Osman bey hakkında bir kaç "acı" lafım var

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mservank

mservank

Üye
Neyse bırakalım burada .İsteyen yazsın isteyen kendi kendine konuşsun.
Ki amaç eleştirmek olsun eski konuları deşmek değil.

karides

Üye
    Konu Sahibi
Dostum senin bu takıntın nedir ya? Niye sana muhalefet etmek zorunda olalım ki. Kimsin, neyin otoritesisin ki sana muhalefet edip bir şeyler kazanalım? Ben sana ne yorum yazdım başta? Söylediklerin doğru veya yanlıştır, ama bunlar o adam yaşarken söylenmeliydi, böyle yapmamak da sana yakışmadı.Yani ben senin böyle birşey yapmanı hoş karşılamadım.Başkası açsa bu konuyu yorum bile yazmazdım. Bunun haricinde lütfen genelleme yapma, ben kimsenin arkasından bu tarz yorumlar yapmadım. Bahsettiğin Gezmiş ve Che ile ilgili konularda sadece, konuyu tartışmaya götüren kişilere sert yorumlar yazmışımdır. Yoksa o adamların yaptıkları bana göre dünyanın en yanlış şeyi bile olsalar, bu saatten sonra arkasından konuşmak neye yarar? Ayrıca biraz dikkat et, konu siyasete dönmesin, sonra bundan buraya mesaj atan herkes zararlı çıkar.:nono:

Ne otoritesinden bahsediyorsun, anlamadım. Senin yaptığın "elmaya armut demek" gibi birşey olmuş dostum, kusura bakma. Ben bir otorite değilim ve böyle bir iddiam hiçbir zaman olmadı.Ne yani bir kaç kelam laf edince "otorite misin?" sorusu soruluyorsa, oooooo daha çok işimiz var bizim burada. Bakın ben, sadece bir TC vatandaşıyım ve bazı konularda fikirlerim var, bunları dile getiriyorum. Hem sen neden üstüne alınıyorsun ki. Ben başından bu yana "bazıları" diyorum. Sadece yakındığım şu ki, yeri geldiğinde ölülerin arkasından demediğini bırakmayan bazı arkadaşlar, bu konu da neden bu kadar duyarlı oluyorlar. Bence bir kendilerine dönüp, bu soruyu sorsunlar.

Burada konuyu noktalıyorum . Çünkü yazacağımı yazdım. Konumuz Osman Yağmurdereli idi ve benim bu konuda söyleyeceğim pek bir şey kalmadı. Gerisi ise ikili polemiğe döndü. Bunu gerçekten istemiyorum.

_dumanist_

_dumanist_

Üye
Ben Deniz Gezmiş"in konusunu misalen verdim ve dedim ki, "orada ne ben, ne Ceren kardeşim ne de bizimle aynı şeyleri düşünen insanlar, 'ölünün arkasından konuşulmaz ne ayıp' demedik, sizin saldırılarınıza bile izin verdik, onun düşüncelerini ve fraksiyonunu savunduk. Siz ne yaptınız.
- "Sus!! Ölünün arkasından konuşma." gibi saçma sapan bir gerekçeyle beni susturmaya çalıştınız. Bu, aslında benim yazdıklarımı kabullendiğiniz ve yazdıklarıma karşı yazacak birşeyinizin olmadığı anlamına geliyor ki, kolaya kaçıyorsunuz.

Osman yağmurdereli'nin ölmeden öncede nasıl bir insan olduğunu biliyorduk, o zaman bu konu açılmış olsaydıda meyve veren ağaç taşlanır örneğiyle konuyu çürüten arkadaşlar çıkardı... Güngörendeki patlamada 17 kişi ölmüş bunun yanında bir osman yağmurdereli ölmüş çok mu? Ama medya sağolsun o kadar abartıyorlarki vah vah tüh tüh oluyor halkımızda...
Ölünün arkasındanda konuşulur arkadaşım! Ben bunda bir sakınca görmüyorum ayrıca biz bunları Osman yağmurdereli ölmeden öncede bas bas söylüyordukki şu dakikada anlıyorum pek ciddiye alan olmamış...
Neyse artık yorum yapmak kendinize kalmış, ister ölünün arkasından konuşuyoruz diye bizi ayıplayın ister biraz düşünün gerçekten nasıl bir insan bu osman yağmurdereli diye sorun kendinize... Karar sizin!

