ÖSS Başvuru Belgesi I ÖSS Başvuru Belgesi NEDİR I ÖSS Başvuru Belgesi Nereye Götürülür?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
ÖSS Başvuru Belgesi I ÖSS Başvuru Belgesi NEDİR I ÖSS Başvuru Belgesi Nereye Götürülür?
ÖSS'YE BAŞVURMA BELGESİ NEREDEN ALINIR?
ÖSS'ye başvurmak isteyen adaylardan diplomalarını ÖSS Sınavının yapılacağı öğretim yılında alacak olanlar, kayıtlı bulundukları okul müdürlüklerinden alacaklardır. Daha önceki yıllarda mezun olanlar ise herhangi bir lise veya dengi okul müdürlüğünden ya da ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinden, ÖSYM'nin belirlediği bedeli (2003 yılı için 3,500,000 TL) ödeyerek ÖSS Kılavuzu ve Başvurma Belgesini alabilirler.
ÖSS'ye başvurmak isteyen adaylar, Başvurma Belgesini doldurduktan sonra, bu belgeleri aldıkları okul müdürlüğüne veya ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliğine teslim edeceklerdir.
BAŞVURMA BELGENİZİ NEREYE VE NASIL TESLİM EDECEKSİNİZ?
Başvurma Belgenizi doldurup, sınav veya sınavsız geçişe ait başvuru ücretinizi ÖSYM'nin belirteceği banka hesabına yatırdıktan sonra, ÖSS'ye başvurmak için gerekli bütün hazırlıklarınızı tamamlanmış olursunuz.
Mezun olabilecek durumda bulunanlar, beklemeli öğrenciler ve okul dışından bitirme sınavına girmek üzere bir okulda kaydı bulunan adaylar, Başvurma Belgesi ve Banka Dekontunu, kendi okullarına; mezun durumda bulunan adaylar ise bu belgeleri, belgeleri aldıkları lise veya dengi okul müdürlüklerine ya da ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerine onaylatarak teslim etmek zorundadırlar.
Süresi içinde gönderilmiş olsa bile yurtiçinden posta ile gönderilen Başvurma Belgeleri işleme konmaz; elden ÖSYM'ye teslim edilmek istenen belgeler kabul edilmez.
BAŞVURULAR HANGİ DURUMLARDA GEÇERSİZ SAYILIR?
ÖSS'ye başvurular aşağıdaki durumlarda geçersiz sayılır ve belgeler işleme alınmaz.

  • T.C. Kimlik Numarası, Başvurma Belgesine doğru yazılıp kodlanmamışsa,
  • Aday Bilgi Formu kısmında istenen bilgiler tam olarak kurşunkalemle yazılıp kodlanmamışsa,
  • Başvurma Belgesinin çeşitli kısımlarına yazılan kimlikle ilgili bilgilerde eksiklik ya da tutarsızlık varsa,
  • Kayıt Kartının arka yüzünde ayrılan yere açık adres yazılmamışsa,
  • Başvurma Belgesi aday tarafından imzalanmamışsa,
  • Kayıt Kartına, son altı ay içinde başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş bir fotoğraf yapıştırılmamışsa,
  • Sınav veya sınavsız geçişe ait başvuru ücretinin yatırıldığına dair Banka Dekontu eksikse,
  • Kayıt Kartı üzerinde belirtilen "onay" yaptırılmamışsa,
  • Başvurma Belgesi bir lise veya dengi okul müdürlüğüne ya da ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliğine teslim edilmeyip yurtiçinden ÖSYM'ye postayla gönderilmişse,
  • Başvurma Belgesi başvurma için tanınan süre içinde teslim edilmemişse,
  • Birden fazla Başvurma Belgesi teslim edilmişse, geçersiz sayılır.
DİKKAT: Dolduruluşunda bir eksiklik ya da kural dışı bir durum görülmeyen belgeler işleme konur. Ancak, Başvurma Belgesinde aday tarafından yazılan veya kodlanan bilgilerin gerçeğe uygun ve yanlışsız olmasından aday sorumludur. Eksik ya da yanlış bilgilerden adayların yararına doğacak sonuçlar geçersiz sayılır, zararına olacak sonuçlar düzeltilmez. Adayın, yazdığı ve kodladığı bilgilerdeki eksik ve yanlışlardan doğacak sonuçlara itiraz etmeye hakkı yoktur.
Başvurma Belgesini lise veya dengi okul müdürlüğüne ya da ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliğine teslim ettikten sonra bir hata yapmış olduğunuzu fark ederseniz, elinizdeki Aday Fişini vererek Başvurma Belgesini banka dekontu ile birlikte geri alabilirsiniz. Bu durumda, eski belgenizi yırtıp yeni belgeyi hatasız olarak doldurunuz. Yeni belgenizi, dekontu da ekleyerek başvurma süresi sona ermeden önce teslim etmeniz gerekir.
KKTC uyruklu, yabancı uyruklu ve uyruksuzlar banka dekontunun üzerinde yazılı olan T.C. Kimlik Numarası yerine kullanılacak olan numarayı çizerek yeni alınan ÖSS Başvurma Belgesinin Aday Bilgi Formu, Kayıt Kartı ve Aday Fişinde basılı olan ve 23 ile başlayan 10 basamaklı Belge Numarasını, başına 0 (sıfır) koymak suretiyle yazacaklardır. Başvurma Belgenizin ÖSYM'ye gönderilip gönderilmediğini, belgelerinizi teslim ettiğiniz lise veya dengi okuldan ya da ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliğine asılacak ÖSS Başvurma Belgeleri Kayıt Formundan kontrol edebilirsiniz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt