Ötanazi | İzin Verilmeli Mi? - Yasal Olmalı Mı? | Yasak Kalmalı Mı? | Tartışma

Sponsorlu Bağlantılar

Ötanazi Olmalı Mı?

• Kullanılan toplam oy
    15
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ötanazi | İzin Verilmeli Mi? - Yasal Olmalı Mı? | Yasak Kalmalı Mı? | Tartışma
Acılar içinde kıvranıyorsunuz hasta yatağınızda ve biliyorsunuz ki kurtuluşunuz yok!.. Üstelik belki de senelerce sürecek ızdırabınızın başlarındasınız... Ölümü seçer miydiniz?

Yakınlarınıza yük olma hissi, insanlara verdiğiniz zahmet ve ızdırap, maddi şartlar, doktorların "ümitsiz" nitelemeleri, günden güne çürümeyi yaşamanız... Sizi ölümü seçmeye yönlendirir miydi?

Yaşama hakkınız gibi ölme hakkınız da olmalı mı?

Peki ya sizin organ bağışladığınızı bilen doktorlar sizi ölüme yönlendiriyorsa... Ya da sırf sizinle daha fazla ilgilenmek istemedikleri için ellerinden geleni henüz yapmadıysa?
Ya 1 ay sonra bulunacak yeni bir yöntemle iyileşebilecekseniz?
Ya doktorlar hata yapmışsa?..

Gelin tartışalım...
Sizce ötanazi olmalı mı?

Ötanazi Nedir?________: Ötanazi (Yunanca: ευθανασία - ευ, eu, "iyi,güzel"; θάνατος, thanatos, "ölüm"), bir kişinin veya bir hayvanın yaşamını, yaşamlarının dayanılamayacak durumda olarak algılanması sebebiyle, acısız veya çok az acıtan bir ölümcül enjeksiyon yaparak, yüksek dozda vererek veya kişiyi yaşam destek ünitesinden ayırarak sonlandırmak.
Ötanazi - Vikipedi
Bu arada öğrenmek isteyen meraklılarına : www .hukukcu.com/bilimsel/kitaplar/otenazi.htm

arslansem

arslansem

Üye
Allah tan ümit kesilmez denir her zaman.:)
Hasta yatağında yıllarca süren hastalıktan sonra iyileşen kişilerin haberlerini çok az da olsa duyuyoruz.Çoğu zaman,aynı durumda olanlar iyileşemese de bu,bu durumda olanların asla iyileşemeyeceği anlamına gelmez.
Ümitsiz vaka diye birşey yoktur bence.Hele ki bizim bu zamanımızda tıpta her gün yeni gelişmeler değişmeler oluyorsa..Üstü kapalı olarak O'nun izniyle mucize olan şeyler gerçekleşiyorsa..

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Iki durum var...
Allah in verdiği cana ben kıyamam çünkü Allah bu vücudu bana emanet etmiş ...
Ikincisi de benim köpeğim felç geçirmişti ve hastalığı beyne vurmuştu ...
Her geçen gün delirmeye başlıyordu ve buna dayanamadığımız için ötenatiye karar verdik ...
Ben karşıyım ...

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Ben kendi adıma söyleyeyim.Tam anlamıyla bitik,tamamen makinelere bağlı yaşıyorsam,aileye büyük külfet oluyorsam.Tereddütsüz evet derim.Giden gider ,kalanları düşünmek lazımdır.Doğru olan bence budur.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Allah tan ümit kesilmez denir her zaman.:)
Hasta yatağında yıllarca süren hastalıktan sonra iyileşen kişilerin haberlerini çok az da olsa duyuyoruz.Çoğu zaman,aynı durumda olanlar iyileşemese de bu,bu durumda olanların asla iyileşemeyeceği anlamına gelmez.
Ümitsiz vaka diye birşey yoktur bence.Hele ki bizim bu zamanımızda tıpta her gün yeni gelişmeler değişmeler oluyorsa..Üstü kapalı olarak O'nun izniyle mucize olan şeyler gerçekleşiyorsa..
O acıları, ızdırabı çekerken düşün kendini... Ya da herkese yük oluyorken... Maddi manevi... Aylar geçmişken... Yine de mucize beklemeye devam edebilir miydin?
Iki durum var...
Allah in verdiği cana ben kıyamam çünkü Allah bu vücudu bana emanet etmiş ...
Ikincisi de benim köpeğim felç geçirmişti ve hastalığı beyne vurmuştu ...
Her geçen gün delirmeye başlıyordu ve buna dayanamadığımız için ötenatiye karar verdik ...
Ben karşıyım ...
Karşıysan yaptırmayabilirsin kendine... Peki yaptırmak isteyenler ne olacak? Kimse mi yapamasın diyorsun yoksa ben mi yapmazdım diyorsun? Yasal kılınmazsa kimse yapamayacaktır.
Ben kendi adıma söyleyeyim.Tam anlamıyla bitik,tamamen makinelere bağlı yaşıyorsam,aileye büyük külfet oluyorsam.Tereddütsüz evet derim.Giden gider ,kalanları düşünmek lazımdır.Doğru olan bence budur.
Peki ya şuurun kapalıysa :)

Bir başkasının sizin için ötanazi kararı almasına nasıl bakarsınız peki?..
Konu derin :)

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Evet güzel düşündün.Ya şuurum kapalı ise?
O zaman kararı babam verir.Ve büyük ihtimalle Hayır olur.

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
yazdıkların beni kararsız bıraktı ata

arslansem

arslansem

Üye
O acıları, ızdırabı çekerken düşün kendini... Ya da herkese yük oluyorken... Maddi manevi... Aylar geçmişken... Yine de mucize beklemeye devam edebilir miydin?
Ama sen şu anda durumlardan en kötüsünü seçtin ve başka ihtimal bırakmadın :)
Birincisi hiçbir acı ölümden daha kötü olamaz bence.Yaşamadık bilemeyiz ama hani ızdırablı hastalık çeken ölünce öldü kurtuldu derler ya ben buna inanmıyorum :hmmm
İkincisi ailemin maddi imkanlarını çok aşırı zorluyorsam ve ümitsiz vakaysam tabii ki isterdim.
Allah kimsenin başına böyle şeyler vermesin.Çok kötü bir durum..

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Kimse istemez burdan konuşmak rahat can tatlı durum ne olursa olsun farketmez bence:D

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Hastanın iznine değil de ailesinin iznine bağlı olmalı. Çünkü hasta acılar içinde kıvranırken acıdan kurtulmak için ötenaziye hayır demez. Oysa bir süre sonra hastalığı iyileşme yoluna seyredebilir.

Onur Saka

Onur Saka

Üye
Acı Cekerek Ölmek İstemem Ama Tabiki Allahın Bilir Ama Ben Acı CEkerek Ölmektense Direk Ölmeyi Tercih Ederim.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
yazdıkların beni kararsız bıraktı ata
Maksat düşünmek Nadide :)
Kimse istemez burdan konuşmak rahat can tatlı durum ne olursa olsun farketmez bence:D
Kimse o duruma düşmeyi istemez. Ama o duruma düşünce ne ister... İşte o kısım tartışmalı...
Hastanın iznine değil de ailesinin iznine bağlı olmalı. Çünkü hasta acılar içinde kıvranırken acıdan kurtulmak için ötenaziye hayır demez. Oysa bir süre sonra hastalığı iyileşme yoluna seyredebilir.
Ailenin izni ile ötanaziyi mümkün kıldık peki. Bu durum yasalaştı ve sadece sana bana değil herkese uygulanabilir hale geldi.
3. sayfada hain kardeşler miras için doktorlarla anlaşıp öz kardeşlerine ötanazi yaptırdı başlıklı haberi duyunca ne hissedeceğiz? Aile her zaman hayırlı olmuyor, bazen bizzat bizi öldürmeye çalışan da olabilyor. Aileye ne kadar güvenebiliriz ki?.. Belki zaten hayırsız kızını öldürmek isteyen babanın ekmeğine yağ sürülecek...

İlaveten her acı şuuru etkileyecek düzeyde olmayabiliyor. Diyelim ki AIDS başlangıcı, daha hiç etkilememiş fiziksel olarak ama 3 ay sonra başına neyin geleceğini biliyorsun. İlacı-tedavisi yok. Canlı canlı eriyeceksin...

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Herkes özgürdür ve her koyun kendi bacağından asılır isteyen yapsın :)

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Allah kimseyi o durumda bırakmasın diyerek cümleme başlayayım...Bence cevab genel düşünüldüğünde zor bir cevap ama gerçeğe indiğimizde öyle değil..Çünkü Allah'ın verdiği bir canı onu izni olmadan almak bence bir cinayettir...Sonuçta bu dünyada çekilen eziyetler ahiret hayatı için kurtuluş vesile olacaktır...

Helede günahkar biriyseniz...Belkide acılarımdan kurtulayım diyerekten çıktığınız bu yolu sonu o korktuğunuz acıların 10 larca misli bir acıya dönüşeceği yeni bir eziyetin başlangıcıdır....Ki cümlemdede dedim siz ayrıyetten bu dünyadan birde cinayet işleyerek ayrılıyorsunuz(Eğer ötenazi kendi isteğiniz ise)...Yani misli bir eziyete kendinizi sürüklüyorsunuz...Bknz:Cehennem...

zehircbbb

zehircbbb

Üye
Ben (Allah korusun) böyle bir hastalığa yakalansam (Tekrar söylüyorum Allah c.c düşmanımın başına bile vermesin) böyle birşey istemem.. Biliyorsunuzdur ki
(inş.) intihar ve kendi bilinciyle öldürülmesini istemek yani Allah'ın verdiği canı almak sonsuz ve ebedi cehennemi beraberinde getirmektedir..Böyle bir duruda yarın öleceğimi bilsem bile aileme yük oluyor olsam bile öldürülmeyi istemem ve sabırla beklerim inşallah.. Ve son olarak bilirim ki böyle bir şey çok büyük bir imtihandır ve Allah-u Teala sevdiği kullarını imtihan eder.. :)

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Hayır diyorum...

mangdaşire

mangdaşire

Üye
bence olmamalı.çünkü sonuç olarak ALLAH ın verdigi canı sen nasıl alırsın?bu emanete hıyanet etmektir.bence böyle hasta olsun daha iyi.hem çıkmadık candan ümit kesilmez.bu konuyu din kültürü hocam ile konuşmuştuk.bize şöyle demişti:"intihar edenler cennetin kokusunu hissedemez.":locked:

--------------- Ekleme ---------------

Ben (Allah korusun) böyle bir hastalığa yakalansam (Tekrar söylüyorum Allah c.c düşmanımın başına bile vermesin) böyle birşey istemem.. Biliyorsunuzdur ki
(inş.) intihar ve kendi bilinciyle öldürülmesini istemek yani Allah'ın verdiği canı almak sonsuz ve ebedi cehennemi beraberinde getirmektedir..Böyle bir duruda yarın öleceğimi bilsem bile aileme yük oluyor olsam bile öldürülmeyi istemem ve sabırla beklerim inşallah.. Ve son olarak bilirim ki böyle bir şey çok büyük bir imtihandır ve Allah-u Teala sevdiği kullarını imtihan eder.. :)
:thumbup::tşk::yuru:alkis:good:çok dogru...:oke:

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Vay be unutmuşum ben bu konuyu, güzel hortlatma olmuş :alkis

Açıkçası ben hala kararsızım. İki ucu da kirli bu değneğin...

Necmati

Necmati

Üye
:bilmm

Eykul

Eykul

Üye
Bence de Allah tan umit kesilmez... Bir insan imanliysa zaten bu donemden gecebilir... Kim garantiliyor ki hastaligin tedavisi olmadigini kim bilebilir ki sifa bulmayacagini..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...