Pardus kurmak istiyorum, kurulum konusunda yardım lütfen

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

r1607

Üye
    Konu Sahibi
Pardus kurmak istiyorum, kurulum konusunda yardım lütfen
Merhaba arkadaşlar, yerli bir işletimimiz olduğundan Pardus'un varlığından bu gün haberim oldu, milli duygularla hemen indirip kullanmak istedim, kuruluma kadar geldim ama 'windows' kurmaya alıştığımdan dolayı bu farklı geldi yani nereye kuracağımı tam göremiyorum diskim C ve D diye bölümlendirilmiş vaziyette ama göremiyorum bunu, disk sürücüsünün tamamının adı var 'toshiba 232gb'' falan yazıyor ondan önce de 'boş alana kur ve birkaç seçenek daha var,
Nereye kurmam gerekiyor? Kurduğumda diskimde olan bütün verileri kaybeder miyim? D'ye hiç birşey olmasın istiyorum, şimdiden teşekkür ederim yardımlarınıza .

HaqperesT

HaqperesT

Üye
Yanlis islem yaparsan verini kaybedersin. Pardusun resmi sitesi olmali ordan resimli anlatim olmali oradan bak daha kolay yaparsin.

• Beğen
Tepkiler: r1607

r1607

Üye
    Konu Sahibi
kurdum sonunda, şimdi kullanıyorum ama program kuramıyorum driver nasıl güncellenir bilmiyorum, çok sıkıcı geldi ya

HaqperesT

HaqperesT

Üye
Driver guncellemen gerekmiyor sanirim. Pisi ile depolardan program kurarsin sanirim. Yanlis olabilir tam hatirlamiyorum

polkit

Üye
Kullanmak için araştırmanız, çaba göstermeniz lazım. Pardus'un kendi özel yazılım sistemi vardır, yazılımlara da daha çok "paket" denilir. İhtiyacınız olan paketi, paket yöneticisinden kurabilirsiniz. Neyi nasıl yapacağınızı, sistemi tanımanızı sağlayacak temel bilgileri [1] ve [2] linklerini inceleyerek öğrenebilirsiniz. Unutmayın, öğrenmek için çaba göstermeniz, okumanız ve istekli olmanız gerekiyor.

[1] tr.pardus-wiki.org/Ana_Sayfa
[2] ozgurlukicin.org/ia/

cort0303

cort0303

Üye
kardeşim pardusun forum yardım sitesi var. arkadaş vermiş zaten ordan da yardım alabilirsin. öncelikle boş alan ve swap utc alanları oluşturmalısın. bn pardus kullandım xpye göre win7ye göre farklı.driverleri otomatik tanır. sadece güncelleme yaptıracaksın tasma dan. 750 mgbyte bişi o da.

ussaygrees

ussaygrees

Üye
Merhaba arkadaşlar, yerli bir işletimimiz olduğundan Pardus'un varlığından bu gün haberim oldu, milli duygularla hemen indirip kullanmak istedim, kuruluma kadar geldim ama 'windows' kurmaya alıştığımdan dolayı bu farklı geldi yani nereye kuracağımı tam göremiyorum diskim C ve D diye bölümlendirilmiş vaziyette ama göremiyorum bunu, disk sürücüsünün tamamının adı var 'toshiba 232gb'' falan yazıyor ondan önce de 'boş alana kur ve birkaç seçenek daha var,
Nereye kurmam gerekiyor? Kurduğumda diskimde olan bütün verileri kaybeder miyim? D'ye hiç birşey olmasın istiyorum, şimdiden teşekkür ederim yardımlarınıza .
pardus kurma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt