Otobüs teknolojide uçağa meydan okuyor

Sponsorlu Bağlantılar

jöly

Üye
    Konu Sahibi
Otobüs teknolojide uçağa meydan okuyor
Artık internet, DVD ve müzik otobüsler için lüks değil.







Havayolu ile rekabette geri kalmak istemeyen otobüs firmaları, teknolojinin nimetlerini araçlarına taşıdı. Bunlar arasında, otobüste internete bağlanma, DVD seyretme, çoklu kanallardan müzik dinleme, bilgisayar oyunları var.Hava ile ‘yer’in rekabeti kızışıyor. Havayolu şirketlerinin uzun mesafeleri ekonomik fiyata kısaltmasından sonra harekete geçen otobüs firmaları da yeni uygulamaları hayata geçiriyor. Havayolu ile rekabette geri kalmak istemeyen otobüs firmaları fiyat cazibesinin yanına koydukları konfor keyfini de artırıyor.

İNTERNET OTOBÜSE GİRDİ

Öyleki otobüslerde uçaklarda henüz kullanılmayan bazı teknolojik yenilikleri de görmek mümkün. Henüz uzun uçuşların dışında birçok uçak şirketinde bulunmayan internet, otobüs firmalarına girdi. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Metro Şirketler Grubu Genel Koordinatörü Sinan Solok, yılda 12 milyon yolcu taşıyan Metro Turizm’in, büyük bir atılım gerçekleştirdiklerini söyledi.

KOLTUKLAR AZALDI

Solok, bu kapsamda 89 koltuklu otobüslerde 15 koltuğun kaldırılarak 74’e indirildiğini böylece daha rahat oturma imkanı sağlandığını belirtti. Solok, şöyle devam etti: “Dünyada bir ilki gerçekleştirdik. Her koltukta 4 kanal DVD, müzik kanalları, televizyon kanalları, internet ve bilgisayar oyunları ile internete bağlanma özgürlüğü bulunuyor. Bu sistem şu anda uçaklarda dahi yok. Bu yeniliklere rağmen fiyatlarımız aynı.” Metro Turizm ayrıca, uçaklardaki gibi sıcak yemek ve salata servisine de başladı.

RAHAT HAT FİLOSU

Bu arada, Kâmil Koç Otobüsleri’nin “rahat hat filosu” da uygun fiyatlarının yanı sıra sundugu konfor ile de ilgi çekiyor. Rahat seferlerinde ücretsiz olarak verilen hizmetler arasında cep telefonuyla konuşabilme, şarj edebilme, diz üstü bilgisayarlarla internete bağlanabilme imkanları yer alıyor. Ayrıca Kamil Koç’un, yolcularına çeşitli avantajlar sunduğu “Yolkart” uygulamasındaki üye sayı da 500 bini geçti. Kurumsal İletişim Müdürü Pınar Dağdeviren, hedeflerin üzerinde bir taleple karşılaştıklarını belirtti.

ARAÇLAR YENiLENiYOR KONFOR ÖNE ÇIKIYOR

Kâmil Koç, 350 araçlık filosunu sürekli gençleştiriyor. Firmanın 54 araçlık bir filoyla uygulamaya koyduğu “rahat hat” seferlerinin özellikleri şöyle: n Azaltılmış oturma düzeniyle tekli/çiftli deri koltuklarda dijital uydu bağlantısı ile çok seçenekli televizyon izleyebilme, kişiye özel müzik dinleme mümkün.

Koltukların arkasında yer alan kişiye özel ekranlar aracılığıyla yolcular kendi seçimlerini kendilerini yapabiliyor.

Yine sistemde yer alan film, televizyon veya oyun seçeneklerinden istenenler ücretsiz olarak kullanılabiliyor.

Bu hatta yine zengin ikram çeşitleri yolculara sunuluyor.

iNTERNETLi DVD’Li TV’Li KOLTUKLAR

Metro Turizm, Setra’dan yeni aldığı çift katlı “S 431 DT” modeli otobüslerindeki koltuklara “INFOTEK VIP TV” monte etti. Sistemin sunduğu hizmetler şöyle:

Her koltuğun arkasındaki sistem diğerinden bağımsız. Bu özellik her yolcunun kendi tercihine göre müzik seçmesini, internete girmesini sağlıyor.

Sistemin internet bağlantısı Turkcell ve Avea hatları üzerinden sağlanıyor. Her iki GSM sinyallerinden birinin alındığı yerde internete girmek mümkün.

Çekilen fotoğraflar da kart okuyucu sayesinde sisteme aktarılabiliyor. Micro SD kart okuyucu ile fotoğraflar aktarılıp izlenebiliyor.

Sistemin özelliklerinden biri de hafızasında daima yenilenebilen 1500 üzerinde müzik bulundurması.
 
  • Beğen
Tepkiler: NeedLeFLuff


"The Patriot"

"The Patriot"

Üye
hiçbi zaman meydan okuyamzlar
konfor ve zaman uçakta
 
schumici

schumici

Üye
[quote="The Patriot";1034447]hiçbi zaman meydan okuyamzlar
konfor ve zaman uçakta[/quote]
o tabiki ama adamlar hızlı gidemeselerde ellerinden geldiğince çekilen yolun rahat geçmesini sağlıyolar. ALLAHtan bizim seç turizmde 2008 neoplan starliner takviyesi yaptıda rahatladık:)
 

Anıl Umut

Emekli Yönetici
balki duymuşsunuzdur best van tur diye bir firma bizim buraların o hangi otobüs çıksa alıyor onlarda parada sınır tanımıyor:D:D
 
kokowic

kokowic

Üye
paylaşımın için saol
 

aduyar

Üye
dan online otobüs bileti satın alabiliyorsunuz
 

Doğan

Üye
gercektende öyle otobüslerin teknolojisi baya gelişti son zamanlarda ...
 
Feel It

Feel It

Üye
Yakında kumarhanede koyarlar içine :thumbup:
 
Cynical

Cynical

Üye
Starliner'dan inesi gelmiyor insanın...
 
bidibidi12

bidibidi12

Üye
Arkadaşlar 3G teknolojisinin gelişmesi sayesinde gprs modem cihazları çıkmaya başladı.Çalıştığım şirkette bu işi yapıyorum.Gprs modemlere bir sim kart takılıyor (örneğin turkcell connect kart) modemdeki wirelles özelliği sayesinde notebook kullanıcılarına internet sunuluyor.aynı zamanda otobüslerde 5 veya daha fazla pc şarz seti de bulunuyor.internet hızı 100k yı geçmiyor ama hiç yoktan iyidir diye düşünüyorum...
 
alperen1313

alperen1313

Üye
selamlar öncelikle

Option Globe Surfer III nedir ?

Option Globe Surfer III, ethernet, kablosuz ethernet Wi-Fi ve 3G bağlantıları tek bir cihazda toplayan profesyonel bir router’dır.

Option GlobeSurfer III ne türlü bağlantıları destekler ?

10/100BTX kablolu ethernet, 802.11b/g kablosuz ethernet Wi-Fi ve 3G kablosuz geniş alan veri bağlantılarını destekler. Ayrıca Option GlobeSurfer III üzerinde 1 adet yazıcı veya disk paylaşımı için USB arabirim vardır.

Option GlobeSurfer III 3G kablosuz bağlantılar için hangi hızları destekler ?

Option Globe Surfer III, dünyada büyük başarı kazanmış olan bir önceki Option Globe Surfer II modeli kablosuz router’ın en son ve en hızlı yeni modelidir. HSUPA desteği sayesinde 7.2 Mbps indirme ve 5.76 Mbps gönderme hızlarını destekler. Bir önceki Option Globe Surfer II modelinde gönderme hızı sadece 384 kbps’dir.
 
ttgg

ttgg

Üye
ilginç
 

Benzer Konular

vapur dumanı
Cevap
45
Görüntüleme
2K
vapur dumanı
HeiLmasTer®
Cevap
2
Görüntüleme
472
buketcik
Silinen Üye 476002
Cevap
0
Görüntüleme
480
Silinen Üye 476002


Üst Alt