Nazy

Nazy

Üye
Osman Yağmurdereli ve Deniz Gezmiş benim için ölüden başka bişey değil
ne diyelim Allah ikisindende Rahmetini esirgemesin
Herkes için bu böyle :) ama anlamak istemeyenler çııyor işte
tartışmaya gerek yok

_KadirşinaS_

Üye
Ne otoritesinden bahsediyorsun, anlamadım. Senin yaptığın "elmaya armut demek" gibi birşey olmuş dostum, kusura bakma. Ben bir otorite değilim ve böyle bir iddiam hiçbir zaman olmadı.Ne yani bir kaç kelam laf edince "otorite misin?" sorusu soruluyorsa, oooooo daha çok işimiz var bizim burada. Bakın ben, sadece bir TC vatandaşıyım ve bazı konularda fikirlerim var, bunları dile getiriyorum. Hem sen neden üstüne alınıyorsun ki. Ben başından bu yana "bazıları" diyorum. Sadece yakındığım şu ki, yeri geldiğinde ölülerin arkasından demediğini bırakmayan bazı arkadaşlar, bu konu da neden bu kadar duyarlı oluyorlar. Bence bir kendilerine dönüp, bu soruyu sorsunlar.

Burada konuyu noktalıyorum . Çünkü yazacağımı yazdım. Konumuz Osman Yağmurdereli idi ve benim bu konuda söyleyeceğim pek bir şey kalmadı. Gerisi ise ikili polemiğe döndü. Bunu gerçekten istemiyorum.

Biz sana otorite demiyoruz, sen kendini öyle görüyorsun. Öyle bir tavır takınmışsın ki, bir tek sen kral çıplak diyorsun, herkes aval aval bakıyor, ya da sana muhalefet ediyor. Öyle bir durum yok. Onu anlatmaya çalışıyoruz. Yani bu konuyu açman sence neye faydalı oldu. Bunları öğrendik de ne oldu onu soruyorum? Eğer dediklerin doğruysa yazıklar olsun kendisine de. Ama şimdi sövüp saysak neye fayda onu anlatmaya çalışıyorum.

karides

Üye
    Konu Sahibi
Biz sana otorite demiyoruz, sen kendini öyle görüyorsun. Öyle bir tavır takınmışsın ki, bir tek sen kral çıplak diyorsun, herkes aval aval bakıyor, ya da sana muhalefet ediyor. Öyle bir durum yok. Onu anlatmaya çalışıyoruz. Yani bu konuyu açman sence neye faydalı oldu. Bunları öğrendik de ne oldu onu soruyorum? Eğer dediklerin doğruysa yazıklar olsun kendisine de. Ama şimdi sövüp saysak neye fayda onu anlatmaya çalışıyorum.
Neyse gereksiz bir konuydu zaten, açıldığı bölüm bile yanlış.Bu kadar yorum yeter.:pro:

Ya arkadaşım, ben niye kendimi otorite olarak göreyim. Bir adamın hayattayken yaptığı yanlışları aktardım diye mi bu kanıya vardın? Söylediğin şeyin anlamsızlığının farkında değil misin? Ve evet benden önce kimse bahsetmemiş bu adamın yanlışlarından (ilgili topicte). Yoksa bunun için mi 'kendimi otorite zannettim' kanısına vardın? "Ölen birisinin arkasından bunları öğrenmemizin ne faydası var?"şeklindeki yaklaşımın da yanlış. O zaman biz niye tartışıyoruz burada Nazım Hikmet'i, Türkeş'i, Gezmiş'i, Atatürk'ü, İnönü'yü, Hitler'i v.s. v.s. .Unutalım gitsin hepsini. Benim burada tek amacım özellikle forumdaki genç arkadaşların, gördüklerinin çok dışında bir Türkiye'de yaşadıklarırnı idrak etmelerini sağlamaktı.

Konunun bütün amacı , bizim desteklediklerimize laf ediyorsunuz ama siz osman bey'e bakın neler yapmış diye bağırıp çağırmaktır.. Hiç bir kaynak göstermeden, kulaktan dolma ve hayal dünyasında oluşturulma bazı oluşumları dile getirmişsin..

Şahsen Osman Yağmurdereli'ye çamur atan biriye burda laf anlatmak mantıksız gelsede, Che ve deniz gezmişi baştağcı yapıp Osman Yağmurdereli'ye saydıran bi kişiye yazıyorum sadece..

Bu bölümü "ForumStar"ımız Salihyet'e ayırdım.
SALİHYET kardeşim, araştırmaktan bile o kadar acizsin ki , kendi dediklerinle her zamanki gibi batıyorsun. İlk yazdığım iddianın linki zaten mesajın içindeydi. Bi zahmet etsen de tıklasan görürsün.
İkinci yazdığım iddianın linki ise
Alıntı da yapayım istersen ropörtajdan :
* Alaattin Çakıcı ile tanışmanız nasıl oldu?
O.Y. : Gülizar Gazinosu’nda çalışıyordum. Bir akşam müdüriyete girdim, genç bir adam oturuyor. "Beni tanıyor musun" dedi. "Hayır" dedim. "Ben de Trabzonlu’yum sen bizim kardeşimizsin, bir problemin olursa bize haber ver" dedi. O gün bugün dostluğumuz devam etti.

* Alaattin Çakıcı da "eski abiler" sınıfına mı giriyor?
O.Y. : Görevim insanları savunmak değil. Ama kötü ne yapmış ki? Ben görmedim.

* Neden? Mafya mısınız?
O.Y. : Mafya yanlış kullanılıyor Türkiye’de. "Kabadayı, abi" olan pek çok insanla şarkıcılık dönemimden kalma çok iyi dostluklarım var Rahmetli Dündar (Kılıç,) Abi’yle, Hüseyin (Cevahir) Abi’yle, Ahmet Abi’yle (Kürt Ahmet)... Bunlar hep mafya diye anıldı ama.

Yeterli mi bu senin için. Yoksa daha devam edeyim mi? Bir diğer iddiamın linki ise şu:

Ya seni çürütmekten bıktım be Salihyet, sen hala "sırf yazmak için, yazmak"tan bıkmadın. Bundan sonra Allahını seversen benim yazdıklarıma cevap yazma. Her defasında böyle oluyor ve sen yazdıklarınla böylece kala kalıyorsun. Haaaa bunlar da yeterli değilse, İstanbul Adliyesine git; İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi ve İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki Alaatin Çakıcı ile ilgili dosyaların (tefrik edilen Savcılık Soruşturmalarında), kimin dokunulmazlıklarının kaldırılması bekleniyormuş, öğren gel ve buraya yaz da görelim.

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Siyasi yorumlarını esirmeyeken karşı görüşleri saldırarak sindirmeye çalışan arkadaşları. Siyaset arenasına davet ediyorum. Seçme-seçilme hakkınızdan seçilme hakkınızı kullanın. Aday olun siyasete girin ve meclisten yapın siyasi yorumlarınızı. Bizde Meclis Tv'den sizleri görünce işte bu varya Maxicep'te süper siyaset yapardı. Geleceği parlaktı bak şimdi mecliste der gurur duyarız sizlerle :ehe

mservank

mservank

Üye
:ehe

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Ölünün arkasından laf edilir arkadaşlar :)
Olursa benim de yaptığım bir haksızlık, istediğiniz kadar konuşabilirsiniz ben gittikten sonra arkamdan...
Bu sözü ufak bir düzeltmeyle belki doğru kılabiliriz: (Onurlu, şerefli, namuslu, kimseye haksızlık yapmamış, bunların sonucu olarak objektif ve olağan bir insanın değer yargılarına göre)
İyi olan adam ölünce arkasından kötü konuşulmaz!

Karides forumdaşım, meslektaşım; söylediklerini gerekçelendirmeni ve kanıtlamanı, gereken yerde kalemi istediğin sertlikte kullanışını ve genel olarak doğru söylemini çok beğendim... Bazıları hem Pandora'nın kutusu gibi bir kafaya sahipler hem de ne yazık ki Pandora kadar meraklı değiller... Onlara Tanrı'dan sapere aude, bizlere de "la havle ve la kuvvete illa billah il aliy ul azim" diliyorum...

_KadirşinaS_

Üye
Ya arkadaşım, ben niye kendimi otorite olarak göreyim. Bir adamın hayattayken yaptığı yanlışları aktardım diye mi bu kanıya vardın? Söylediğin şeyin anlamsızlığının farkında değil misin?

Bak dediğim şey anlamsız değil, ya sen anlamıyorsun ya da anlamak istemiyorsun. Ben sana, "niye hepiniz bana muhalefet ediyorsunuz" dediğin için o yakıştırmayı yaptım. Yani biz sana muhalefet etmiyoruz, konunun uygunsuzluğunu tartışıyoruz. Ama sen vay efendim niçin bana muhalefet ediyorsunuz diye konuyu başka yere çekiyorsun. Ben de diyorum ki, niçin sana muhalefet edelim, sen kimsin? Senin söylediklerine muhalefet etsek ne olur, etmesek ne olur?

Son olarak da şunu söylemek istiyorum. Demişsin ki Atatürk,Türkeş,Gezmiş vs. neden hala tartışılıyor. Bu isimler siyasi ideolojilerin, kalıp isimleriydi.O yüzden en ufak bir kelime bile tartışmalara yol açıyor. He diyeceksin ki, bu doğru mu? Değil tabiki. Benim diğerleri için yazdığım mesajlara da bakarsın. Tabi sadece beni kastetmediğini de biliyorum. Yani başkaları bunu yapıyor. E ne yapalım, her kesimden senin gibi biri çıkıyor.:oke:

Salihyet

Salihyet

Üye
Bu bölümü "ForumStar"ımız Salihyet'e ayırdım.
SALİHYET kardeşim, araştırmaktan bile o kadar acizsin ki , kendi dediklerinle her zamanki gibi batıyorsun. İlk yazdığım iddianın linki zaten mesajın içindeydi. Bi zahmet etsen de tıklasan görürsün.
İkinci yazdığım iddianın linki ise
Alıntı da yapayım istersen ropörtajdan :
* Alaattin Çakıcı ile tanışmanız nasıl oldu?
O.Y. : Gülizar Gazinosu’nda çalışıyordum. Bir akşam müdüriyete girdim, genç bir adam oturuyor. "Beni tanıyor musun" dedi. "Hayır" dedim. "Ben de Trabzonlu’yum sen bizim kardeşimizsin, bir problemin olursa bize haber ver" dedi. O gün bugün dostluğumuz devam etti.

* Alaattin Çakıcı da "eski abiler" sınıfına mı giriyor?
O.Y. : Görevim insanları savunmak değil. Ama kötü ne yapmış ki? Ben görmedim.

* Neden? Mafya mısınız?
O.Y. : Mafya yanlış kullanılıyor Türkiye’de. "Kabadayı, abi" olan pek çok insanla şarkıcılık dönemimden kalma çok iyi dostluklarım var Rahmetli Dündar (Kılıç,) Abi’yle, Hüseyin (Cevahir) Abi’yle, Ahmet Abi’yle (Kürt Ahmet)... Bunlar hep mafya diye anıldı ama.

Yeterli mi bu senin için. Yoksa daha devam edeyim mi? Bir diğer iddiamın linki ise şu:

Ya seni çürütmekten bıktım be Salihyet, sen hala "sırf yazmak için, yazmak"tan bıkmadın. Bundan sonra Allahını seversen benim yazdıklarıma cevap yazma. Her defasında böyle oluyor ve sen yazdıklarınla böylece kala kalıyorsun. Haaaa bunlar da yeterli değilse, İstanbul Adliyesine git; İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi ve İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki Alaatin Çakıcı ile ilgili dosyaların (tefrik edilen Savcılık Soruşturmalarında), kimin dokunulmazlıklarının kaldırılması bekleniyormuş, öğren gel ve buraya yaz da görelim.

bu terbiyesiz ithamları yüzyüze yapacak bir yürekli arkadaş arıyorum ama o yürek ne yazık ki sende de yoktur...

Yazmak için yazmak yapmıyorum, adam içtenlikle cevap vermiş sen adamı türkiyenin en büyük mafyası ilan etmişsin, burda öyle mafyalar var ki bu adamın üç beş cevabının alasını icraa ediyorlar..

Senin kafa yorduğun şeylere bakarsak, hayat çok acıdır, öğrenemediysen yazık!.. Klavye başında maxicep belediye başkanı olunmaz.. BURDA FAŞO'luk sökmez, kimse senin çeneni çekmek zorunda değil........

