Oyun seven insanlarin yüzde 23 ü akıllı telefon ve tabletleri seciyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
MoonLife01

MoonLife01

Üye
    Konu Sahibi
Oyun seven insanlarin yüzde 23 ü akıllı telefon ve tabletleri seciyor.
Oyun dünyasının fenomenlerinden Angry Birds’ün yaratıcısı Rovio tarafından piyasaya sürülen en son oyun olan Bad Piggies’in başarısı göz önüne alındığında mobil oyunların henüz zirveye ulaşmamış olması kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor. NPD Group tarafından hazırlanan Mobile Gaming 2012 raporuna göre, 5923 uygulama oyuncusunun %23′ü mobil cihazlar üstünden etkin olarak oyun oynadıklarını belirttiler. 5923 kullanıcının %50′si ise geçtiğimiz yıla göre daha fazla mobil oyun oynadıklarını ifade ettiler. NPD Group oyuncu sayısının artışında iki temel nedene dikkat çekti: Ücretsiz oyunlar ve elverişlilik. Bir çok uygulama oyunu ücretsiz olarak başlarken ankete katılanların %30 uygulama içi satın alma özelliklerini kullandıklarını ya da oyunun tam versiyonunu satın aldıklarını ifade ettiler.

NPD Group’tan analist Liam Callahan mobil oyunların büyümesinde ücretsiz oyunların oldukça önemli olduğuna dikkat çekerken, oyun sahiplerinin fiyatı belirlerken dikkatli olmaları gerektiğini ve mümkün olduğunca yüksek sayıda kişiyi oyunu satın almaya teşvik edecek bir fiyatın belirlenmesinin önemini vurguladı. Callahan, oyun geliştirici ve yayınıcıları için temel sıkıntı noktasının ücretsiz oyunları paralı oyunlara çevrileceği noktanın belirlenmesinde olduğunu ifade etti. Callahan, oyun içi satın alma maliyetlerinin mobil oyunlarda konsol oyunlarına kıyasla daha fazla olmasının da işleri nispeten zorlaştırdığını belirtti.

• Beğen
Tepkiler: -efşan

asigsasi

asigsasi

Üye
haber için sağol ben pek oyun oynamam benim için en önemli olan internet tarayıcısı fakat ileride wp8 alacağım oyun konusunda iyi olacağını da düşünüyorum

Kerim.

Kerim.

Üye
haber için teşekkürler:)

pirenuri

pirenuri

Üye
haber için sağol ben pek oyun oynamam benim için en önemli olan internet tarayıcısı fakat ileride wp8 alacağım oyun konusunda iyi olacağını da düşünüyorum

bir insan bu kadar mi benzer dusunur :)

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Konu başlık uyumunda bir problem var.Eğer başlık adına konuşacak olursam çok eksik ve yanlış bir görüş.Telefondan ya da tabletten oyun oynanır fakat bu aletler oyun için alınmaz.Çok oyun istiyorsan o kadar parayı PSV + oyunları için harcamak çok daha akıl işi.Eğer içerik hakkında konuşmak gerekirse kesinlikle katılıyorum bu sektör git gide büyüyor ve gelişiyor fakat yinede taşınılabilir veya standart konsolların oyunlardan alınan zevk ile diğer aletlerinki yarışamaz.Daha bilgisayarlar bile bir oyun konsolu olamazken bu performansı telefonlardan beklemek yanlış.Kısacası oyun oyun konsolunda oynanır diyorum.

aleranol

aleranol

Üye
benim gibilerin sayısı çok atmış bu kötüye işaret. Ayrıca kullanıcı kardeşime katılıyorum.

ZaZuM

ZaZuM

Üye
Hic şaşırmadim

MoonLife01

MoonLife01

Üye
    Konu Sahibi
Nokiadan andriode gectigim günden beri telefonda bende oyun oynamaya başladim :)

doctorrr

doctorrr

Üye
oyun mevzusu kritik wpde hala güvenmiyorum hafız :pro2:

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Cep telefonunda oyun oynamak için:

- Hızlı işlemci,
- Geniş RAM boyutu,
- Güçlü ekran kartı,
- Bol disk alanı,
- Büyük ve kaliteli ekran

gereklidir. Bir nevi telefonların güçlenmesi oyunlara da bağlıdır diyebiliriz. Oyun oynanmasaydı sadece hızlı işlemci ve geniş bellek boyutu yeterli gelirdi (bence).

esokmen

esokmen

Üye
Tesekkurler

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Cep telefonunda oyun oynamak için:

- Hızlı işlemci,
- Geniş RAM boyutu,
- Güçlü ekran kartı,
- Bol disk alanı,
- Büyük ve kaliteli ekran

gereklidir. Bir nevi telefonların güçlenmesi oyunlara da bağlıdır diyebiliriz. Oyun oynanmasaydı sadece hızlı işlemci ve geniş bellek boyutu yeterli gelirdi (bence).

Aslında ekran grafik işlemcisi falan videolar içinde çok önemli.Aynı şekilde geniş ekran oyun oyna oynama çok iyi oluyor (bence)

- - - Eklendi - - -

Nokiadan andriode gectigim günden beri telefonda bende oyun oynamaya başladim :)

Bende Symbian'dan IOS'a IOS'tan Android'e, Wp'ye geçtiğim günden beri telefondan neredeyse hiç oyun oynamadım :kıskıs:

aleranol

aleranol

Üye

Aslında ekran grafik işlemcisi falan videolar içinde çok önemli.Aynı şekilde geniş ekran oyun oyna oynama çok iyi oluyor (bence)

- - - Eklendi - - -

Bende Symbian'dan IOS'a IOS'tan Android'e, Wp'ye geçtiğim günden beri telefondan neredeyse hiç oyun oynamadım :kıskıs:

wp mi? Ne zaman nasıl nerde?

SkyLaBTR

SkyLaBTR

Üye

ya da MeeGo dan Androide boot olabildiğim için :kıskıs:

ama meego nun açık kaynak olmasından kaynaklanan bişey... Yani meego sayesinde androide geçtin.... Kullanıcısı olarak sen daha iyi bilirsin de :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt