Ötanazi | İzin Verilmeli Mi? - Yasal Olmalı Mı? | Yasak Kalmalı Mı? | Tartışma

Sponsorlu Bağlantılar

Ötanazi Olmalı Mı?

• Kullanılan toplam oy
    15
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HaqperesT

HaqperesT

Üye
beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın hayat ünitesinin fişi çekilebilir. tedavi görmek istemeyen biri geçerli sebeblerle tedaviyi bırakabilir; ancak ölmek için bir süreç başlatamaz; yani zehir , solunumu engelleme, hastalığı ile ters gıdalar alma vs eylemlerde bulunması haramdır, cinayettir.

gölgee_65

gölgee_65

Üye
Ben de yasal olmasına karşı olanlardanım.
çünkü Allah'ın verdiği canı ancak Allah alabilir, bu beden bizlere emanet olarak verilmiştir ve emanete hıyanet edilemez!
ha bazıları diyecektir veya diyebilir adam ağır hasta, acı çekiyor, tedavisi mümkün değil vs.
bunların hepsine bu cevabı veriyorum Allah bu dünyada kuluna bir dert verdiyse bilin ki o kulunu sevdiği için ve günahlarına keffaret olması için vermiştir.
eğer kul Allah'a derdinden hastalığından dolayı isyan etmezse hamd ve şükürler ederse onun hasta yatağında tefekkür ve şükür ederek geçireceği 1 saat sağlıklı bir insanın 1 yıllık ibadetine denk gelebiliyor. unutmayalım ki firavun ömrü boyunca of bile dememiştir ve yine unutmayalım ki hayattan en çok sıkıntı ve eziyet çekenler, en meşakkatli, acılı hayatlar hep peygamberlerin, sahabelerin ve evliyaların olmuştur.
bu yüzden bir derdimiz olduğunda,
YA RABBIM benim büyük bir derdim var demek yerine, derdimize dönüp benim büyük bir RABBIM var demeliyiz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...