Hala ben osman yağmurdereli hakkında fikri olanların senin iltifatlarına rağmen fikrinin değişmediğini düşünüyorum.. Çünkü o kadar dayanaksız bilgiler ki bunlar, röportajda tek bir kötü söz bile söylememiş, hemşerisiymiş ve gelmiş ziyaret etmiş o adama ters birşey söylese ne olur hiç düşündün mü ? işte o zmn mafya olmak zorunda kalırdı.. neyse arkadaşım, sen bu kin ve nefret dolu sözlerini ya kendine sakla yada YÜZÜME söyle bi bakalım..

Şu ana kadar ölünün arkasından konuşulmaz diye bir kelime çıkmamıştı ağzımdan, fakat sen ezbere savunma yapıyorsun, biraz kendini geliştir..
sen burdan ahkam kesersin ama Osman Yağmurdereli senin hakkında ahkam kesemez, sen büyük otoritesin gerçi ama , yani bu etik olmaz, ben Deniz Gezmiş konusuna girip düşüncelerimi yazımışım, gir bul , oku.. Düşünceni yaz ÇIK, neden sultanmahallede ki kadınlar gibi kişiye saldırı yapmaktasın ?

karides

Üye
    Konu Sahibi
Oooo, bakıyorum da yine cevabın kalmamış kelime dağarcığında ve hakaretlere başlamışsın her zaman ki gibi. Bakalım bu sefer ne hakaretler yazmışsın . Hıımm ben Faşo'ymuşum. Gevezeymişim. Ha bir de Ukalaymışım. Neden senden daha iyi savunma yaptığım için olabilir mi acaba? Birileri seni iyi pohpohlamış belli ki; ama şunu söylemek rahatlıkla mümkün kardeşim. Tam bir hayal kırıklığısın benim için. Yine dişlerini gösterdin, söyleyeceğin sözün yok çünkü. Büyük ihtimalle, bu cevaba da hakaretler dolu bir cevap daha alacağım. Ama bir şey söyleyeyim mi, boşuna yorulursun, çünkü mesele iyice çirkinleşti ve bu konuya bir daha girmeyeceğim bile. İstersen pm atarsın, o başka. Bir tartışmamızda da senden daha az dindar olduğumu bile yazacak kadar küstahlaşmıştın. Bak bak bak benim dinimi sorgulamak kime kalmış, hey yavrum hey. Kendini küçük düşürdüğünün farkında bile değilsin. Ya bırak şimdi solculuğu sağcılığı da, biraz Murat'tan, Kadirşinas'tan tartışma adabı öğren. Bir bak bakalım, bu "otorite"nin senden başka böyle cevap yazdığı bir adam daha var mı?
Tekrar söylüyorum, seninle tartışmak dahi istemiyorum ya, zorla mı kardeşim. Bana cevap hakkı doğurma. Çünkü sevmiyorum seni ve ister kendinden büyük gör, istersen küçük, hiç önemli değil; SENİNLE denk değilim. Bu kadar basit ya.

Salihyet

Salihyet

Üye
Yazdıklarım okuduğun ruh haline göre değişir, kelime dağarcığımı sorgulayacağına Osman Yağmurdereli hakkında yazdıklarımı oku.. ben kendime bakarak yazmıyorum :) ben karşımda ki nin anlayacağı dilden konuşurum her zaman.. Fakat seninle aynı dili konuşmuyorsak, uzatmanın anlamı yok.. Seni sorgulamıyorum, ama sen kendini sorguluyorsun sanırım :) kimse benimle denk değil, nede ben kimseyle denk'im .. Ben BENİM ! ama sen sen değilsin.. [kelime dağarcığım ne kadar çok merak ettim sen söyleyince..] Dişlerimi ancak gülerken görebilirsin, çünkü ben kin ve nefret taşımam.. Umarım böyle devam etmessin, çünkü böyle devam edince yazdıklarını okuyasım gelmiyor.. şurda kelime dağarcığı konusunda dünya 1.'si bile olsan, savunduğun konunun yanlış olduğu gerçeğini değiştiremezsin..

_KadirşinaS_

Üye
Ya arkadaşlar tamam yeter artık. Uzamasın konu. Bu saatten sonra Allah bizzat görecek zaten hesabını,eğrisini,doğrusunu. Bırakın bunları lütfen.Tartışmaya değer konuları tartışalım. Böyle boş bir konu için, karşındakini kırmaya değmez, ne kadar sevmesen bile. :oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...