Overclock Faydaları Ve Zararları Nedir...

Sponsorlu Bağlantılar

tetova34

tetova34

Üye
    Konu Sahibi
Overclock Faydaları Ve Zararları Nedir...
Merhaba Arkadaşlar Overclock Zararı Varmı, Yada Yaparsak Elimize Ne Geçer ??? Yanıtlıyan Olursa Sevinirim :)

muratvemine

muratvemine

Üye
Zararları var tabii ki.Overclock yaptıgın parçanı yakabilirsin vs. vs. kullanılmaz hale getirebilirsin, Riskli iş yani. Ama başarlı olursan çok faydası olabılır.Örneğin ben bılgisayarımın ekran kartına yapmıstım, oyunlarda aşırı derecede hızlanma olmustu.Bana sorarsan sen sen ol sakın yapma ben çok cektim overclock yüzünden.... Telefona mı yapıcaksın?

oguzhantasdemir

oguzhantasdemir

Üye
belli bir miktar yaparsan zararı olmaz. ama fazla yaparsan hurda olur

PriZm

PriZm

Üye
telefonun ideos x5 ise en fazla 1.2 ghz ye kadar yükselt:)

1.5 tede stabil oluyor ama ısınma olmaya başlıyor

1.8 sınır max çıkıyor ama her zaman böyle çalışamaz.

Yararları
+Normalinden kat kat daha yüksek hız

Zararları

-Fazla overclock edildiğinde ısınma yanma riski
-Şarjın daha çabuk bitmesi

oguzhantasdemir

oguzhantasdemir

Üye
undertaker sende çözdün bu işleri

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Benim işlemcin Intel Core 2 Duo E4600 2.4 Ghz olmasına rağmen 3.0 Ghz yapmıştım. Sorunsuz çalışıyordu. Tek hata aldığım nokta; bilgisayarı yeniden başlatmıyordu, illaki elle yeniden başlatıcaz ya da kapatıcaz. Bu arada RAM'i de 1066'dan 1200 Mhz ye çıkarmıştım veriyolu hızını. İşlemcinin veriyolu hızını ise 800 Mhz den 1333 Mhz ye çıkarmıştım. Isınma vs. hiçbir sorun yoktu. Ama kapanmama olayı yüzünden 6 ay sonra tekrar overclocku geri çektim. Power ise 450W idi.

PriZm

PriZm

Üye
Benim işlemcin Intel Core 2 Duo E4600 2.4 Ghz olmasına rağmen 3.0 Ghz yapmıştım. Sorunsuz çalışıyordu. Tek hata aldığım nokta; bilgisayarı yeniden başlatmıyordu, illaki elle yeniden başlatıcaz ya da kapatıcaz. Bu arada RAM'i de 1066'dan 1200 Mhz ye çıkarmıştım veriyolu hızını. İşlemcinin veriyolu hızını ise 800 Mhz den 1333 Mhz ye çıkarmıştım. Isınma vs. hiçbir sorun yoktu. Ama kapanmama olayı yüzünden 6 ay sonra tekrar overclocku geri çektim. Power ise 450W idi.

power yetmiyor olabilir

veya ramlerin ddr2 ise öyle problemler olduğunu duydum.

sen en iyisi everestle 24 saat torture test yap:)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
power yetmiyor olabilir

veya ramlerin ddr2 ise öyle problemler olduğunu duydum.

sen en iyisi everestle 24 saat torture test yap:)

Bilgisayardaki parçaları yükselttikten sonra işlemci test programları hata vermeye başladı. Yani overclocksuz işlemci testine tabii tuttuğumda 5dk geçmeden hata alıyordum. Yine overclocksuz işlemci 80 santigrat dereceyi görüyordu :) İşlemcimi yükselttikten sonra overclock denemeleri yapacağım. Eskisi gibi parçaların yanması olayı yaşanmıyor artık. Anakarttaki güvenlik önlemleri sayesinde overclock başarısız olursa geri çekme imkânı da var :D

PriZm

PriZm

Üye

Bilgisayardaki parçaları yükselttikten sonra işlemci test programları hata vermeye başladı. Yani overclocksuz işlemci testine tabii tuttuğumda 5dk geçmeden hata alıyordum. Yine overclocksuz işlemci 80 santigrat dereceyi görüyordu :) İşlemcimi yükselttikten sonra overclock denemeleri yapacağım. Eskisi gibi parçaların yanması olayı yaşanmıyor artık. Anakarttaki güvenlik önlemleri sayesinde overclock başarısız olursa geri çekme imkânı da var :D

