dosyalar vs hepsini silsin bi temizlesin. Daha sonra defragler programı ile güzelce diskini birleştir. Eminim paramparçadır dosyalar hatta bunu alışkanlık haline getir. Her hafta yap. Bunları yap olmadı senin format zamanın gelmiş demektir.
hikmet adama 750 watt power al demişsin nükleer santralmi kurdurucan ne gerek var. 7 yıldır kasmıyorduda yenimi kasmaya başladı power yüzünden. Olabilir olmaz diye birşey yok ancak o kadarına gerek yok sistem belliSorun yazılımsal ya da donanımsal olabilir oyuna girdiğinde ısındığından olabilir. Sıcaklık değerlerin normal ancak bunlar sistem boştayken ya da normal kullanımda olan değerler sanırım. Oyunda bu iş değişir oyuna gir sıcaklık aniden yükselir çık aniden düşer oyundayken dondurup alt + tab ile bakacaksın değerlere max kaç oluyor. Biraz oynadıktan sonra bakacaksın. Bu işin donanımsal kısmı ısındığından olabilir. Ya da hikmetin dediği gibi powerdan olabilir yeterince iletmiyordur akımı parçalar yeterli gücü almadığından tam performans çalışamaz sistem ağırlaşır zorlanırsa resetler kendini.
İşin bir de yazılımsal kısmı var tahminimce seninki öyle görünüyor. Sana tavsiyem sen advanced sistem care adlı programı kurup tarama yap kayıt defteri hatası çöp dosyalar vs hepsini silsin bi temizlesin. Daha sonra defragler programı ile güzelce diskini birleştir. Eminim paramparçadır dosyalar hatta bunu alışkanlık haline getir. Her hafta yap. Bunları yap olmadı senin format zamanın gelmiş demektir.
hitmek gt420 50 wattlık bir ekran kartı 300 watt powerda bile çalışır.![]()
çekemez
ama o normal halde çalışırken 50 wat oyun oynarken daha fazla güç çekebiliyor