overclock hakinnda bi sorum var

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ozgur_473

Üye
    Konu Sahibi
overclock hakinnda bi sorum var
Arkadaslar bu overclock isi bataryaya zarar vermrzmi yani tel daha cok isinmazmi?ve biri galaxy mini icin link verebilirmi forumda bulamadim

alonsof1

alonsof1

Üye
Cep telefonlarında overclock işlemi batarya dahil çoğu parçaya zarar verebilir.bildiğiniz üzere cep telefonlarında soğutucu fan tarzı aktif soğutma yok.batarya ve işlemci ömrü kısalır.belirli değerlerin üstünde ise yakarsınız.
Overclock programı linki istemişsin, andorid markette ilgili programlar ücretsiz olarak da mevcut.kolay gelsin...

klongs

klongs

Üye
bu programla overclock edebilirsin ama telefonun rootlu olması lazım

ozgur_473

Üye
    Konu Sahibi
Tesekkurler

mancukya

Üye
Arm islemci mimarileri düsük gücle calistirilacaks ekilde üretilir. Sogutma falan gereksinimi olmaz, hiz atlatma olayina gelince bazi islemciler 800 ila 1200 arasi üretiliyor zaten yada düsük cihazlarda 400 ila 900 kadar o yüzden 1 volt yerine 2 volt vermenin sadece batarya üstünde yükü olur onuda sistem gereksinim halinde kullanacagi icin bir yere kadar.
Ayni marka ayni tellerde bir seride örnek 900 mhz ulasmak münkünken baska bir seride 840 gibi degerlerde sorun yapabilir ama neticede deniyerek hangi frekans sorunsuz calisiyorsa onu kullanirsiniz.
Zaten ortalama bir telin süresi 2 bilemedin 3 sene o yüzden bu taraz olaylardan korkmayin sadece ac gözlü davranip hemen en yüksek hiz ile baslamaya kalkmayin deniyerek yapin yani diyelim 600 mh desiniz 900 mhz kadar bu imkan varsa 750 seviyelerinden ise baslayin.

ozgur_473

Üye
    Konu Sahibi
Dedigin dogru ben nokia5530 da islemciyi yakmstim 400 kusurdan 800e cekerek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt