undertaker sende çözdün bu işleri

Benim işlemcin Intel Core 2 Duo E4600 2.4 Ghz olmasına rağmen 3.0 Ghz yapmıştım. Sorunsuz çalışıyordu. Tek hata aldığım nokta; bilgisayarı yeniden başlatmıyordu, illaki elle yeniden başlatıcaz ya da kapatıcaz. Bu arada RAM'i de 1066'dan 1200 Mhz ye çıkarmıştım veriyolu hızını. İşlemcinin veriyolu hızını ise 800 Mhz den 1333 Mhz ye çıkarmıştım. Isınma vs. hiçbir sorun yoktu. Ama kapanmama olayı yüzünden 6 ay sonra tekrar overclocku geri çektim. Power ise 450W idi.

power yetmiyor olabilir
veya ramlerin ddr2 ise öyle problemler olduğunu duydum.
sen en iyisi everestle 24 saat torture test yap![]()
İşlemcimi yükselttikten sonra overclock denemeleri yapacağım. Eskisi gibi parçaların yanması olayı yaşanmıyor artık. Anakarttaki güvenlik önlemleri sayesinde overclock başarısız olursa geri çekme imkânı da var 
Bilgisayardaki parçaları yükselttikten sonra işlemci test programları hata vermeye başladı. Yani overclocksuz işlemci testine tabii tuttuğumda 5dk geçmeden hata alıyordum. Yine overclocksuz işlemci 80 santigrat dereceyi görüyorduİşlemcimi yükselttikten sonra overclock denemeleri yapacağım. Eskisi gibi parçaların yanması olayı yaşanmıyor artık. Anakarttaki güvenlik önlemleri sayesinde overclock başarısız olursa geri çekme imkânı da var
![]()

ama öteki anlamda bağırıyor dersek bir oyun açsam işlemci fanı 7000 rpm de çalışıyor

80 santigrat one yaw
neyse benim bilgisayarda otomatik o.c kapatma var
yani 70 dereceyi geçerse hem kasa bağırıyor hemde işlemci hızını 800 mhz ve 1.0 vcore ye çekiyor
(kasa bağırıyor derken gerçekten bağırıyor.yani alarm veriyorama öteki anlamda bağırıyor dersek bir oyun açsam işlemci fanı 7000 rpm de çalışıyor
![]()
Sorunsuz. Ama bahsettiğimiz gibi yeni teknolojide overclocktan korkmak yok. E tabii overclock güvencesi varsa. Yani kalkıpta Nokia telefonları overclock yapmak (her ne kadar imkansız olsada) tamamen riskli ve güvensiz bir işlemdir. Androidleri bilmem 
Valla işlemci 100 derece bile olsa taş gibi maşaallahSorunsuz. Ama bahsettiğimiz gibi yeni teknolojide overclocktan korkmak yok. E tabii overclock güvencesi varsa. Yani kalkıpta Nokia telefonları overclock yapmak (her ne kadar imkansız olsada) tamamen riskli ve güvensiz bir işlemdir. Androidleri bilmem
![]()

80 derece ve üzerinde ölür işlemci sen 100 diyorsun
hadi ekran kartın 4850-4870 falan olsa anlarım 100 dereceyi ama işlemci olmaz![]()
Bu söylediklerim gerçek. İşlemci ısıya karşı dayanıklı yapılmış
Ekran kartım 4850 ve 40 dereceyi geçmiyor, bu da ters olan diğer bir durum. Hard disk ise kışın 5 dereceydi şimdi 17 derece falan.
Haklısın testlerde 90 ı geçmediBu söylediklerim gerçek. İşlemci ısıya karşı dayanıklı yapılmış
Ekran kartım 4850 ve 40 dereceyi geçmiyor, bu da ters olan diğer bir durum. Hard disk ise kışın 5 dereceydi şimdi 17 derece falan.

4850 var ve 40 dereceyi geçmiyormu???![]()
Ama overclock denediğimde çok fazla hızlandıramıyorum, kart donup kalıyor.