Özkan Ç.-C5-03-v23-Belle Shell-CFW-(İlk Göz Ağrım)&Bellebarlı-Belle-Shell-07.12.12

Sponsorlu Bağlantılar

okanbiz

okanbiz

Üye
öncelikle böyle güzel çalışma için çok teşekkür ederim dostum ilk kez cfw yapacağım buda senin cfw olacak tamam anlattığın kısma kadar geldim dosyaları değiştirdim fakat deat phone usb flashing seçeneğini işaretlenmiyor napacağım dostum herkes manage connection diyo ben öyle bi seçenek göremiyorum filede yardımcı olurmusun

- - - Eklendi - - -

dostum şimdi kurdum çok teşekkür ederim fakat senden bi ricam olucak ben staja giderken felan otobüste müzik dinleyen bi insanım kulak içi kulaklıkta gayet net ses geliyo ama o kulaklığı bir türlü sevemedim dier türlü kulaklıkla ise ses duyulamayacak kadar az geliyo bunun ayarını cfwde yapmak mümkünmü kardeş

Obito Uchiha

Üye
Çok saol yaptım Çok güzel oldu

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
    Konu Sahibi
öncelikle böyle güzel çalışma için çok teşekkür ederim dostum ilk kez cfw yapacağım buda senin cfw olacak tamam anlattığın kısma kadar geldim dosyaları değiştirdim fakat deat phone usb flashing seçeneğini işaretlenmiyor napacağım dostum herkes manage connection diyo ben öyle bi seçenek göremiyorum filede yardımcı olurmusun

- - - Eklendi - - -

dostum şimdi kurdum çok teşekkür ederim fakat senden bi ricam olucak ben staja giderken felan otobüste müzik dinleyen bi insanım kulak içi kulaklıkta gayet net ses geliyo ama o kulaklığı bir türlü sevemedim dier türlü kulaklıkla ise ses duyulamayacak kadar az geliyo bunun ayarını cfwde yapmak mümkünmü kardeş

öncelikle beğendiğin için ben teşekkür ederim dostum iyi kullanımlar dilerim.
nete arada girdiğim için sorununa hemen cevap veremedim üzgünüm

diğer türlü kulaklık jak uyumsuzluğundan kaynaklanıyor sanırım bu ses durumu yani her kulaklık jakı her telefona olmuyor örneğin ben c5 e samsung telefon kulaklıgı takınca fon ön planda sözler arka planda kalıyor yada ıphone kulaklıgı taktıgımda sadece fon şeklinde geliyor ses bir başka kulaklıgım ise Creative HQ-80 ondada ses gayet iyi geliyor yani bu durum kulaklıktan kaynaklanıyor birazda.
cfw üzerinde değişim yapılacak birşey görünmüyor açıkcası

- - - Eklendi - - -

Çok saol yaptım Çok güzel oldu

Rica ederim

iyi kullanımlar

okanbiz

okanbiz

Üye
dostum sorun kulaklıkta değil ya yazılımda ama eline sağlık teşekkür ederim ha bide web tarayıcıyı açmıyo ramden dolayı kardeş

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
    Konu Sahibi
bilmiyorum dostum yazılımda özellikle sorun yok düzelttim çünkü eskisinde kendi kulaklıgında dahi ses gelmıyordu.

ikinci sorunlada karşılaşmadım sürekli web tarayıcı kullanırım yani kullanırdım telefon bozulana kadar yarım saat sayfalarda gezdiğimi bilirim yani talimatlara uyarak cfw yüklesen hiç sorunla karşılaşmazsın diye düşünüyorum

birde ram politikası uygulandı yani hem web tarayıcı önbelleği E'de nasıl olacak ki anlamadım :hmmm

Dumbledore

Dumbledore

Üye
Öncelikle bu çalışman için seni kutlar,çalışmalarının devamını dilerim.Arkadaşımda C5-03 var.Buradan senin konunu görmüş ve senin cfw onu cezbetmiş.Arkadaş öyle telefonu pek kurcalayan tiplerden değil.Alır kullanır,sonra yenisini alır.Yani pek sistemmiş,farklılıkmış vs bunlarla pek alakası yok.Ama senin bu cfwyi görünce direk bana gelip,benim telefona bunu kuralım dedi.Beraber kurduk.Başarılı bir iş çıkarmışsın.Eline emeğine sağlık.Devamını da inşallah getirirsin.

okanbiz

okanbiz

Üye
yazılım derken nokia s60 v5 serisinde ve yeni çıkan telefonlarda harbiden kulaklık sesini düşürdü 6300ı örnek vereyim dostum kulaklık sesinin maşallahı var 5 tllik kulaklıkta bile :) yani sorun yaptığın cfwde değil maşallahı var güzel yapmışın yiğidi öldür hakkını yeme :) onun için hx patcher diye bi program var onuda yanında koysan önbelleğin e de olmasını isteyen yükleyebilir diğer türlü cfw olayından pek anlamam ama belle shelden dolayı normaldede belle shel açıkken web tarayıcıyı açınca belle shel kapanır onun yerine spb shel kullansan bence daha güzel olurdu hem az ram kullanıyo ben spbde böyle sorunla karşılaşmadım dün şu cfw yapmayı az araştırayım nokia editör kurdumda bu ses dosyalarını bulamadım bulsam kulaklık sesini yükseltip kendim kullancaktım :) ama v 22ninkileri buldum resource klasöründe change diye arama yapınca bi kaç rakamlı belgeler çıktı not defteriyle açtım 270ti galiba 500 yaptım :) ama doğrumu bilmiyorum acemilik emeğin var çok güzel bi cfw yapmışın

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle bu çalışman için seni kutlar,çalışmalarının devamını dilerim.Arkadaşımda C5-03 var.Buradan senin konunu görmüş ve senin cfw onu cezbetmiş.Arkadaş öyle telefonu pek kurcalayan tiplerden değil.Alır kullanır,sonra yenisini alır.Yani pek sistemmiş,farklılıkmış vs bunlarla pek alakası yok.Ama senin bu cfwyi görünce direk bana gelip,benim telefona bunu kuralım dedi.Beraber kurduk.Başarılı bir iş çıkarmışsın.Eline emeğine sağlık.Devamını da inşallah getirirsin.

Teşekkür ederim..

Beğenmiş olması ne mutlu sağolsun arkadaşına iyi kullanımlar dilerim seninde ilginden dolayı teşekkürler.

Rica ederim. tekrar iyi kullanımlar.

Telefon arızalandı KVK'ya postaladım bakalım degişim olursa C5'den elimi çekerim başka tel alırım tabi ondada çalışma yapılabilir :)

- - - Eklendi - - -

yazılım derken nokia s60 v5 serisinde ve yeni çıkan telefonlarda harbiden kulaklık sesini düşürdü 6300ı örnek vereyim dostum kulaklık sesinin maşallahı var 5 tllik kulaklıkta bile :) yani sorun yaptığın cfwde değil maşallahı var güzel yapmışın yiğidi öldür hakkını yeme :) onun için hx patcher diye bi program var onuda yanında koysan önbelleğin e de olmasını isteyen yükleyebilir diğer türlü cfw olayından pek anlamam ama belle shelden dolayı normaldede belle shel açıkken web tarayıcıyı açınca belle shel kapanır onun yerine spb shel kullansan bence daha güzel olurdu hem az ram kullanıyo ben spbde böyle sorunla karşılaşmadım dün şu cfw yapmayı az araştırayım nokia editör kurdumda bu ses dosyalarını bulamadım bulsam kulaklık sesini yükseltip kendim kullancaktım :) ama v 22ninkileri buldum resource klasöründe change diye arama yapınca bi kaç rakamlı belgeler çıktı not defteriyle açtım 270ti galiba 500 yaptım :) ama doğrumu bilmiyorum acemilik emeğin var çok güzel bi cfw yapmışın

nokia sesten kısıyor
ramden kısıyor
romdan kısıyor
işlemciden kısıyor
telefon hafızasından kısıyor
neresine veriyor anlamadım hep kısıyor :) :) :ehe

eyvallah :)

belle shelli daha çok seviyorum o yüzden o zaman bunu yapmıştım spb shellde olabilir tabiki

cfw yapma başta çok karmaşık geliyor örneğin ben bunu yaparken acemiydim halada acemi olduğum yerler vardır ama yaparken öğrendim ha bazı şeyler çok karmaşık oluyor başta zamanla öğreniyorsun

ama araştırarak yapmanı tavsiye ederim şunu şöyle yapıyım dersen sonu çok kötü yerlere gidiyor :)
şekil 1A: benim telefon :) :)

millerci1980

Üye
Hata Alıyorum Phoenix te:
Neither DP1.0 nor DP2.0 was found for the Product, or the Product cannot be identified.

çıldırmama çok az kaldı. bu phoenix sürekli uyarı verdi. flashing kısmında beni delirtti. son versiyondu indirdiğim. 2 adet hedef dosyası var bulamadı. google da aradım tüm çözümleri denedim olmadı. toolstan data klasörlerini yeniden göstermeden tutun admin olarak başlatmaya products dosyasını temizlemeye hatta tuttum programdata içinde ilk baktığı yere nokia dosyasınada package yarattım orayada koydum yok yok bulamıyor dosyasını.

bu forumda da aradım youtube videolarını izledim. makina format atılmış halde öyle yatıyor bekliyor cfw yi. lakin phoenix bu naneyi yediğinden beridir yapamıyorum bişi.

rica ediyorum çözüm verin ve lütfen resimli anlatım koyun. ilk kez yapıyorum bunu. cidden bunaldım.

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
    Konu Sahibi
çıldırmama çok az kaldı. bu phoenix sürekli uyarı verdi. flashing kısmında beni delirtti. son versiyondu indirdiğim. 2 adet hedef dosyası var bulamadı. google da aradım tüm çözümleri denedim olmadı. toolstan data klasörlerini yeniden göstermeden tutun admin olarak başlatmaya products dosyasını temizlemeye hatta tuttum programdata içinde ilk baktığı yere nokia dosyasınada package yarattım orayada koydum yok yok bulamıyor dosyasını.

bu forumda da aradım youtube videolarını izledim. makina format atılmış halde öyle yatıyor bekliyor cfw yi. lakin phoenix bu naneyi yediğinden beridir yapamıyorum bişi.

rica ediyorum çözüm verin ve lütfen resimli anlatım koyun. ilk kez yapıyorum bunu. cidden bunaldım.

dostum kafan karışmıs öncelikle sakin ol telaşa kapılma.

phoenixini kaldır c:programfiles 'den phoenixle ilgili birşey koyma kaldır gitsin.

navifirm 1.7 programı ile RM-697 V23.0.015 ordan mark all'i tıkla tüm dosyaları seç sonra browse kısmına tıkla masaüstüne kaydet o kendi klasör oluşturur zaten.

o inen klasörün adını RM-697 yap C:programfiles/nokia/phoenix/product içine at (tabi önce phoenixi kur en düşük 2011 sürüm olsun)

sonra gelelim phoenixe

File: open product aç
ordan RM-697 seç
flashing: firmware update tıkla

üç nokta olan kısıma tıkla yeni açılan ekranın (zaten bir tane olur) o üsttekini seç
sonra alttaki dead phone yi tikle

(telefonun v23 ise bu parantez içini boşver değilse öncelikle v23 yapmanı tavsiye ederim oda şu şekilde olur alttaki işlemlere geçmeden direk refurbih'e tıkla. v23 yüklendikten sonra alttaki işlemlere devam et. yok telefon zaten v23 ise alttakilere geç burayı okumadın say :) )
options'a geç

Core,rofs2 ve uda haricindekileri delete ile sil

sonra core'ye tıkla üç nokta kısmından Özkan Ç. C5-03 v23 belle shell klasöründeki core ile değiştir tamam de oraya
sonra rofs2 içinde aynı işlemi yap Özkan Ç. C5-03 v23 belle shell klasöründeki rofs2 ile değiştir
ve uda içinde aynı işlemi gerçekleştir.
ve refurbish de
ekrana bir hata gelir altı maddeli olur o ekran gelince telefonunu tak ( zaten kapalı olmalı telin ) ok de
bu kadar.

millerci1980

Üye
ayrıntılı açıklama için çok teşekkür ederim. ve bir şey daha hakikatten sizin gibi bir şeyler üretmeyi daha iyisini yapmayı hedefleyen insanları takdir ediyorum. serzenişim için kusura bakmayın. yarın sakin kafayla deneyeceğim bunları. şimdilik iyi geceler.

not: açıkçası bu site de gördüğüm en iyi cfw lerden biri sizinkisi. ekran görüntüleri ve özellikler çok hoş görünüyor. lakin bu işlere yabancıyım dediğim gibi. teknik detaylarda galiba beyaz menü tuşuna basmayın kullanmayın demişsiniz. o tuş aktif mi yoksa ana ekrandaki ikonla menüye girmeyip buna basınca sorunlar mı oluşuyor? bu kısım karanlıkta kaldı benim için.

