Pc açılmıyor. Led'li fan ışığı açılıp sönüyor...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
nike7

nike7

Üye
    Konu Sahibi
Pc açılmıyor. Led'li fan ışığı açılıp sönüyor...
İyi akşamlar. Güç kaynağım yanmıştı bu sebepten vatan computer'den yenisini aldım taktım fakat açılmadı açılmayınca geri götürdüm. Oradaki yetkililer hemen ilgilendi ve orada çalıştı kısa devre olabileceğini söylediler. Güç kaynağını bilgisayara bağladığımda mouse ışığı da yanık duruyor ve birde ledli fan'ların ışığı 1 saniye kadar yanıyor belki ama bilgisayara güç gelmiyor. Sorun ne olabilir bir bilgisayarcı ana-karttır dedi ama inanmadım. Buradan yardımcı olabilecek arkadaşlara danışmak son çarem sanırım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... :hmmm

Samet.25

kardes monitörden ekran kartına giden kabloyu kontrol et iyi taktıgına belkı ekrana ısık gelmıyodur bide güç kaynagına taktıgın kabloyu kontrol et

hlldll

hlldll

Üye
Topraklamayada Bak

nike7

nike7

Üye
    Konu Sahibi
Monitörde ve kablosunda sıkıntı yok sadece mouse ışık gidiyor fanlar falan dönmüyor hiç bişey çalışmıyor açılmıyor yani. Bu arada topraklama dikkatimi çekti onu deniyeyim birde. Başka önerileriniz daha var mı acaba ?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
topraklama powerda var arkadaşım. tabi topraklı priz kullanıyorsan.
neyse senin anlaşılan kasada tık yok. powerın kablolarını fln çıkarttıgın diğer kabloları eksiksiz taktıysan.
anakart ta powerla beraber uçmuş demektir. kasayı al vatana git. çalışmazsa hazır ordayken anakartta al :oke:
pc çok eskiyse uğraşma
yeni işlemci ram anakart 3 lüsü topla :oke:

nike7

nike7

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim ilginize sanırım sorun anakartta. Pc yeni sayılır msi 740Gm-P25 model ana kart kullanıyorum.

restmod

restmod

Üye
Genelde anakatta sorun oluyo bu gibi durumlarda

CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
işte galiba power yandığında aç kapa yapa yapa anakarttda yandı tahminimce

aktananil

Üye
Ya bu vatan bilgisayar dan bisey alipta sorunsuz kullanan gormedim

nike7

nike7

Üye
    Konu Sahibi
Sorunu buldum Cpu nun güç kablosunu taktığımda pc açılmıyor fakat çıkarttığımda ise pc çalışıyor ekrana görüntü gelmiyor. İşlemciyide çıkarsam o kabloyu taktığımda açılmıyor. Başka güç kaynağıda denedim. Bu güç kaynağını başka pc'de de. Sanırım anakart ta arıza. Yeni anakart alıcam sistem 2 senelik. amd phenom II x6 1090 T zeppelin 6gb ddr3 1333 MHz ram nvidia Geforce 9800GT ekran kartı 550 watt güç kaynağı markasını hatırlayamadım. Düşündüğüm anakart ise

bu hafta sonu vatandan almayı düşünüyorum yani umduğum gibi arıza anakartta ise. Bir sorum olacak benim sistemim bu anakarta uyar mı uymaz mı biraz araştırdım uyar gibi geldi ama yinede danışmak istiyorum. Okuyup ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
almışken 8 TL daha verip şunu al.

ama önce senin kasayı bi test ettir arızalı parçayı tam olarak bul ona göre ne alıyorsan al. :oke:

nike7

nike7

Üye
    Konu Sahibi
Kasayı test ettirtmiştim. Anakart Değişicek dediler anakartı PConarım diye bir firmaya götürdüm tamirini yapamadılar sanırım maliyeti yüksek diye. Aman tanrım crossfire desteğide var tam hayalimdeki anakart. Asus daha iyidir diye ona bakıyordum ama bu harikulade :)) çok teşekkür ederim başka birşeye karar verebilirdim yarın ilk işim bunu almak olacak :)) Bir sorum daha olacak sistemim buna uyar değil mi ?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
uyar. :oke:
paradan kaçmıyorsan 990Fx çipset bak crossfire peşindeysen :ehe x16-x16 cf desteği var onların. ama 100tl daha çıkarsın :D
bu yazdıgım anakart x16-x8 destekli yeterli yinede :oke: pek fark etmez

nike7

nike7

Üye
    Konu Sahibi
Şimdilik buda yeterli PC dışında almam gerekenlerde var :)) Daha sonra belki yazın belki seneye artık 4 GB ram daha almayı düşünüyorum aynı marka aynı model yada elimdekileri satıp daha iyi bir ram alabilirim. Bu arada jason statham hayranısın sende sanırım :))

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Şimdilik buda yeterli PC dışında almam gerekenlerde var :)) Daha sonra belki yazın belki seneye artık 4 GB ram daha almayı düşünüyorum aynı marka aynı model yada elimdekileri satıp daha iyi bir ram alabilirim. Bu arada jason statham hayranısın sende sanırım :))

hayran demiyelim severim kendisini izlerim filmlerini.
forumda bir etkinlik vardı o sebepten koydum kaldı öyle :ehe

nike7

nike7

Üye
    Konu Sahibi
İzlenmiyecek gibide değil Aksiyon filmi dedin mi o gelir akla :D

- - - Eklendi - - -

Bir sorum daha olacak :)) SataII desteği yokmuş dediğiniz anakartta SataIII e uyar mı yoksa çevirici veya başka bir kablo gerekir mi ?

nike7

nike7

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim. Dün akşam Vatandan gidip aldım çok fonksiyonlu bir anakart gerçekten. 8 lira daha az fiyata baya bolluktan yoksun olacaktım :D Birde işlemci fanı tavsiyesine ihtiyacım var benim işlemci fanı 5000-6000 RPM arası dönüyo çift fan olursa daha iyi olur başımı ağrıtıyor. Aldığımdan beri böylede hep boşverdim almadım :)

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Teşekkür ederim. Dün akşam Vatandan gidip aldım çok fonksiyonlu bir anakart gerçekten. 8 lira daha az fiyata baya bolluktan yoksun olacaktım :D Birde işlemci fanı tavsiyesine ihtiyacım var benim işlemci fanı 5000-6000 RPM arası dönüyo çift fan olursa daha iyi olur başımı ağrıtıyor. Aldığımdan beri böylede hep boşverdim almadım :)
kasa büyüklüğüne bağlı ?
kapaktan anakarta kadar kaç cm derinlik var ?

nike7

nike7

Üye
    Konu Sahibi
Anakartın oc özelliğine bayıldım :oke: 15 16 cm anakarttan tuttum. İşlemci fanından itibaren 9 10 cm kalıyor.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
hyper 412s veya hyper 612s olabilir :oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt