Oyun oynarken ekrana perde düşmesi

Sponsorlu Bağlantılar

Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
Oyun oynarken ekrana perde düşmesi
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Bu sorunu daha öncede yaşamıştım ancak bu aralar hiç yaşamıyodum. Şimdi tekrar aynı sorundan muzdaripim. Sorun şu ki; örneğin ETS2 oynuyorum, (nedense hep ETS2 oynarken oluyor oyundanda şüphelenmeye başladım.) hiçbir sorun yok stabil bir şekilde oynarken, birden bire ekrana bir perde iniyor. Bu perde bazen bembeyaz bazen mavi bazende gri renkte ve üzerinde soluk ve kalın şekilde şeritler geçiyor 4-5 tane. Bu olaydan sonra kulaklık veya hoparlörden ses gelmeye devam ediyor, ancak ESC'ye bastığımda veya ALT+F4 çektiğimde seslerden anlıyorum ki tepki vermiyor. Monitörün bağlantı kablosunu söküp taktığımda aynı renkte aynı perde halen karşımda duruyor. Isılardan oluşan bir sorun olduğunu düşünmüyorum. 50 derece civarında dolaşıyor sıcaklık. Sorun monitörde mi yoksa ekran kartında mı ? Henüz başka bir monitörde veya başka bir ekran kartıyla deneme fırsatım olmadı.

Not : ekran kartını VGA-DVI dönüştürücü ile kullanıyorum.

Ekran kartı modelim : Asus R9 280X
Monitör modelim : Phılıps 192e
 


Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Ekran kartında problem olabilir. En son driverı yükleyip deneyin.
 
Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
Güncel driver yüklü. Sorunun monitörde mi ekran kartında mı olduğunu anlayabilsem bi. Ancak şöyle bi yorum yapıyorum kendi kendime ; bu bahsettiğim perde ekrana indiği zaman bi keresinde dönüştürücüyü ekran kartından, kabloyu dönüştürücüden ve monitörden komple söküp yeniden bağlamıştım. Aynı görüntü halen karşımdaydı. Eğer sinyalleri dijitalden analoğa dönüştürürken oluşan bir sorun olsaydı, söküp taktığım zaman bu sorunun düzelmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Ancak bu sorun sadece bilgisayarı yeniden başlattığımda, yani ekran kartı sıfırlandığında düzeliyor.
 
Son düzenleme:
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
O zaman ekran kartın bozuk olabilir. Yani yazılımsal değildir. Garantiyle konuşmanızı tavsiye ederim. Ben bilgisayarı toplarken aynı problemden dolayı birisi ekran kartını iade etmişti. Farklı oyunlarda da aynı problemi veriyorsa değiştirin. Kartınız iyi bir kart. 3 Gb vram ve 384 bit. Yazık olmasın.
 
Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
Üstteki iletimi güncelledim okursanız sevinirim. Teknik servisle konuştum. Onlarda başka bir monitörle deneyin dediler ancak imkanım yok. Garantiye gönderirsem kaç günde gelir ortalama ?
 
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Şimdi görmeden pek yorum yapmak sağlıklı olmaz. Birden fazla konuyla alakalı olabilir ancak bu problemi gördüğüm kadarıyla yorumluyorum. Ekran kartında sorun varsa eğer farklı monitörlerde de aynı problemi yaşarsınız. Mutlaka farklı bir monitörler denemeye çalışın , sorunun ekran kartından dolayı oluştuğu kesinleşince garantiye verin. Garanti durumunda farklı olaylar var. Bizzat içine girip gördüm. İsim vermek istemiyorum. Aldığınız yere göre süre değişkenlik gösterir , ortalama 1 ay sürer.
 
Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
Ancak şöylede bişey var, sorun sürekli olmuyor ki. Hani belli bişey yapınca yada ne biliyim yük binince falan öyle şeyler olsa, en azından bi yere götürür denerim..
 
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Bunu iyi gözlemlemen lazım. Ben de R9 280 Dual X kullanıyorum. Böyle bir sorun görmedim.
 
Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
Peki marka hangisi ?
 
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Dual X olduğu için mecburen Sapphire.
 
Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
Çok kararsızım ya. Ekran kartını Ankaradaki bayisine götürürsem ne olur?
 
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Aldığınız yer neresi ? Mağazadan mı aldınız ?
 
Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
Vatanbilgisayar. Bu arada az önce tekrar ETS2 Multi oynadim, ayni sorun tekrar basima geldi. Bakalim simdide GTA4 veya Crysis3 atiyim yine aynisi olacak mi.
 
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ekran kartında sorun var kardeşim.
monitörle ilgili olduğunu hiç sanmıyorum.
kart yük altında kaldığında ekran dediğin gibi olup düzelmiyorsa reset atmadan, sorunlu demektir. uğraşma garantiye gönder :oke:
 
Xurmirac

Xurmirac

Üye
    Konu Sahibi
Peki ne kadar sürer bu garanti ?
Acaba kartin ayarlarlariyla falan oynamis olabilir miyim? Karti tamamen sifirlayabilecegim bi yol var midir?
 
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Vatan'dan aldıysan dediğim gibi tamir süresi 1 ay. Önce incelemeye alınacak. Sonra karar verilecek. Tamir edilecek bir durum olursa 1 ay bekleyeceksin.
 


Üst Alt