• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

Otomobil Amblemleri: Anlamları ve Logo'ları!

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Otomobil Amblemleri: Anlamları ve Logo'ları!
Dünyaca ünlü otomobil üreticilerinin, modellerinde kendi markalarını belirten amblemlerin çok önemli olduğunu ve bu amblemlerin bazı anlamları taşıdığını biliyor musunuz? Eğer bu sorumuzu okuyup hayır bilmiyorum, evet biliyorum ama hikâyelerini merak ediyorum şeklinde cevaplar veriyorsanız belirlediğimiz otomobil üreticilerinin amblemlerinin ve hikayelerine yazımızın devamından ulaşabilirsiniz. Yazımızın devamı için sayfalama sistemini kullanınız.


( Otomobil amblemleri )

[BREAK=Toyota Logo ve Anlamı]

3 farklı elips içeren amblem, aslında Toyota’nın geleceğe yönelik ne kadar kararlı olduğunu belirtiyor. İlk elips Toyota sahibini, ikinci elips Toyota'yı iki elipsi çevreleyen üçüncü elips ise Toyota teknolojisi ve yeniliğinin sınırsız olanaklarını ve yaratıcı ruhunu simgeler. Oldukça şık bir görünüme sahip olan amblemin, bunca önemli mesajlar vermesi de onu daha büyüleyici bir hale kavuşturuyor.


( Toyota'ya ait amblem )

[BREAK=BMW Logo ve Anlamı]

Daha öncelerde uçak motoru üreten BMW’nin amblemi gökyüzünü ve uçağı yansıtır. Amblemdeki beyaz kısım uçak pervanesini, mavi kısım ise gökyüzünü temsil eder. Mavi beyaz damalı desen aynı zamanda Bavyera eyaletinin bayrağını simgelemektedir. Oldukça şık bir tasarıma sahip olan amblemde, dışı çerçeveleyen siyah yuvalığın üstünde ise BMW firmasının ismi yazıyor.


( BMW'ye ait amblem )

[BREAK=Mercedes-Benz Logo ve Anlamı]

Ürettiği otomobiller ile birlikte, lüks kesime hitap eden otomobil firmasının amblemi ise adeta büyüleyici bir hikayeye sahip. Şirketin kurucusu olan Karl Benz, Deutz'daki motor fabrikasındaki görevinin ilk yıllarında, Köln ve Deutz manzaralı evinin tepesine bir yıldız amblemi koymuş, eşine yazdığı mektuplarda bu yıldızın günün birinde başarıyı ve gücü temsil edeceğini ve fabrikasının üzerinde parlayacağını söylemişti. Yıldız Daimler'in, motorlu araçların "karada, suda, havada" evrenselliğini simgelemektedir.


( Mercedes-Benz'e ait amblem )

[BREAK=Jaguar Logo ve Anlamı]

Ürettiği otomobil modelleri ile birlikte hem lüks kesime, hem de hız severlere hitap eden otomobil üreticisi Jaguar’ın ambleminde ise bir Jaguar resmi bulunur. Jaguar figürünün altına firma ismi olan ‘‘ Jaguar’ı ’’ yazan firma, bu amblemi ile aslında güç ve zarafet anlatılmaktadır. Jaguar, otomobillerinin motor kaputunun üstünde yer alan ve zıplayan Jaguar figürünü, meydana gelebilecek kazalarda, yayaların yaralanma riskini azaltmak için değiştirmiştir. Firma, ürettiği yeni modellerine bu Jaguar figürü yerine, Jaguar resimli bir plaket monte etmektedir.


( Jaguar'a ait amblem )

[BREAK=Ferrari Logo ve Anlamı]

Ürettiği otomobiller ile birlikte herkesi kendine hayran bırakan Ferrari firmasının logosu çok farklı renklerden oluşur ve üstünde bir Arap atı ile S ve F harfleri bulunur. Italyan kontesin 1923 yılında firma kurucusu Enzo Ferrari'ye hediye ettiği at maskot, Ferrari'nin amblemini teşkil etti. Daha sonra logoda sarı ile kırmızı renklerine ağırlık verilerek, hızın tutkusu ve yarış severlerinin kendine güvenirliliği simgelenmiş oldu.


( Ferari'ye ait amblem )

[BREAK=Opel Logo ve Anlamı]

Çok öncelerde dikiş makinaları üreten firma, azda olsa otomobillerdeki amblemini de etkilemeyi başarmıştır. Bir tekerlek veya diğer bir deyimle yuvarlak içerisinde şimşek resmi sunan ve altında Opel ismi yer alan logo ile birlikte; otomobillerinizde bir şimşek gibi hızlı olma duygusu sizlere sunuluyor.


( Opel'e ait amblem )

[BREAK=Peugeot Logo ve Anlamı]

Zaman ile altı farklı logo ile birlikte karşımıza çıkan Peugeot firması, aslında bütün logolarında hep aynı mesajı kullanıcılara sunmuştur. Son hali arka planı mavi ve üzerinde beyaz bir aslan içeren logonun hikayesinin temsil ettiği ise bir aslanın gücüdür. . Peugeot’un asıl işi testere ve testere levhaları olduğu için; ‘‘ Bir aslan gibi güçlü’’ sloganıyla satılan bu ürünlerdeki aslan amblemini Fransızlar, daha sonra ürettikleri arabalarda da kullanmaya başladı.



( Peugeot'a ait amblem )
[BREAK=Renault Logo ve Anlamı]

1930’lu yıllara dayanan bu logo tasarımı, sarı üzerine konumlandırılmış beyaz bir kübist baklava şekli ile karşımıza çıkıyor. Amblem şık görünümü, klasik tasarımı ve durgun şekli ile birlikte ileri görüşlüğü simgeliyor. 1992 yılında küçük değişiklerle, şu an bütün Renault’larda kullanılan yeni bir tasarım ile karşımıza çıkan amblem, büyüleyici anlamı ile birlikte daha profesyonel bir görünüm alıyor.


( Renault'a ait amblem )

[BREAK=Porsche Logo ve Anlamı]

Ürettiği lüks otomobilleri ile birlikte dikkatleri üzerine çeken Porsche firmasının logosu, 1952 yılından bu yana Suebya milliyetçiliğini öne çıkartan simgeler ile karşımıza çıkıyor. Amblemdeki siyah at ile birlikte Almanya'nın Stuttgart şehrinin armasına hitap edilirken, amblemin renkleri ve geyik boynuzu ise firmanın ana kökeni Almanya’nın Württemberg köyünün flamasını temsil ediyor.


( Porsche'ye ait amblem )

[BREAK=Rolls Royce Logo ve Anlamı]

Ürettiği lüks ve pahalı otomobilleri ile birlikte tanınan Rolls Royce isimli üretici, zarif tasarımı ile birlikte ilk olarak 1911 yılında tasarlanmış. Tasarımcının sevgilisini temsil eden bu logo, yeniliğin ruhunu kullanıcılarına aşılıyor. Logoya yüklenen anlam ile birlikte, amblemin çok daha şık ve çok daha büyülücü bir hal aldığını söyleyebilirisiniz.


( Rolls-Royce'ye ait amblem )
 


ozanulu

ozanulu

Üye
2 düzeltme yapmak istiyorum.

1-Opel'in amblemindeki detay şöyledir. Şimşek: Hızı ve Gücü, Çevresindeki Halka: Güvenliği temsil eder.

2-Rolls Royce firmasındaki isim aslında firmanın firma olmasını sağlayan 2 kişinin soy isimleridir.
-Henry Royce (1904 de ilk otomobilini yaptı)
-Stewart Rolls (Aynı yıl H.Royce ile tanıştı ve otomobil satışlarını kendi üstlendi.)
Ayrıca uçak motoru, Zırhlı araçlar yapmış köklü bir firmadır.
 
Ozan

Ozan

Admin
Bmw nin amblemi bile bir başka arkadaş ya :)
 
YumukluSucurta

YumukluSucurta

Üye
bence en iyisi porcshe ve bmw :naughty:
 
Temperature

Temperature

Üye
En iyi toyota tabi amblem anlamı olarak...:oke:
 
cozturk

cozturk

Üye
Mercedes in ambleminin başka bir anlamı daha var...O 3 tane çizgi..3 tane 120* yi gösterir...360 dereceyi 3 e bölen 3 tane çizgi..Her biri 120* açıyla çeker ve bileşkeleri 0..Yani 250 ile de gitsen 50 ile de gitsen mercedes için farketmez anlamı var...Çünkü bileşke 0 ...Anlayan anladı..:oke:
 

murat çapın

Üye
Maseratiyi merak ediyorum
 
khytr89

khytr89

Üye
Mercedes in ambleminin başka bir anlamı daha var...O 3 tane çizgi..3 tane 120* yi gösterir...360 dereceyi 3 e bölen 3 tane çizgi..Her biri 120* açıyla çeker ve bileşkeleri 0..Yani 250 ile de gitsen 50 ile de gitsen mercedes için farketmez anlamı var...Çünkü bileşke 0 ...Anlayan anladı..:oke:


anam !!! :ehe

burda da mı gereksiz matematik var :aha:
 

yusuf gs

Üye
yotlfkek
 
Zafer Arslan

Zafer Arslan

Üye
evet merak ediyor insan
 

karkarkara

Üye
Bir düzenleme de ben yapayım Ferrari'nin belirttiğiniz logosu "motor sporları" logosudur, S.F ise italyanca Ferrari Takımı demek olan Scuderia Ferrari'nin kısaltmasıdır.Ferrari Formula 1 de ve takım yarış üzerine kurguladığı binek araçlarında bu logoyu kullanır, normal ferrariler ise Dikdörtgen üstünde italya bayrağı renkleri altında ise bildiğimiz F'nin kuyruğu sonuna kadar uzanan ferrari ismi logosunu kullanırlar, yanlışklık olmasın...

 
yusfcuk

yusfcuk

Üye
Mazda, Subaru ve Lamborghini'nin amblemleri olsaydı keşke
Renault ve Peugeot gereksiz ... Fransiz arabalari bana göre değil tek dikkatimi çeken Peugeot 308CC ve Peugeot 607
 
rapman

rapman

Üye
ayrıca Mercedes-Benz, ismini Karl Benz'in kızı olan Mercedes Benz'den alır :)
 
rapman

rapman

Üye
Ferrari'de güzel.
 

Benzer Konular



Üst Alt