Saçın görünmesi haram değildir.Sanki başıma dört dörtlük bir müslümanlık söz konusu da bir saç kaldı sakınalacak pehhya bu nebicim bir yorum boyle Allah ne yapsin ozaman carsaf vardi falan sen iyimisin. Allah sana bana mi soracak ne yapacagini. Allah ne emrettiyse odur. Bu bas ortusuz olur diyen , bir iki sac telini kucuk goren hemen tovbe etsinler. Kacinci yuzyil olursa olsun kiyamete kadar kuran hukumleri gecerli olacaktir. Allah birseyi helal kildiysa helal, haram kildiysa haram bileceksin. Ayrica kurani mealinden degil tefsirli mealinden okuyacaksin. Ayrica merdiven alti muftulugu yapanlarada itibar etmeyeceksim.

Enes kimse zaten neden sen böyle şöyle giyiniyorsun diye bir sorgulamada bulunmadı şimdiye dek.Konumuz saçın İslamiyetteki değeri.Isteyen kara çarşafa bürünür, isteyen açık saçık sokakta gezer bunun tasası bize mi kalmış ?
Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyoruz ve özgürüz isteyen istediği gibi giyinir kimse karışamaz ...
Bu konunun sonunu da iyi görmüyorum ...
Isteyen kara çarşafa bürünür, isteyen açık saçık sokakta gezer bunun tasası bize mi kalmış ?
Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyoruz ve özgürüz isteyen istediği gibi giyinir kimse karışamaz ...
Bu konunun sonunu da iyi görmüyorum ...
Sence fetva veren konumunda olan ben miyimBir erkekle bir bayanin namahrem yerleri neresidir? Sen once bunlari bir arastir tabi guvenilir kaynaklardan arastir. Fetva vermek herkesin harci degildir.
Yahu adam damacanaya tecavüz ediyor damacanaya!
Maşallahımız var, Allah nazardan saklasın. Toplum olarak doktordan daha doktor, mühendisten daha mühendis, müftüden daha müftüyüzdür vesselam. Allah'ın bir emri bize ters mi geldi, yapıştırıveririz fetvayı. Malum senelerimizi fıkıh, kelam, hadis ilimlerini öğrenerek harcadık ya. Kim takar 14 asırdır Allah yolunda ömürlerini harcayan ulemanın görüşlerini? Onlar 14 asır boyunca ittifak etmişler ama artık devir değişti değil mi? Biz modern çağ insanı olarak bir okuyuşta Kuran'ı çözecek, her konuda fetva verecek ve hatta (haşa) Allah yerine karar verecek kadar bilgiliyiz artık.
Ne zamandır bir toplumda kurallar kişilere göre esnetiliyor? "Ben sarhoşken çok iyi araba sürerim, kırmızı ışıkta da durmama gerek yok zaten" diyebiliyor musun? Desen bile kanun önündeki değeri nedir bu görüşünün? "Ben 3 saç tanesinden tahrik olmam, ne gerek var tesettüre" görüşünün İslam fıkhındaki değeri de o kadar işte.
Bir diğer nokta da "Benim kalbim temiz." olayı. "Benim kalbim temiz, ne gerek var namaza, niyaza." Ben de ülkemi çok seviyorum; ne gerek var vergiye, kanunlara uymaya?
Kadın haram olur mu be
Helaldir helal
Yiyin gari
olmadi. Bazı konuların sakasıda gercektir . Gercegide zaten gercektir. Kendine helal olan bir kadını (es) kastediyorsan ki buda belli olculeri vardır. Buna lafım olmaz. Ama kendine helal olmadıgı halde boyle dusunuyorsan buna itiraz ederim. Kendine helal olmayan birseye yani Allah c.c. Nun haram kıldıgı bir seye saka bile olsa helal denmez. Bunu diyen kisiler imanlarını kaybederler. Allah ve resulunun helal kildıgını helal bilelim haram kıldıgını haram bilelim. Helale haram yada harama helal demiyelim. Bu gerek saka olsun gerekse espiri olsun cok tehlikelidir.
Kadın haram olur mu be
Helaldir helal
Yiyin gari