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
    Konu Sahibi
ayrıntılı açıklama için çok teşekkür ederim. ve bir şey daha hakikatten sizin gibi bir şeyler üretmeyi daha iyisini yapmayı hedefleyen insanları takdir ediyorum. serzenişim için kusura bakmayın. yarın sakin kafayla deneyeceğim bunları. şimdilik iyi geceler.

not: açıkçası bu site de gördüğüm en iyi cfw lerden biri sizinkisi. ekran görüntüleri ve özellikler çok hoş görünüyor. lakin bu işlere yabancıyım dediğim gibi. teknik detaylarda galiba beyaz menü tuşuna basmayın kullanmayın demişsiniz. o tuş aktif mi yoksa ana ekrandaki ikonla menüye girmeyip buna basınca sorunlar mı oluşuyor? bu kısım karanlıkta kaldı benim için.

Rica ederim umarım açıklayıcı bir anlatım olmuştur.

Teşekkürler

evet beyaz menü tuşunu kullanmamanız gerekiyor ekranın sol alt köşesindeki menü simgesine tıklayarak menüye girmelisiniz çünkü
belle shell ayarlarından tuş kontrolü etkinleştir dediğinizde menü tuşu aktif olur ancak bu seferde kırmızı tuş devre dışı kalıyor bu yüzden ayarlardan tuş kontrolü etkinleştiri tıklamayın zaten beyaz menü tuşuna bastıgınızda normal menüye girecek gibi olur geri belle shelle geçer saniyelik bir olay kasma falan olmaz.

menü ile kırmızı tuşu aynı anda çalıştırmayı deniyordum bu konuyu geliştirmiştim ancak sonuca bağlayamadan tel gitti :)

İyi kullanımlar

kakaolu.süt

Üye
kardeş çok sağol emegine sağlık.

User46m

Üye
acaba yukleme sırasında herhangi bı sorunu warmı rom yanması gbı falan ? Kımseyı sorumlu tutmuyorum ama telide bozmak ıstemıyorum tsk.

- - - Eklendi - - -

beyler ben nasıl teli eskı halıne yuklerım ?

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
    Konu Sahibi
acaba yukleme sırasında herhangi bı sorunu warmı rom yanması gbı falan ? Kımseyı sorumlu tutmuyorum ama telide bozmak ıstemıyorum tsk.

- - - Eklendi - - -

beyler ben nasıl teli eskı halıne yuklerım ?

defalarca yüklememe rağmen rom yanması gibi bir durumla karşılaşmadım.
Benim telefonun rom'u yandı ancak başka sebepden.

korkulacak birşey olacağını sanmıyorum kolay kolay birşey olmaz.

nokia suite'den v23'ü yeniden yükleyebilir yada phoenix'den v23 orjinal yükleyebilirsiniz.

beysketbol

beysketbol

Üye
Herkese Merhaba. Ben de c5-03'e sahibim ve bu CFW'yi atmak istiyorum. Fakat bu işlemi ilk defa yapacağım için ve telefonun bozulma gibi bir riski olduğu için detaylıca öğrenmek istiyorum. İnternette biraz araştırma yaptım ve çoğu işlemin nasıl yapılacağını biliyorum fakat takıldığım noktalar var size sormak istiyorum.
- Phoenix'i açtığımızda Connectiondan aygıtı seçerek mi başlamalıyım işlemlere yoksa seçmeden mi ?(Seçince Dead USB seçeneği işaretlenmiyor.)
- Gerekli dosyaları sildikten sonra CFW dosyalarını atarken tüm dosyaların türünü ppm olarak mı seçmeliyim yoksa farklı mı olacak ?

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
    Konu Sahibi
dostum özel mesajını cevapladim o sekilde uygularsin.

beysketbol

beysketbol

Üye
Kurulumu yapmayı başardım. Oha oha diyerek karıştırdım telefonu. Tebrikler çok gerçekten çok iyi. Ayrıca ilgilendiğin için de ayrıca teşekkür ediyorum.

Üst Alt