erenthe
Moderator
Bence resmi mağazalar daha iyiydi. İnternettekilerin bazıları ya sertifika hatası veriyor yada uygun sürümünü bulamıyorsun. En iyisi nokia mağazaydı.Ben nokia'nın mağazalarını hiç kullanmadım hep böyle forum sitelerinden indirdim ne gerekiyorsa. Zamanında s60 serisinde N-Gage oyunları için türk forumları ne uğraşmıştı be. Hatta 6630 counter strike bile oynamıştıkResmi mağazalar zaten pek kullanışlı olmuyordu.
Uğraşması zevkliydi o zamanlar güzel günlerdi bir sertifika alıcaz diye iki üç gün beklerdik ama değerdi şimdi yazıyorsun oyunu hemen çıkıyor karşına dosyaları eskiden N-Gage oyunlarının dosyalarını bulmak çok zordu.Bence resmi mağazalar daha iyiydi. İnternettekilerin bazıları ya sertifika hatası veriyor yada uygun sürümünü bulamıyorsun. En iyisi nokia mağazaydı.
konu yanlış yere açılmış @Mad Eagle
Neden teknolojiye ayak uydurmak yerine artık miladını doldurmuş bir sistemli telefon kullanıyorsunuz anlamıyorum. Symbian öyle çok iyi bir sistem değildi ki. Ben askerde bir sene n8 kullandım. Symbian 3 sistemde takılmalar ve donmalar oluyordu. Özellikle oyunlarda düşük fps vardı.bu yorumu nokia c7 den yazıyorum . Çekmecemde lg g4 yatıyor . İnadına symbian
Symbian mı Android in atası ? Güldürme beni. Symbian ın tarihini ve nasıl ortaya çıktığını bilen bunları yazmadan önce bir araştırma yapar. Symbian ı emin ol ben senden çok kullanmışımdır. Tam beş tane symbian telefon eskittim ve evet o telefonlarla yapmadığım şey kalmadı. Her işimi gördüm. Ama artık modası geçmiş altyapısı oldukça eskmiş bir sistemle nereye kadar devam edeceksiniz? Linux altyapısına sahip android ile symbian ı kıyaslamak saçmalıktan ibarettir. Symbian ın temeli çok eski yıllara dayanır. Siz nokia telefonlarda gördünüz symbianı. Buraya yazmadan önce sana tavsiyem Symbian işletim sisteminin tarihini araştırman. Ben dalga geçmiyorum gerçekleri söylüyorum. Sadece bende değil symbianın artık tarih olduğunu nokianın eski başkanı kendi de söylüyor bunu. Ayrıca hiçkimse altyapısı bu kadar eskimiş olan bir sistem için yazılım yazmakla uğraşmaz çünkü symbiana yazılım kodlamak oldukça zordur. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur. Son olarak eğer dalga geçiyor olsaydım şu andan N73 kullanmazdım.Dalga geçenler olmuş sanki ios yada Android kullanınca herkes bir süper zeka bir über insan oluyor, Allah ım ya. Symbian yavaş olabilir ama o işletim sistemi sayesinde insanlar programcılığı sevdi ve öğrendi o dönemden çoğu insan bilgisayar ve elektronik ile ilgili bölümleri yazdı okudu ve gayet başarılı oldular. Şimdi Android için uğraşıyorlar velhasıl ios ve Android in atası sayılır Symbian, kime hakaret ettiğinizi düşünün tartın.
Bilip bilmeden o kadar çok atıp tutuyorsunuz ki. Symbian ın sıfırdan yazılıp günümüz teknolojilerine uygun hale getirilmesi gerekiyor. Sen 8 çekirdekli işlemciye windows 98 yüklemeye kalkıyorsun. Hala daha symbian ın ne olduğunu bilmeden gelip şuraya yorumlar yazmayın Allah aşkına. Azcık bir araştırın şu işletim sistemlerini nasıl yazılmışlar çekirdekleri nelerdir diye. Android her sisteme uyarlanabilir çünkü altyapısı buna izin veriyor ancak sen symbian işletim sistemini bugünkü telefonların hiçbirine yükleyemezsin. Telefonun donanımına uygun olarak sürücülerinin de yazılması gerekiyor. Anlayı artık Symbian ile Android ios çok farklı kodlarla yazıldılar. Bu kadar açıklama yaptıktan sonra hala daha symbianın iyi bir işletim sistemi olduğunu savunmayın Allah için. Ya bunu nokianın eski başkanı kendi ağzıyla söyledi. Adam symbianın alt yapısının yeni teknolojileri kaldıracak güçte olmadığı için o işletim sistemine son verdik dedi. Son olarak o sizin bildiğiniz symbian nokiadan çok önce vardı zaten. Sonra nokia kendi düzenlemeler yaparak bugünkü symbian sistemi ortaya çıktı.Nokia'nın sayısız hataları olmuştu,bunlardan en başı yetersiz donanımla kagnı hızında deneyim sunması.
rakipleri en aşağı 256 mb ram ve çift çekirdek sunarken ,32 mb ram 400-500 mhz işlemcili telefonlar ile iş yapmaya çalışır ve onuda ucuz satmazdı.
Şimdiki cihazlara belle yada iptal olan carla yüklense o symbian android'in eline verir ,ios ile didişir.
Bu kadar fantezilere gireceğine al giriş seviyesi bir android telefon bak keyfine. Meego lu telefon alınca ne olacak ? Yeminle paranı çöpe atarsın.telefon oyun oynamak için değil. 1_2 sosyal medya ve mail işlerini c7 görüyor . Yakımda n9 meego denemek istiyorum bu mesajı da c 7 ile yazıyorum
Sen bilirsin. N9 u burada zor bulursun ben n82 bulamadım.merhaba komiser ben androidden sıkıldım çekmecemde lg g4 usulca yatıyor stabilite ve farklılık için n 9 düşünüyorum
Demek istediğim yeni donanıma symbian yüklenmesi değildi, bu günki bellek-cpu-gpu-ram hızları, eski nokialarda olmadığı için bu kadar yavaşlık var. (win98in kullanacağı ram ve cpu desteği sınırlı zaten yeni donanıma uyum sağlayamaz, kurulmazda) Birde işletim sistemi mimarisi denilen olay var, bunun yanında kaynağın verimli kullanılması. Symbianda şarj uzun gidiyordu çünkü şarjı tüketecek donanım yoktu, basit uygulamalar vardı atraksiyon yapacak bir sistem değildi. Nokıa c6,c7,n8 gibi cihazları çıkardıktan 3 yıl sonra tek kalemde desteği kesti. Bu forumlar sayesinde bu kadar ayakta kaldısen symbian işletim sistemini bugünkü telefonların hiçbirine yükleyemezsin. Telefonun donanımına uygun olarak sürücülerinin de yazılması gerekiyor
Keşke iphone diye bir şey çıkmasaydı da Symbian ile devam etseydik.
ben 6630 ile bugünkü akıllı telefonda yapılan herşeyi fazlası ile yaptım.
1 Gb'lik hafıza kartı ağzına kadar doluyken bile telefon bana mısın demiyordu.
Zamanında s60 serisinde N-Gage oyunları için türk forumları ne uğraşmıştı be. Hatta 6630 counter strike bile oynamıştık
Uğraşması zevkliydi o zamanlar güzel günlerdi
bu yorumu nokia c7 den yazıyorum
İnadına symbian
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?