Pc de kasma

Sponsorlu Bağlantılar

MaxiHan

MaxiHan

Üye
Islemci :zzz: linux a gec o pc icin en ideali

hikmet366

hikmet366

Üye
Tamam.bugün saat 4 gibi hem masa üstü hemde oyudaki sıcaklıklarının fotosunu çekip koyucam.benim ısı olayı olduğunu pek sanmıyorum.Öyle bir saçmalık varki bilgisayarımda tekrardan anlatayım parantez içine aldıklarımı dikkatle okurmusun (pc ilk açtığımda sorun yok istediğim kadar oyuna gireyim kapanmıyo iyi güzel ama kasmalar oluyor oyunda reset attım 2.açılışında oyuna giriyim 2. Açışımda oyun oynuyım internette dolasıyım 15 dk sonra falan kapanıyo ama 2. Açışımda dahaz az kasmalar oluyor sorun 2. Açışımda oluyor.15 dakika sonra kapanınca power dügmesine 5 snye basılı tutupta açmam gerekiyo 3. Açışımda sorun yine ne kadar girersem kapanmıyo ama bilgisayarımın performansı daha kötü oluyor kasmalar oluyor.) kısacası bölebi saçmalık yapıyor bilgisayarım anlamadım bi türlü.
Birde power benim 400 wolt power yetip yetmediğini nasıl hesaplıyabilirim.

- - - Eklendi - - -

Msinin sitesinden baktım en fazla değer 328 wolt çıktı benim power 400 wolt

ama oyunda iken ekran kartı işlemcı bunlar çok elektırık çekebılıyor bak şımdi mesela ekran kartın 200 w sen oynarken bu 270 felan çıkabılır ve buda pcde kasma yapabılır

kedi11

Üye
    Konu Sahibi
3 saat internette dolaştıktan sonra

30 dk oyun onayınca

ısı değerleri iyimi

hikmet366

hikmet366

Üye
pcde kaç tane fan var

kedi11

Üye
    Konu Sahibi
3 tane power da cpu da ekran kartıın var bide

hikmet366

hikmet366

Üye
o fanlar yetmez pc çok sıcak demım ama orta nın bıraz yukarsında bır sıcaklık o 3 fan yetmeyebılır

MaxiHan

MaxiHan

Üye
O pcye linux lazim windows kullanmak eziyet olur makineye

kedi11

Üye
    Konu Sahibi
neden linüx kullanıyım? Dahamı az yorar makineyi?

MaxiHan

MaxiHan

Üye
Daha az yormayi birak yormaz canavar gibi olur. Linux mint kullanabilirsin.

kedi11

Üye
    Konu Sahibi
Fan alırsam hangilerine takviye fan alıyım ?

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
hikmet adama 750 watt power al demişsin nükleer santralmi kurdurucan ne gerek var. 7 yıldır kasmıyorduda yenimi kasmaya başladı power yüzünden. Olabilir olmaz diye birşey yok ancak o kadarına gerek yok sistem belli :oke: Sorun yazılımsal ya da donanımsal olabilir oyuna girdiğinde ısındığından olabilir. Sıcaklık değerlerin normal ancak bunlar sistem boştayken ya da normal kullanımda olan değerler sanırım. Oyunda bu iş değişir oyuna gir sıcaklık aniden yükselir çık aniden düşer oyundayken dondurup alt + tab ile bakacaksın değerlere max kaç oluyor. Biraz oynadıktan sonra bakacaksın. Bu işin donanımsal kısmı ısındığından olabilir. Ya da hikmetin dediği gibi powerdan olabilir yeterince iletmiyordur akımı parçalar yeterli gücü almadığından tam performans çalışamaz sistem ağırlaşır zorlanırsa resetler kendini.

İşin bir de yazılımsal kısmı var tahminimce seninki öyle görünüyor. Sana tavsiyem sen advanced sistem care adlı programı kurup tarama yap kayıt defteri hatası çöp dosyalar vs hepsini silsin bi temizlesin. Daha sonra defragler programı ile güzelce diskini birleştir. Eminim paramparçadır dosyalar hatta bunu alışkanlık haline getir. Her hafta yap. Bunları yap olmadı senin format zamanın gelmiş demektir.

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe ve MaxiHan

kedi11

Üye
    Konu Sahibi
hikmet adama 750 watt power al demişsin nükleer santralmi kurdurucan ne gerek var. 7 yıldır kasmıyorduda yenimi kasmaya başladı power yüzünden. Olabilir olmaz diye birşey yok ancak o kadarına gerek yok sistem belli :oke: Sorun yazılımsal ya da donanımsal olabilir oyuna girdiğinde ısındığından olabilir. Sıcaklık değerlerin normal ancak bunlar sistem boştayken ya da normal kullanımda olan değerler sanırım. Oyunda bu iş değişir oyuna gir sıcaklık aniden yükselir çık aniden düşer oyundayken dondurup alt + tab ile bakacaksın değerlere max kaç oluyor. Biraz oynadıktan sonra bakacaksın. Bu işin donanımsal kısmı ısındığından olabilir. Ya da hikmetin dediği gibi powerdan olabilir yeterince iletmiyordur akımı parçalar yeterli gücü almadığından tam performans çalışamaz sistem ağırlaşır zorlanırsa resetler kendini.

İşin bir de yazılımsal kısmı var tahminimce seninki öyle görünüyor. Sana tavsiyem sen advanced sistem care adlı programı kurup tarama yap kayıt defteri hatası çöp dosyalar vs hepsini silsin bi temizlesin. Daha sonra defragler programı ile güzelce diskini birleştir. Eminim paramparçadır dosyalar hatta bunu alışkanlık haline getir. Her hafta yap. Bunları yap olmadı senin format zamanın gelmiş demektir.

teşekkür mad eagle.dediklerini yapıcam.oyundaki sıcaklık değerim 2.resimde eğer 2. Resimdeki değerler ideal ise sorun yok,sen dediklerini yapıcam.birde bende reset atmıyo direk kapanıyo elektrik kesilmiş gibi.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
O zaman büyük ihtimal donanımsaldır.

kedi11

Üye
    Konu Sahibi
Ekran kartıyla ramım değişti ana kart,işlemcimde sorun olabilirmi yada powerda.
Birde şu sıcaklıklarda aux diye bisi var one ?

hikmet366

hikmet366

Üye

ben neden 750 wat al dedım ram ekran kartı gıbi parçaları değistirmiş bu reset sorunu takılma olayı Şöyle olabilir
oyunu açıyorsun 10 dk boyunca oynayabilıyorsun mesela ekran kartı 100 watt bu boşta çalışırken 100 watt ceker ama oyun oynarken 100 watt ise bu 170 wattı bulabılir ve buda ekran kartı isınmasına sebeb olabır heleki ekran kartın üstünde küçük fan varsa çok fazla soğutamaz ve ekran kartın yanmasına sebeb olabılır her neyse 170 watt ı oyunda iken çekıyor ve pc kasılmaya başlıyor ve bu da ekran kartın donma ve kasma yapıyor pc de ve sende resetlemek veya kendınden reset atıyor
ve pcnı açtığında ekran kartı soğmadığından donma ve kasma yapıyor
yani power olarak 750 al derım neden 750 mü belki ilerıde yeni parçalar aLırsın ve bunlar watt yüksek olabilir ve şimdiki durumu düşünürsek alman en hayırlısı ve kasanın içıne fan bağlamasın eğerkı ekran kartındaki küçük fan ise kasaya fan bağlarken dikkat etmen gereken şu bırı havayi çekecek biri dışarı sıcak havayı atacak bu kadar yazıyı mobıl den yazdım anlamaya calış

- - - Eklendi - - -

topraklama olayına gelınce yazın topraklma bağlanır kişin topraklama bağlanmaz

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
hitmek gt420 50 wattlık bir ekran kartı 300 watt powerda bile çalışır. :oke:

kedi11

Üye
    Konu Sahibi
ben msi nin sitesinde hesapladım 328 çıktı üstündede donanımların en yüksek wat değeri hesaba alınarak hesaplanıyor diye yazmışlar.

Takipçi Satın Al

Üst Alt