Overlock telefon işlemci hızını artırmak

Sponsorlu Bağlantılar

pRime.

pRime.

Üye
"öyle bişey yok" dediğin benim yazımda geçenler mi yoksa konuda verilen dosyaların içeriği mi?

Konu hakkında konuştum.

----------Eklendi @ 12:04:58 ---------- Yazıldı @ 12:03:44 ----------

Overclock zor bir iş değildir fakat symbianda yapılması zordur. Kernel dosyalarıyla oynamayı gerektirir. Bu pakette olduğu gibi bir .txt dosyasıyla YAPILAMAZ. Ayrıca overclock ne kadar çok yaparsanız o kadar stabillik gider. En doğrusu cfw yaparken cpu kullanımı değerini %100 vererek GPU'yu açmaktır.

----------Eklendi @ 10:53:53 ---------- Yazıldı @ 10:52:13 ----------

Katılıyorum. Telefon sıcaklığını ölçmek için TempMeter ve cpu ayarlamak için SetCPU kullanıyorlar androidde.

Yahu madem bu oc arm 11 işlemciyle yapılıyor, yapın? Cfw yapan sizlersiniz, yapılabilse ilk siz yapardınız.

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
dostum sen benim verdiğim linkteki Arm işlemci üretici sayfasına baktın mı?
ARM 11 işlemci ailesi sayfası burası
incelersen işlemcilerin 600 Mhz+ dan 1 Ghz+ ya kadar yükselebildiği yazıyor
ayrıca orjinal fw lerde işlemci hızı kısıtlanmış belki Nokia bunu batarya kullanımı-performans dengesi için yapmıştır
direk 800 mhz olarak kullanıldığında enerji ihtiyacı önemli oranda (önemli oran derken %20 lik hız artışına %30-40 ekstra enerji ihtiyacı gib) artıyor olabilir

pRime.

pRime.

Üye
dostum sen benim verdiğim linkteki Arm işlemci üretici sayfasına baktın mı?
ARM 11 işlemci ailesi sayfası burası
incelersen işlemcilerin 600 Mhz+ dan 1 Ghz+ ya kadar yükselebildiği yazıyor
ayrıca orjinal fw lerde işlemci hızı kısıtlanmış belki Nokia bunu batarya kullanımı-performans dengesi için yapmıştır
direk 800 mhz olarak kullanıldığında enerji ihtiyacı önemli oranda (önemli oran derken lik hız artışına 0-40 ekstra enerji ihtiyacı gib) artıyor olabilir

yükselmeden kastı overclock değil ki, 600mhz'den 1ghz'e kadar frekansta bir işlemci yapmaktan söz ediyor.

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici

yükselmeden kastı overclock değil ki, 600mhz'den 1ghz'e kadar frekansta bir işlemci yapmaktan söz ediyor.

Arm11 v6 nın da 800 mhz - 1ghz+ frekansta çalıştığını yazıyor ki bu da şuan kullandığımız işlemciler oluyor ;)
Cfw yapan arkadaşlar farketmiştir zaten işlemci birçok fwde tam hızıyla değil de düşürülmüş hızda kullanır
Madness ın da dediği gibi işlemci hızı %100 olarak hazırlanacak bir fw de hız farkı olacaktır ancak bu hız düşürmenin elbette ki bir sebebi vardır orjinal fwlerde arka planda bazı hata denetim programları için de kullanılıyor olabilir belki veya pil-performans eğrisinde daha etkin oluyordur böyle kısıtlı hali ;)

TheMadness

TheMadness

Üye
Arm11 v6 nın da 800 mhz - 1ghz+ frekansta çalıştığını yazıyor ki bu da şuan kullandığımız işlemciler oluyor ;)
Cfw yapan arkadaşlar farketmiştir zaten işlemci birçok fwde tam hızıyla değil de düşürülmüş hızda kullanır
Madness ın da dediği gibi işlemci hızı %100 olarak hazırlanacak bir fw de hız farkı olacaktır ancak bu hız düşürmenin elbette ki bir sebebi vardır orjinal fwlerde arka planda bazı hata denetim programları için de kullanılıyor olabilir belki veya pil-performans eğrisinde daha etkin oluyordur böyle kısıtlı hali ;)

İşlemci kullanımı %100 olarak ayarlanabiliyor alfappserver.exe için bir txt dosyasından.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Bu da telefonun pil ömrünü bitiriyor.

hakan_710

hakan_710

Üye

İşlemci kullanımı 0 olarak ayarlanabiliyor alfappserver.exe için bir txt dosyasından.
madem yapılıyor şu txt dosyasını yollarmısınz bi de biz kontrol edelim. sadece bir dosya ile olacak olsa herkez overclock yapar yeni cihaz almaz. tüm sistemin baştan yazılması ile belki mümkün olabilr burda anlatılanlar. yoksa bu program boş aksini iddaa eden elle tutulr olark ispatlasın biz de inanalım

TheMadness

TheMadness

Üye
Bu da telefonun pil ömrünü bitiriyor.

Fps yi 60'a indirirsek sorun yok

----------Eklendi @ 23:13:53 ---------- Yazıldı @ 23:13:06 ----------

madem yapılıyor şu txt dosyasını yollarmısınz bi de biz kontrol edelim. sadece bir dosya ile olacak olsa herkez overclock yapar yeni cihaz almaz. tüm sistemin baştan yazılması ile belki mümkün olabilr burda anlatılanlar. yoksa bu program boş aksini iddaa eden elle tutulr olark ispatlasın biz de inanalım

Cfw içine gömülüyor.

hakan_710

hakan_710

Üye

Fps yi 60'a indirirsek sorun yok

----------Eklendi @ 23:13:53 ---------- Yazıldı @ 23:13:06 ----------

Cfw içine gömülüyor.
çıkartmak zor olmasa gerek elinizde mevcuttur cfw yaptığınıza göre paylaşırsanız bizim de bakma şanşımız olur.

Parimli

Parimli

Üye
arkadaşlar C7 de kurdum sorunsuz ve baya bi hızlandı telefonum. Deneyin elinizde kalmaz.

SilentOne

SilentOne

Üye
ya abartma sende işlemci hızın 1ghz yapsan nolucak hızlanma ne kadr olur tek kanal işlemciden bahsediyon hadi 2 kanallı olasa 600 den 1 ghz çe çıkarsan çok fark olur ama tek kanallıda ufak bir kıpırtı yani

wade_flash.3

wade_flash.3

Üye
arkadaşlar şunu söyleyebilirim. Kurdum, 800 mhz seçtim. Ciddi anlamda hızlanma gördüğümü belirtebilirim ancak şarjda da düşüklük ve fazla tüketme olayı var. Batarya kalibrasyonu yapmayı düşünüyorum. Özellikle oyunlarda ciddi anlamda dikkat çekilecek bi hızlanma söz konusu. Fazla Isınma problemi yok ama şarj da sıkıntı var.

ager34

Üye
link kırık galiba yeniden link yükleyebilirmisin?

52mrt1905

Üye
linkler çalışmıo

idris-tolar

idris-tolar

Üye
işlemcinin hız değeri önemli değil, önemli olan stabil olması, ara ara takılmaların yaşanmaması gerekiyor ...

thump

Üye
arkadaşlar n8 belle yüklü hackli overlock u kurdum 10 dakka kullandım hızlandı az bişey sonra mesaj geldi mesaja tıkladım tel dondu meçbur kapatmak zorunda kaldım ve birdaha açılmadi servise götürdüm dedi işlemciyi zorlamışsın restart atıyor yeniden sürüm attırmak zorunda kaldım

cortex47

cortex47

Üye
usta o overlock değil de overclock :)

SilentOne

SilentOne

Üye
bu forumdaki bazı arkadaşların mizah anlayayısına hayranım ya :D

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
overlockc falan hikaye daha faydalı konulara bakın