:D

80 santigrat one yaw:D

neyse benim bilgisayarda otomatik o.c kapatma var:D

yani 70 dereceyi geçerse hem kasa bağırıyor hemde işlemci hızını 800 mhz ve 1.0 vcore ye çekiyor:D

(kasa bağırıyor derken gerçekten bağırıyor.yani alarm veriyor:D ama öteki anlamda bağırıyor dersek bir oyun açsam işlemci fanı 7000 rpm de çalışıyor:D:D:D

oguzhantasdemir

oguzhantasdemir

Üye
izdede ne bilgisayarlar varmış

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
:D

80 santigrat one yaw:D

neyse benim bilgisayarda otomatik o.c kapatma var:D

yani 70 dereceyi geçerse hem kasa bağırıyor hemde işlemci hızını 800 mhz ve 1.0 vcore ye çekiyor:D

(kasa bağırıyor derken gerçekten bağırıyor.yani alarm veriyor:D ama öteki anlamda bağırıyor dersek bir oyun açsam işlemci fanı 7000 rpm de çalışıyor:D:D:D

Valla işlemci 100 derece bile olsa taş gibi maşaallah :D Sorunsuz. Ama bahsettiğimiz gibi yeni teknolojide overclocktan korkmak yok. E tabii overclock güvencesi varsa. Yani kalkıpta Nokia telefonları overclock yapmak (her ne kadar imkansız olsada) tamamen riskli ve güvensiz bir işlemdir. Androidleri bilmem :D

PriZm

PriZm

Üye

Valla işlemci 100 derece bile olsa taş gibi maşaallah :D Sorunsuz. Ama bahsettiğimiz gibi yeni teknolojide overclocktan korkmak yok. E tabii overclock güvencesi varsa. Yani kalkıpta Nokia telefonları overclock yapmak (her ne kadar imkansız olsada) tamamen riskli ve güvensiz bir işlemdir. Androidleri bilmem :D

80 derece ve üzerinde ölür işlemci sen 100 diyorsun:ehe

hadi ekran kartın 4850-4870 falan olsa anlarım 100 dereceyi ama işlemci olmaz:ehe

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
80 derece ve üzerinde ölür işlemci sen 100 diyorsun:ehe

hadi ekran kartın 4850-4870 falan olsa anlarım 100 dereceyi ama işlemci olmaz:ehe

Haklısın testlerde 90 ı geçmedi :D Bu söylediklerim gerçek. İşlemci ısıya karşı dayanıklı yapılmış :ehe
Ekran kartım 4850 ve 40 dereceyi geçmiyor, bu da ters olan diğer bir durum. Hard disk ise kışın 5 dereceydi şimdi 17 derece falan.

PriZm

PriZm

Üye

Haklısın testlerde 90 ı geçmedi :D Bu söylediklerim gerçek. İşlemci ısıya karşı dayanıklı yapılmış :ehe
Ekran kartım 4850 ve 40 dereceyi geçmiyor, bu da ters olan diğer bir durum. Hard disk ise kışın 5 dereceydi şimdi 17 derece falan.

4850 var ve 40 dereceyi geçmiyormu???:aha::aha:

tetova34

tetova34

Üye
    Konu Sahibi
Sagolun arkadaşlar Kusura Bakmayın Belirtmedim Cep içinmi Bilgisayar İçinmi /evet Cep İçin İdeos x5 için 1.ghz yükseltmeyi düşünüyordum ama zaten jarz az gidiyor onu da yaparsak her 2 saatte pil doldururuz :) vakit ayırıp bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim Arkadaşlar...

muratvemine

muratvemine

Üye
Ne demek kardeşim senin hakkın sormak :D Cevaplamak bize kalmış.

XER01

XER01

Üye
Faydaları >

Telefonun performansı artar
Flash içeriklerde hızlanma ve oyunlarda fps artışı..

Zararları >

Isınma sorunu
Telefonun stabilitesi bozulabilir.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Biz Nokia'cılar olarak CPU modları kullanırız (CFW ile). Donanımsal birşeye karışamayız. Android kullanmadım ama overclock hakkında yaşadıklarımı yazdım. Bir faydası olsun diye :)
4850 var ve 40 dereceyi geçmiyormu???:aha::aha:

Yok geçmiyor, kasanın önünde ve yan tarafında dev fanlar var o yüzden olabilir. Ekran kartıda küçük tipten :D Ama overclock denediğimde çok fazla hızlandıramıyorum, kart donup kalıyor.

Üst Alt