Oruçluyken diş firçalamak orucu bozar mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Oruçluyken diş firçalamak orucu bozar mı?
Ramazan ayında fırça yada misvak kullanarak dişleri temizlemek orucu bozmaz. Hatta İmam-ı Azam'a göre oruçlu kişinin fırça ve misvakı su ile ıslatarak kullanmasında da bir sıkıntı yoktur. Ancak yine dikkatli olmak ve kazara dahi olsa suyu yutmamak gerekir.

Ramazan ayında diş fırçalarken diş macunu kullanımının orucu bozduğu yönünde söylemler vardır. Ancak bu yanlıştır. Dikkat edip diş macununu yutmaz isek orucumuz bozulmaz. Ancak sakınmak gerekir.

• Beğen
Tepkiler: underysfff

esokmen

esokmen

Üye
Tesekkurler

ahmetemha

ahmetemha

Üye
dis macunu?

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi

MaxipmaN

Üye
bilgi için teşekkürler

Invoke

Invoke

Üye
Büyük risk, sahurda yemekten sonra ezandan önce fırçalamak en iyisi :pro:

• Beğen
Tepkiler: anil585 ve tt_1
Puck

Puck

Üye
ağza su alıp çalkalamıyor muyuz ? tükürdüğünde bütün su arınacak diye bir şey yok elbet yutkunursun ve bozulmaz mı ? :naughty:

Invoke

Invoke

Üye
ağza su alıp çalkalamıyor muyuz ? tükürdüğünde bütün su arınacak diye bir şey yok elbet yutkunursun ve bozulmaz mı ? :naughty:

Yutmamaya çalışacaksın işte, vakumlayabildiğinde kadar vakumla. :pro:

Anil-D

Anil-D

Üye
:tşk:

Legendary.

Legendary.

Üye
BİLİYORDUM :oley

magnumxx

Üye
:tşk:

Baskentliia

Baskentliia

Üye
:kop: tabiki bozar

MRat.YGin

MRat.YGin

Üye
Tat alındığında orucun bozulduğunu hatırlıyorum macun kullanıldığında da tat alınması kaçınılmaz.

hikmet366

hikmet366

Üye
teşekkürler.

mesutcinik

mesutcinik

Üye
dışarı ne kadar atabilirsen at suyu, için ne zaman rahat olursa ağzındaki suyu attığın konusunda o zaman yutkunabilirsin. Sonuçta insan kendini kandıramaz yani :oke:

fk555897

fk555897

Üye
Arkadaşlar macunsuz olarak fırçalayın. O zaman bozulmaz.

KDR_BDS

Üye
[COLOR=""][SIZE=""]Tabii bozar[/SIZE][/COLOR]

KDR_BDS

Üye
[COLOR=""][SIZE=""]Tabii bozar[/SIZE][/COLOR]

VeysiTekinTR

VeysiTekinTR

Üye
Televizyonda da bu soru çok soruluyor ve neredeyse küfür edecek kadar sinirleniyorum. ya hu be adam madem dişini fırçalayacaksın sahurda yemek yedikten sonra git dişini fırçala. yani oruçlu iken neden bu konuya bu kadar takılırlar anlamıyorum. Bir de şu soru var neden her sene on gün ileri gidiyor. bu adamlar yıllardır söyleye söyleye ağızlarında tüy bitti. neden her sene her sene aynı sorular sorup durulur anlamıyorum ki.

marist

marist

Üye
Bozar mı bozmaz mı ?

fk555897

fk555897

Üye
Bozmaz ama tehlikeli. Ağzını iyi çalkalaman gerekiyor. Bir de hiç su yutmaman gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: underysfff